به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دومین همایش حافظان کل قرآن کریم استان تهران صبح امروز به همت اداره کل سازمان تبلیغات استان تهران با حضور عباس سلیمی، حجت الاسلام قهرمان نژاد، رییس اداره امور قرآنی استان تهران، مهدی شکری معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن و حجت الاسلام نیک نژاد، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.
مهدی شکری، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن در ادامه این همایش با بیان اینکه در روزگاری که جامعه و بشریت به بلاهای فرهنگی، اخلاقی و اعتقادی مبتلاست راه نجات از مشکلات فکری بازگشت و رجوع به قرآن است، گفت: بازگشت به قرآن نه یک شعار بلکه یک استراتژی راهبردی برای نجات بشریت می باشد.
وی با بیان اینکه در روزگاری که هجمه های فکری جامعه را دربر گرفته قاریان و حافظان قرآن پیش قراولان این جبهه فرهنگی هستند، خاطرنشان کرد: در این راستا برای توسعه فرهنگ قرآنی وظایف فردی و اجتماعی نیز تبیین می شود.
شکری با بیان اینکه در حوزه وظایف اجتماعی باید برای توسعه فرهنگ قرآنی تلاش کنیم، ادامه داد: در این راستا اولین هدف آموزش تعالیم دینی این است که مردم را دعوت به خودشناسی کنیم و در این راه به اندازه دانایی و توانایی خود قدم برداریم.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن با بیان اینکه هر کدام از حافظان باید بر اساس ظرفیت های وجودی خود اقدام به توسعه فرهنگ قرآنی کنند، تصریح کرد: اگر مقام معظم رهبری به عنوان چشم انداز فضای قرآنی فرمودند در جامعه نیاز به 10 میلیون حافظ قرآن داریم تحقق این خواسته امکان پذیر نیست جز استفاده از همه ظرفیت های قرآنی در جامعه.
وی با بیان اینکه هر حافظ قرآن باید بانی یک جلسه قرآنی باشد، ادامه داد: بر اساس آمارها در 10 سال گذشته پنج هزار نفر مدرک حافظان قرآن را از سازمان دریافت کرده و 2 هزار نفر مدرسه درجه 3 حافظان را کسب کرده اند این در حالی است که کسی که مدرک درجه یک را کسب کند باید 10 سال جلسه داری کرده باشد که متاسفانه تا کنون 11 نفر فقط مدرک درجه یک حافظان را کسب کرده اند.
شکری با بیان اینکه هر قاری و حافظ قرآن باید تصمیم به برگزاری جلسه حفظ قرآن بگیرد، خاطرنشان کرد: اگر از 2 هزار نفری که مدرک حافظان قرآن را دارند 30 درصد جلسه حفظ راه بیندازند به زودی شاهد برگزاری 400 جلسه حفظ در کشور خواهیم بود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن برگزاری جلسات محوری حفظ را در مسیر تحقق چشم انداز رهبری دانست و بیان داشت: در منطق قرآن هرچند شرایط موثر هستند ولی اراده نیز تعیین کننده ادامه مسیر می باشد و اگر معطل شرایط باشیم هیچ وقت اتفاقی نمی افتد. حسن قضیه این است که در شرایط فعلی علیرغم مشکلات با نیت الهی بانی جریانی شویم و جلسات حفظ قرآن را برپا کنیم.
وی با بیان اینکه اگر در این راه نیت خالص باشد توفیق الهی نیز حاصل می شود، اظهار داشت: کسانی که در جامعه به عنوان حامل قرآن معرفی می شوند باید در کسوت معلمی قرآن نیز وارد شده و توقع ما این است که جلسات حفظ قرآن منجر به جریانی جامع و جهت داری در توسعه حفظ قرآن شود.
شکری با بیان اینکه اطلاعات حافظان قرآنی که جلسات را برگزار می کنند اواخر شهریور در سایت تلاوت بارگذاری می شود، تاکید کرد: در حوزه حفظ قرآن نیاز به انسجام و حرکت هدفمند و نظام مند داریم که امیدواریم با این همایش ها این اتفاق بیفتد.
نظر شما