محمدجواد محمدنوری بازرس خانه احزاب در گفتگو با خبرنگار شبستان، در مورد برگزاری جلسات و میتینگهای انتخابات پیش از موعد گفت: به نظر می رسد روند تبلیغات انتخاباتی غیرمحسوب و شاید محسوس در میان مردم و به نوعی چراغ خاموش که از زیرنظر قانون گریخته است دیده می شود و ما امروز شاهدیم که زنگ آغاز غیررسمی تبلیغات انتخاباتی در شهرها زده شده است.
محمدنوری تصریح کرد: برخلاف آنچه که در قانون انتخابات عنوان شده و چگونگی پیش بینی روزهای تبلیغاتی در دوران انتخابات که باید به این قانون مقید باشیم اما عرفاً در کشور ما شاهدیم که از یک سال قبل کشور رنگ و بوی انتخاباتی به خود می گیرد و این نوعی خلاء قانونی است که مبدل به یک عرف تبلیغاتی شده است و از یکسال قبل کاندیداهایی که قصد شرکت در انتخابات را داشتند سفرهای استانی را آغاز می کنند.
این فعال سیاسی ادامه داد: به عنوان مثال سفر کاندیداهایی که سمت اجرایی داشتهاند به استانها کاملاً رنگ و بوی انتخاباتی گرفته و مردم به طور وضوح در جریان قرار می گرفتند و این موضوع خلاف قانون انتخاباتی است و سالهاست که ادامه می یابد.
وی با بیان اینکه تبلیغات انتخاباتی پیش از موعد می تواند مثبت و یا منفی باشد اظهار کرد: آغاز تبلیغات انتخاباتی پیش از موعد از یک نظر می تواند به آگاهی مردم کمک کند و در زمان باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری حرکتهای انتخاباتی برخی از نامزدها و احزاب و گروهها از یک سو و به مشارکت مردم کمک می کند و مردم را در جریان برنامه و هدف و خط مشی نامزدهای احتمالی قرار دهد اما از سوی دیگر نکته منفی این است حضور تبلیغاتی گاهی یک تکلیف است و گاهی ایجاد دردسر می کند.
محمدنوری اظهار کرد: آنچه که موجب دردسر می شود رفتار انتخاباتی کاندیدای احتمالی است اگر از اخلاقیات بگذریم و وارد بداخلاقیهای گفتاری شویم. جز اینکه مردم را ناامید و مایوس کنیم و از فضای انتخابات زده شوند چیزی حاصل نمی شود.
بازرس خانه احزاب خاطرنشان کرد: اگر کاندیداهای احتمالی انتخابات بتوانند با یک رفتار درست و آگاهانه و برنامه ای مدون حرفی بزنند و به سمت تخریب یکدیگر نروند استانهای مختلف کشور قابلیتهای مختلفی دارند که از فرصتهای اقتصادی تا اجتماعی و فرهنگی را شامل می شود و کاندیدا و احزاب سیاسی می توانند در هر یک از این امور برنامهای را ارایه دهند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر شاهدیم که افرادی که به عنوان کاندیدای احتمالی انتخابات هستند در پی تخریب دولت گام برداشته و هر یک از افراد به نوعی به تخریب دولت قبل می پردازند و این شیوه روش درستی در تبلیغات انتخاباتی محسوب نمی شود.
وی گفت: بنده اعتقاد دارم که اگر قانونی نداریم که به ما اجازه دهد از یکسال قبل فضای انتخابات را با رفت و امدهای خود گرم کنیم حداقل می توانیم در عرف تبلیغاتی حضوری پیدا کنیم که موجب افزایش امید در انتخابات شویم و نه اینکه از اکنون مردم با شنیدن سخنان ما بگویند که فردی که به عنوان نامزد انتخاباتی است در پی تخریب فرد دیگری است و تمام دستاوردهای افراد را زیرسوال می برد.
بازرس خانه احزاب تاکید کرد: رودر رو قرار گرفتن رقبای انتخاباتی جز یاس و ناامیدی برای مردم چیزی را به ارمغان نمی اورد از این جهت شروع زودهنگام تبلیغات انتخاباتی برای فضای سیاسی کشور موجب دردسر برای کشور است.
وی گفت: ما در قانون انتخابات چیزی به عنوان تبلیغات زودهنگام حتی به طور غیررسمی نداریم اما از سوی دیگر این اتفاق بازتاب مثبت و منفی را می تواند با توجه به نوع عملکرد کاندیدای انتخابات در پی داشته باشد.
وی اظهار کرد: شورای نگهبان و سایر نهادهای نظارتی موضوع برگزاری میتینگهای انتخاباتی پیش از موعد را رصد می کنند و نامزدها و جریانات سیاسی باید مقید به نکات تبلیغاتی و قانون انتخابات باشند و نامی از افراد موردنظر نبرند زیرا مردم کاملاً متوجه می شوند که فردی که پشت تریبون سخنرانی قرار می گیرد با هدف انتخابات به طور مثال ریاست جمهوری وارد شده است.
وی گفت: قانون پیش بینی کرده است که پیش از موعد جریانات و افراد نباید روی فرد خاصی مانور دهند اما افراد می توانند در قالب سخنران در مجالس مختلف حضور یابند و نسبت به ایراد سخن در عرصه های گوناگون گفتگو کنند اما این گفتگو و استفاده از تریبون نباید تبلیغاتی باشد و هدف از حضور خود را فرصت انتخابات معرفی کنند.
وی تصریح کرد: امیدواریم در صورت برگزاری این نوع میتینگها و جلسات انتخاباتی برخورد لازم صورت گیرد اما این سوال مطرح می شود که کدام مرجع می تواند نسبت به این موضوع برخورد کند و این مهمترین سوالی است که در ذهن فعالان سیاسی در طی 37 سال انقلاب مطرح شده است.
نظر شما