به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین روز دوشنبه در راس هیاتی وارد پکن شد.
طبق خبر منتشر شده در این رابطه در ایرنا، برگزاری این کمیسیون که شانزدهمین دوره آن محسوب می شود فردا سه شنبه به مدت دو روز فعالیت خود را آغاز می کند و وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به عنوان رئیس طرف ایرانی در این نشست حضور دارد.
«طیب نیا» در بدو فرود به فرودگاه پکن مورد استقبال مقامات وزارت بازرگانی و اقتصادی کشور میزبان و همچنین «علی اصغر خاجی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین قرار گرفت.
نماینده عالی اقتصادی کشورمان را در این سفر هیاتی مرکب از نمایندگان وزارت نفت، دستگاه های اقتصادی، صنعتی، بازرگانی، بانکی و فرهنگی کشور و همچنین نمایندگان بخش خصوصی همراهی می کنند.
وی قرار است در این سفر علاوه بر امضای تفاهم نامه با طرف چینی با وزیر بازرگانی و معاون نخست وزیر این کشور هم دیدار کند.
به گزارش شبستان، پانزدهمین نشست مشترک اقتصادی ایران و چین در اسفند ۹۲ در تهران برگزار شده بود که در آن اساس کائو هنگ وزیر بازرگانی جمهوری خلق چین در راس هیئتی شرکت داشت.
نشست مقدماتی اجلاس روز ابتدایی نشست در وزارت اقتصاد برگزار شد و فردای آن روز وزرای اقتصاد و بازرگانی دو کشور ایران و چین یادداشت تفاهمی را در این زمینه منعقد کردند.
همچنین وزیر بازرگانی چین در حاشیه این اجلاس با وزرای نفت و صنعت و معدن و تجارت دیدار کرد.
چین به عنوان دومین اقتصاد برتر دنیا همواره علاقمندی خود را به توسعه همکاریها با ایران در زمینه های مختلف نشان داده و مایل به گسترش و تداوم آن است.
از سوی دیگر، پیشینه مناسبات اقتصادی دو کشور نشان می دهد که رشد شتابان همکاری های تجاری ایران و چین سبب شده مبادلات دو کشور از 400 میلیون دلار سال 1994 به حدود 40 میلیارد دلار در سال 2013 و 51 میلیارد و 850 میلیون دلار در سال 2014 برسد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل - 2013 میلادی - با رشد همراه بوده است.
اداره کل گمرک چین نیز گزارش کرده است که روابط تجاری ایران و چین به شدت در حال گسترش است و تنها در سال 2015 میلادی ایران روزانه بین 500 تا 600 هزار بشکه نفت به چین صادر کرده است.
همه این آمارها و همکاری ها در حالی است که چین در دوران تحریم ها بیشترین همکاری اقتصادی را با جمهوری اسلامی ایران داشت و پس از برداشته شدن تحریم ها ایران این همکاری ها را به دلیل همسو بودن نگاه های سیاسی دو کشور به منظور قدردانی آن دوران گسترش داد.
نظر شما