طعم تلخ خرما بر کام کشاورزان/ نبود بسته بندی مناسب و صنابع تبدیلی در استان بوشهر

خبرگزاری شبستان: استان بوشهر یکی از قطب های تولید خرما در کشور به شمار می رود ولی نبود بسته بندی مناسب و صنابع تبدیلی رونق را بازار خرما گرفته و کام را بر کشاورزان تلخ کرده است.

خبرگزاری شبستان- بوشهر:

 

مهم ترین بخش کشاورزی در استان بوشهر را نخل داری تشکیل می دهد که میراث گذشتگان مردمان این سرزمین است و هم اکنون هم بخش عمده ای از مردم به نخلداری مشغول هستند.

 

هر ساله و با آغاز فصل خرما پزان در بوشهر بازار این میوه بهشتی رونق می گیرد و کشاورزان در اوج شرجی و گرما مشغول برداشت میوه های مختلف از جمله خارک و رطب و خرما از باغ های نخل می شوند.

 

استان بوشهر با دارا بودن حدود پنج میلیون اصله نخل به عنوان یکی از قطب‌های تولید خرمای کشور محسوب می‌شود.

 

کشاورزان با زحمت فراوان و در هوایی گرم و رطوبت بالا محصول خود را جمع آوری می کنند اما به دلیل نبود بازار و عدم چاره اندیشی برای صادرات این محصول، خرماها به فروش نمی رود و خیلی از کشاورزان در معرض ورشکستکی قرار می گیرند.

 

 

قیمت پایین خرما هم یکی دیگر از دلایلی است که اتبارهای کشاورزان را از خرما پر کرده است و انگیزه را برای ادامه دادن کشاورزی گرفته.

 

دخل و خرجمان به هم نمی خورد

 

حسین زارعی یکی از کشاورزان منطقه است که حدود بیست سال به نخل داری مشغول بوده و از سختی های کارش می گوید.

 

برداشت خرما مانند سایر میوه ها نسیت چرا که رفتن به بالای هر اصله نخل زحمت خودش را دارد و هوای گرم و شرجی بالای ۹۰ درصد توان را از ما و کارگران مشغول می گیرد.

 

 

باسختی و مشقت فراوان محصولمان را جمع آوری می کنیم ،کاگر، سبد های جمع آوری خرما، کارتن، ماشین هزینه بالایی برای ما دارد و  همه را به امید فروش محصول هزینه می کنیم اما در نهایت می بینیم نه تنها سود نمی کنیم بلکه هزینه ای که برای به دست آورن محصول هم از جیب خودمان کردیم در نمی آید.

 

دخل و خرجمان به هم نمی خورد و در قبال هزینه ای برای برداشت یک کیلو خرما از نخل می شود بهای کمی پرداخت می شود.

 

نبود بسته بندی مناسب و صنایع تبدیلی در استان

 

متاسفانه در سال های اخیر هم پای دلالان خرما به میان آمده و خرید محصول قبل از برداشت هم عاملی شده تا قیمت خرما کاهش پیدا کند.

 

کشاورزانی که هزینه جاری برای برداشت محصولاتشان می کنند اما در فروش آن دچار مشکل می شوند و مجبورند محصولشان را به دلالانی بفروشند که با قیمت پایین از قبل محصول را خریداری می کنند.

 

نبود بسته بندی مناسب خرما و ظاهری آراسته، موجب شده تا خرما باکیفیت و مطلوب استان بوشهر بازاری نداشته باشد و کشاورزان را در تنگنا قرار دهد.

 

 

در استان بوشهر که خرما به عنوان اصلی ترین محصول در زمینه کشاورزی است نبود صنایع تبدیلی این محصول مشکلی بزرگ به شمار می رود که در صورت بر طرف کردن آن می توان هم خرماهای کشاورزان را با قیمت مطلوب خریداری کرد و هم برخی صنایع را در استان بوشهر در قالب کارگاه های بزرگ و کوچک راه انداخت و در راستای اقتصاد مقاومتی گامی مهم در این عرصه برداشت.

 

خرید خرما از طریق مزایده

 

محمدتقی منوچهری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، در نشست بررسی تولید خرما در استان گفت: استان بوشهر یکی از قطب‌های مهم تولید خرما در کشور است و در این راستا ظرفیت های فراوانی دارد..

 

وی افزود: تعاونی روستایی هشت هزار تن خرما محصول سال قبل را از کشاورزان و از طریق مزایده خریداری کرده است.

 

منوچهری تصریح کرد: قیمت خریداری شده خرما بین هزار و پانصد تومان تا چهارهزار و پانصد تومان بسته به نوع آن خریداری شد.

 

وارد شدن خرما به سبد کالا مصرفی مردم

 

مصطفی سالاری، استاندار بوشهر در نشست با خبرنگاران با اشاره به تلاش دولت برای رفع مشکلات نخل داران گفت: کشاورزان سختی فراوانی را در این زمینه تحمل می کنند و این را بدانند که عزم دولت برای رفع مشکلات آن ها جدی است و در این راستا هم گام های خوبی برداشته شده است.

 

وی افزود: دولت هم با جدیت پیگیر مسائل و مشکلات آنان است و امیدواریم در مسیری گام برداریم که بسیاری از دغدغه های کشاورزان استان بوشهر برطرف شود.

 

توجه به نخل داری گامی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی

 

با توجه به ظرفیتی که استان بوشهر در زمینه تولید این محصول دارد به نظر می رسد توجه به صنایع تبدیلی و بسته بندی این محصول می تواند گامی مهم در رونق بخشیدن به این محصول باشد و همچنین دروازه ای برای صادرات این کالا به کشورهای دیگر ایجاد کند.

 

با فراهم کردن بازار مناسب و قیمت خوب برای فروش این محصول می توان اشتغال پایدار را در بخش کشاورزی ایجاد کرد و هم زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی را فراهم کرد و هم موجب بازگرداندن رونق به بازار این میوه بهشتی شد.

 

گزارش: فاطمه رجبی

 

 

کد خبر 566303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha