حمایت بنیاد نخبگان از سرآمدان و نخبگان برتر قرآنی کهگیلویه و بویراحمد

خبرگزاری شبستان:رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بنیاد نخبگان بر اساس شاخص‌ هایی که در نظر گرفته در دو رده «مستعدان برتر قرآنی» و «سرآمدان قرآنی» در حوزه‌ های «حفظ» و «قرائت» اقدام به شناسایی و پشتیبانی می‌ نماید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، به نقل از روابط عمومی بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد، نشست تبیین آیین ‌نامه شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان قرآنی کشور با حضور حوزه علمیه، دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد یاسوج، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، اداره امور قرآنی سازمان دارالقرآن کریم و اداره اوقاف و امور خیریه در بنیاد نخبگان استان برگزار شد.

 

یوسف نیک‌ روز، رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای این نشست ضمن تشریح فعالیت‌ های بنیاد در حوزه‌ های مختلف دانش‌ آموزی، دانشجویی، مخترعین و ... ،  گفت: بنیاد نخبگان اهمیت ویژه‌ ای برای برنامه‌ های فرهنگی قائل است.

 

وی اظهار داشت: از جمله برنامه ‌های فرهنگی بنیاد نخبگان استان، اردوهای جهادی تخصصی است که به صورت مستمر و کوتاه‌ مدت برگزار می ‌شود و هدف آن علاوه بر ارتقای سطح جامعه، آشنایی اجتماعات نخبگانی با بدنه و متن و مشکلات جامعه است.

 

رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: با توجه به اقدام ملی 1-1-5 از سند راهبردی در امور نخبگان، ارتقای بینش دینی و تعمیق انگیزه ‌های معنوی در بین اجتماعات نخبگانی از جمله اهداف و وظایف بنیاد نخبگان به شمار می ‌رود.

 

نیک‌ روز در ادامه با اشاره با آیین‌ نامه شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان قرآنی کشور، افزود: این آیین نامه به منظور توسعه فرهنگ قرآن و معارف عترت (علیهم‌السلام) و با هدف شناسایی و پشتیبانی از اجتماعات نخبگانی در زمینه فعالیت‌ های قرآنی کشور تدوین شده است.

 

وی گفت: مطابق این آیین ‌نامه، گفتمان قرآنی، مجموعه فعاليت ‌هایي است که در زمينه‌ های حفظ، قرائت، تفسير، تربيت منابع انساني، آموزش، پژوهش، تبليغ، فرهنگ ‌سازی و ترويج قرآن و معارف اهل ‌بيت (عليهم‌السّلام) و به منظور شناخت و شناساندن قرآن و معارف عترت (عليهم ‌السّلام)، تقويت ايمان و انس به قرآن در آحاد جامعه صورت مي ‌پذيرد.

 

رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: بنیاد نخبگان بر اساس شاخص ‌هایی که در نظر گرفته است، در دو رده «مستعدان برتر قرآنی» و «سرآمدان قرآنی» در حوزه‌ های «حفظ» و «قرائت» اقدام به شناسایی و پشتیبانی می‌ کند.

 

وی به فرآیند شناسایی اشاره و افزود: ابتدا بنیاد هرساله تعداد برگزیدگان مشمول آیین نامه را اعلام می ‌کند و متقاضیان مدارک خود را برای بنیاد ارسال خواهند کرد و این مستندات توسط کارگروه تخصصی قرآنی، تطبیق، امتیازدهی و طی گزارشی به شورای شناسایی برگزیدگان قرآنی ارسال می شود.

 

نیک روز گفت: متقاضیان از طریق نهادهای ذی‌ربط قرآنی (از قبیل دبیرخانه جشنواره‌ ها، حوزه‌ های علمیه، دانشگاه ‌ها و ...) و یا به صورت فردی می ‌توانند در فرآیند شناسایی وارد شوند.

 

رئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: بنياد با همكاری نهادهای ذی ‌ربط، به منظور تسهيل فعاليت نخبگاني برگزيدگان قرآني، تسهيلاتي را در قالب «جايزة رشد مستعدان برتر قرآني» و «جايزة اثرگذاری و الگوسازی سرآمدان قرآني» اعطا مي ‌كند.

 

وی گفت: تسهیلات مادی، لحاظ کردن امتیاز در جوایز تحصیلی دانشجویان استعداد برتر، لحاظ کردن امتیاز در جوایز دانش ‌آموختگان برتر دانشگاهی، کمک هزینه سفرهای زیارتی و گردشگری ملی، تسهیلات بیمه، تسهیلات مسکن و ... از جمله این حمایت‌ هاست.

 

نیک روز با تشریح رویدادهای معتبر قرآنی، گفت: برگزیده شدن در این رویدادها، اشتهار قرآنی، آفرینش آثار اصیل، فعالیت ‌های برجسته قرآنی، تلاش برای گسترش فرهنگ قرآن کریم و اهل بیت و همچنین مدارک تحصیلی از جمله شاخص‌ های شناسایی هستند که هرکدام سنجه‌ های مختلفی دارد.

 

حجت الاسلام دادور نیز در این نشست با بیان اینکه در حوزه علمیه استعدادهای مختلفی وجود دارد، افزود: دوره‌ های مختلفی از جمله زیباخوانی، تفسیر، روخوانی، روان‌ خوانی و ... در حوزه برگزار می‌ شود.

 

وی افزود: حوزه آمادگی کامل خود را جهت همکاری در برگزاری مسابقات قرآنی، داوری، سخنرانی، تحصیل، آموزش و ... با سایر دستگاه ‌های مرتبط با امور قرآنی اعلام می‌دارد.

 

حسین علی ‌نسب، مسئول دارالقران کریم استان کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: ما یک طرحی در حال اجرا داریم به نام «طرح استعدادهای قرآنی» که در قالب این طرح افراد زیر 16 سال که دارای استعدادهای ویژه قرآنی هستند شناسایی و تحت آموزش های تخصصی قرار می گیرند.

 

وی اظهار داشت: ما باید برای توسعه فرهنگ قرآنی و همچنین تربیت قاریان، حافظان، اساتید و ... برنامه‌ ریزی مدون و عملیاتی داشته باشیم، چرا که در استان ما پتانسیل‌ های بالقوه‌ ای در این حوزه ‌ها وجود دارد.

 

روح الله حسین ‌پور از دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز گفت: مهم ترین موضوع تربیت گروهی از افراد با توجه به مفاد آیین ‌نامه است که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

 

وی افزود: دستگاه‌ های مرتبط با موضوعات قرآنی باید با هم‌ افزایی بیشتر گامی مؤثر در این زمینه بردارند.

 

همکاری مشترک در شناسایی مستعدان برتر حوزه قرآنی، همکاری مشترک در برگزاری مسابقات قرآنی،  ایجاد بانک اطلاعاتی قرآنی، برگزای مراسم تکریم و الگوسازی از سرامدآن قرانی، تدوین برنامه ‌ای سه تا پنج ساله برای پرورش مستعدان برتر قرآنی، انعقاد تفاهم‌ نامه همکاری با دستگاه ‌های ذی‌ربط جهت پرورش و شناسایی مستعدین قرآنی از جمله مصوبات این نشست بود.

کد خبر 566352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha