آموزش ۴۰ رشته فنی در زندان های کردستان/ صدور ۶۵۰۰ گواهینمامه فنی و حرفه ای

خبرگزاری شبستان: مدیرکل زندانهای کردستان از آموزش مددجویان زندانهای استان در بیش از ۴۰ رشته فنی و حرفه ای و صنایع دستی خبر داد و گفت: مددجویان در سال گذشته موفق به دریافت بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ گواهینامه در رشته های مختلف شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از زندان های کردستان، شاید برای کسانی که با زندان و زندانیان در ارتباط نیستند و تنها از دور تماشاگر دیوارهای بلند آن می باشند باورکردنی نباشد که در زندانهای کردستان مددجویان تحت آموزش های مختلف از جمله کلاس های فنی و حرفه ای و اشتغالزایی، فرهنگی و تربیتی، مهارت های اساسی زندگی و بر نامه هایی از این دست می باشند.

 

از بدو انقلاب، دست اندرکاران دستگاه قضا در کشور عزم خود را جزم کردند تا بتوانند چهره پلیسی و امنیتی را از زندانهای کشور بزدایند و بتوانند زندانبانی انسانی و اسلامی را جایگزین آن کنند و قطعا این سخن از بنیانگذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند: «زندانها را به دانشگاه تبدیل کنید» خود نشان از اهمیت این موضوع می داد.

 

کافیست برای یک بار هم که شده پای سخنان بازدیدکنندگان از زندان مرکزی سنندج بنشینید و از آنها بخواهید که زندان را برای شما توصیف کنند و آنگاه متوجه خواهید شد که رهنمودهای امام خمینی (ره) در خصوص نحوه مدیریت زندانها، در کردستان تحقق یافته است.

 

مدیرکل زندانهای کردستان در این خصوص گفت: درحال حاضر یکی از مهم ترین دلایل وقوع جرم در جامعه مشکلات اقتصادی و بیکاری می باشد که گریبانگیر اقشار مختلف جامعه خصوصا جوانان شده است.

 

اسدلله گرجی زاده افزود: مسئولین دلسوز زندانهای استان سالهاست که با درک این مهم، تدابیر بسیار خوبی را اندیشیده اند و با همکاری  دستگاه های ذیربط در امر حرفه آموزی و اشتغال، اقدام به برگزاری کلاس های فنی و حرفه ای درمیان مددجویان نموده اند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر مددجویان زندانهای کردستان در بیش از 40 رشته مختلف فنی و حرفه ای و صنایع دستی تحت آموزش می باشند، بیان داشت: خوشبختانه با تفاهم نامه هایی که میان اداره کل زندانهای کردستان و دستگاه های مرتبط در امر حرفه آموزی افراد جامعه از جمله ادارات فنی و حرفه ای، صنایع دستی و گردشگری، جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی منعقد شده است، مددجویان زندانهای کردستان تحت آموزش های لازم قرار گرفته اند.

 

مدیرکل زندانهای کردستان همچنین از اعطای گواهینامه های معتبر بدون اشاره به زندانی بودن فرد، به مددجویان شرکت کننده در دوره آموزشی اشاره کرد و اظهار داشت: در سال گذشته مددجویان زندانهای استان با شرکت در کلاس های آموزشی و پس از کسب نمره حدنصاب در آزموهای مربوطه، موفق به دریافت بیش از 6 هزار و 500 گواهینامه  در رشته های مختلف از جمله صنعت، کشاورزی، صنایع دستی و خدمات شدند.

 

این مقام مسئول هم چنین تعداد زندانیان مشغول به کار در زندانها استان را بیش از 884 نفر اعلام کرد و گفت: مددجویان زندانهای کردستان در حرفه هایی تحت آموزش قرار می گیرند که کاربردی بوده و بازار کار آن در خارج از زندان نیز مهیا می باشد که دراین راستا می توان گفت که بیش از 884 نفر از آنان در داخل و یا خارج از زندان مشغول به کار بوده و برای خانواده های خود روزی حلال کسب می کنند.

 

وی، از تبدیل شدن زندان به توفیقی اجباری برای زندانیان نیز سخن به میان آورد و بیان داشت: همانطور که مشخص است بسیاری از جرائم صورت گرفته در جامعه ناشی از بیکاری می باشد اما در آن سوی قضیه مسئولین زندانهای کردستان مجازات حبس را برای مددجویان به یک فرصت و شاید بهتر است بگوییم که به توفیقی اجباری تبدیل نموده اند چراکه با توجه به آموزش های ارائه شده درحوزه حرفه آموزی و اشتغالزایی، آنان پس از آزادی قادر خواهند بود با کمی اراده و پشتکار حضوری سعادتمندانه در جامعه را تجربه کنند.

 

وی افزود: مددجویان آزاد شده با در دست داشتن گواهینامه مهارت و با مراجعه به مرکز مراقبت بعد از خروج زندانهای استان می توانند از مزایای آن از جمله وام های اشتغالزایی بهره مند شوند.

 

مدیرکل زندانهای کردستان عدم حمایت مسئولین و دست اندرکاران را بزرگترین معضل زندانیان آزاد شده دانست گفت: زندان تمام تلاش خود را جهت بازسازگاری اجتماعی مددجویان به کار بسته و با آموزشهای لازم آنان را آماده حضور در جامعه می نماید اما متاسفانه مددجویان پس از آزادی به دلیل آنکه مهر زندان بر پیشانی آنان زنده شده است مورد پذیرش جامعه قرار نگرفته و به دلیل این بی مهری، زمینه ای ارتکاب مجدد جرم در آنان ایجاد شده و به این ترتیب مجددا روانه زندان می شوند.

 

گرجی زاده هم یاری و حضور مردم و مسئولین در کمک به بازسازگاری شخصیت به خطا رفته زندانیان را لازم و ضروری دانست و خاطر نشان کرد: حمایت از زندانها در حقیقت ممانعت از گسترش آسیب در جامعه ای که فرزندان خود ما در آن زندگی می کنند را در پی دارد و چنانچه این حمایت ها عینیت پیدا نکند، نمی توان انتظار جامعه ای سلام و عاری از جرم و جنایت را انتظار داشت.

 

 

 

 

کد خبر 566312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha