آغاز به کار فاز سوم پروژه همکاری جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه

خبرگزاری شبستان: مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران از آغاز مرحله اجرایی فاز سوم پروژه همکاری جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه در استقرار کشاورزی پایدار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محسن سلیمانی روزبهانی دراین باره اظهار داشت:  نشستی به منظور معارفه و انجام هماهنگی فاز سوم پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار در تبریز و با حضور نمایندگان ادارات کل محیط زیست، سازمان­های جهادکشاورزی، آب منطقه ای و تیم پایش، شرکت­های مجری آذربایجان غربی و شرقی برگزار شد.


مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران  افزود: برنامه ریزی منظم برای اقدامات اجرایی و استفاده از درس آموخته­های دو فاز پیشین پروژه دراین نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


محسن سلیمانی روزبهانی تاکید کرد: تغییر در بینش، دانش و رفتار حرفه ای بهره برداران برای مشارکت آگاهانه و پایدار فرایند احیا دریاچه ارومیه در قالب مدیریت مزارع- باغات و اصول حفاظت از محیط زیست، مشارکت گروههای متنوع اجتماعی و جوامع محلی، سمن ها و تداوم این مشارکت در تمامی مراحل برنامه ریزی صورت پذیرد.


مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران با اشاره به مشارکت جوامع محلی در فرایند تصمیم گیری و برنامه ریزی اجرایی، توانمند شدن بهره برداران در تطبیق دانش بومی با یافته های علمی در مدیریت مزرعه را از جمله دستاوردهای اجرایی دو سال نخست این طرح برشمرد. 


وی اظهارداشت: احیای دریاچه ارومیه مستلزم تلاش همگانی هست و مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار یکی از بخش ­های مهم در این فرایند است که تنها با فعال شدن سایر بخش­های مدیریت و اجرایی مانند مدیریت صحیح منابع آب و الگوهای کشاورزی کارآمد می شود.  


فتحی، رئیس برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این نشست  از اهمیت توجه به موضوع کشاورزی پایدار در راستای توسعه پایدار و لزوم اجرای آن در قالب پروژه ی فوق جهت احیای دریاجه ارومیه پرداخت و از اقدامات اجرایی و فرهنگ سازی های صورت گرفته درطول اجرای پروژه قدردانی کرده و رضایت خویش را ابراز داشت.


بنابراین گزارش،  فاز اول پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار با تحت پوشش قرار دادن حدود 30.000 هکتار از اراضی 13000 بهره بردار در 41 روستای واقع در استان های آذربایجان غربی و شرقی و با حمایت مالی دولت ژاپن در سال 2014 آغاز به کار کرد. در فاز دوم اجرایی تعداد روستاها با ایجاد 22 سایت جدید و 12 روستای اقماری به 75 روستا و با هدف کلی کاهش مصرف آب و افزایش درآمد کشاورزان از طریق الگو سازی در زمینه مشارکت جوامع محلی در فرایند احیای دریاچه افزایش یافته است. در فاز سوم پروژه فوق تعداد کل روستاهای تحت پوشش به 90 روستا خواهد رسید.

کد خبر 566055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha