به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سردار حسین چناریان، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در نشست خبری «کارناوال ملی سلامت»این طرح را یک حرکت فرهنگی هنری دانست و گفت: به سطحی از توسعه اقدامات فرهنگی رسیدیم که برای پیشگیری و نیز مشارکت مردم از ظرفیت هنر و رسانه ها استفاده کنیم و به سهم خودم از این خلاقیت و ابتکار عمل حمایت می کنیم.
وی با بیان اینکه یک نگرانی و دغدغه و چالش در حوزه آسیب های اجتماعی، ارتباط بین اعتیاد و حاشیه نشینی با بیماری هایی مثل ایدز و هپاتیت است؛ افزود: امروز رابطه معنی دار و مستقیم میان این معضلات اجتماعی وجود دارد و در مقابل این چالش (شاید چند برابر آثار این چالش) غفلت از کانون های بحرانی مثل همین حاشیه نشینی است.
سردار چناریان، اثر هنر بر مخاطب را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اینکه امروز کارهای فرهنگی متداول مانند سخنرانی و جلسات و...اثربخشی لازم را {به اندازه هنر}ندارد؛ بیان داشت: این طرح، یک اقدام خوب فرهنگی هنری برای اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم از خطرات پنهانی چون اچ آی وی است.
وی همچنین به نقشی که رسانه ها در انعکاس این موضوع و آگاه سازی مردم در کانون های مورد توجه مثل حاشیه ها و...دارند؛ اشاره و تصریح کرد: سریال «پریا» کار شجاعانه صداوسیما در این راستا است که آثار مثبتی دارد و کارهای هنری اثربخشی زیادی دارد.
فرمانده سابق نیروی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان هزینه های زیادی برای {مقابله} با مواد مخدر پرداخته است؛ افزود: اعتیاد، یک بیماری حساس و خاص است و باید آگاه سازی را مد نظر قرار دهیم تا مردم بدانند با بستر اعتیاد، بیماری اچ آی وی آثار مخرب تری دارد.
وی با تأکید بر اینکه باید افراد مبتلا را هم کمک کنیم زیرا شاید سهم خودشان در ایجاد آلودگی ناچیز باشد؛ گفت: آنها هم عضوی از جامعه هستند باید تشویق و حمایت شوند که به سمت درمان و بهبودی بروند و مردم بدانند امکان سرایت این بیماری وجود دارد.
مهدی شفیعی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم با بیان اینکه طرح ملی کارناوال سلامت، فرصتی فراهم شده تا این برنامه گرچه شروعی نمادین است اما می تواند تاثیرگذار باشد تا روزی برسد که معضل اعتیاد و ایدز را بعنوان معضل اجتماعی نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه تاکنون بارها در مورد مسئله ایدز و خطرات آن گفته شده اما شاید گوش شنوا نبود که این دغدغه های ما را جدی بگیرند؛ افزود: سریال پریا هم که به این موضوع می پردازد؛ شروعی نو در رسانه است اما شروعی دیر؛
بعد از شروع این سریال یکی از شهرستان های بزرگ استان با علوم پزشکی تماس گرفتند و گفتند روزانه 5تا 6 نفر که رفتارهای پرخطر داشتند؛ مراجعه کرده و درخواست انجام آزمایش مربوطه را داشتند.
دکتر شفیعی افزود: نیازمندیم اصحاب رسانه دست ما را بگیرند؛ این طرح، با هدف اطلاع رسانی اعتیاد و ایدز است که تعدادی، شهرهای مختلف را رکاب می زنند و در نهایت در تهران، چند وزیر را ملاقات می کنند و بسیار تاثیرگذار در کاهش آسیب این موضوع است.
زهرا موسی پور، مدیرکل امور اجتماعی استانداری هم با اشاره به اینکه درد جامعه، درد خبرنگار است؛ طرح مذکور را حرکت جدیدی در فرهنگسازی برای مبارزه با مصرف مواد مخدر دانست و افزود: بیشترین تلاش و مقابله با مواد مخدر را کشور ما داشته اما نکته مهم موضوع فرهنگسازی و کاهش آسیب ناشی از اعتیاد و ایدز است.
وی با بیان اینکه باید در موضوع اعتیاد به فرهنگسازی و پیشگیری بیاندیشیم زیرا هنوز آگاهی کامل نسبت به ایدز و اعتیاد وجود ندارد؛ اعلام کرد: از هر تلاشی برای آگاه سازی جامعه در مقیاس های کوچک و بزرگ استقبال می کنیم و این برنامه باید پربار و غنی و شهر به شهر قوی تر اجرا شود و باید عمیقا''به آنچه می گوییم معتقد باشیم.
«کارناوال ملی سلامت» طرحی است که از سوی بخش هنرهای نمایشی یک مؤسسه، طراحی و در حال انجام است و قرار است از اول تا دهم شهریور در استان و بعد از آن رد شهرهای مختلف کشور تا تهران، انجام شود. این طرح از سوی استانداری و علوم پزشکی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مورد حمایت است.
کمک گرفتن از هنر برای ارتقاء سلامت جامعه
نظر شما