خبرگزاری شبستان - البرز
همزمان با آغاز طرح « اقتصاد مقاومتی» مسئولان و متولیان امر در سطح استان به صورت کمّی و کیفی نسبت به اهمیت این طرح، برنامه ها و چارت هایی را تعیین کردند، که به فراخور آن طرح هایی تصویب شد.
با این وصف، روند اجرایی مصوبات و طرح ها با عدم برنامه ریزی های دقیق، عدم تخصیص بودجه و حتی در بعضی موارد با کارشکنی هایی همراه است،که مطالبه گری رسانه را از مسئولان امر نسبت به این مهم ایجاب می کند.
مسئله «حق آبه استان البرز» به عنوان زیرشاخه اصلی پیگیری طرح های اقتصاد مقاومتی در زمینه کشاورزی، دامداری، صنعتی و ... این استان است که همواره مورد توجه لسانی مسئولان امر قرار گرفته است.
آخرین آمار آب منطقه ای استان البرز عنوان می کند که در مساحت 5 هزار و 833 کیلومتری این استان سالیانه 755 میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی دبی می شود.
به استثنای این میزان از حق آبه استان، البرز ۲ مخرن تأمین آب یعنی سد طالقان در شهرستان طالقان و سد امیرکبیر در مسیر جاده چالوس کرج را دارا است، امّا این بودن فرازی است در فرود نبودن، چرا که بنابر گفته تاج الدینی، مدیرامور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان البرز این مخازن از دسترس استان خارج است.
به این معنا که بالغ بر 715 میلیون متر مکعب از آب استان به منظور تامین آب شرب مردم استان تهران و کشاورزی استان قزوین صرف می گردد و این مهم که میزان قابل توجهی از آب استان البرز صرف کشاورزی می شود و نیاز ضروری آنان است، توجه اساسی پیدا می کند.
دکتر معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست کشور در نشستی که چندی پیش با حضور استاندار البرز و دیگر مسئولان امر در سالن جلسات استانداری البرز برگزار شد بر اهمیت حق آبه استان به عنوان یک دغدغه برای دولت تاکید کرد و گفت: «دغدغه حق آبه استان البرز را در دستور کار جداگانه دولت مورد بررسی و رسیدگی قرار خواهد داد».
این مسئول مقوله زیست محیطی و آب را از محورهای توسعه پایدار ذکر کرد و سیاست دولت تدبیر و امید را بر این مبنا خواند براین اساس انتظار می رود، مبنی بر اهمیت استان البرز در بحث های کشاورزی، دامی، صنعتی در سطح کلان اقتصاد کشور توجه ویژه ای صورت گیرد.
پیگیری مقوله حق آبه استان البرز و این سوال که آیا در دستور کار جداگانه دولت قرار گرفته است، یا خیر، را باید از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی جویا شد.
قدر مسلم؛ آخرین صحبت عزیز اکبریان، نماینده مردم استان البرز در مجلس شورای اسلامی در خصوص «حق آبه استان» در سیزدهمین نشست شورای اقتصاد مقاومتی استان حائز اهمیت است.
«مردم استان البرز تا 10 سال آتی آب هم برای خوردن نخواهند داشت» این جمله ای بود که روز گذشته عزیز اکبریان در سیزدهمین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مطرح کرد.
در ادامه وی بحران آب در استان را در کرج و دیگر شهرستان های استان جدی خواند و گفت: تمام چاه های آب شرب استان در حال خشک شدن هستند.
اما نکته مهم و با اهمیتی که در کنار این صحبت ها عنوان شد، برنامه های وزارت نیرو در خصوص بازگشت منابع آب به این استان بود که مورد انتقاد این نماینده قرار گرفت و از این برنامه ها به عنوان، برنامه های شعاری یاد کرد.
سید حمید طهایی، استاندار البرز و فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی استان در جمع بندی صحبت ها در این خصوص در همین جلسه گفت: این یک واقعیت است که باید در زمینه مدیریت آب همه ما حساسیت داشته باشیم و در تمامی بخش ها این نگاه و این حساسیت وجود داشته باشد.
این مسئول در ادامه همراهی وزارت نیرو را بر ثبات منابع آبی استان مورد توجه قرار داد و بار دیگر مسئله «حق آبه استان» به عنوان یک فوریت قابل پیگیری در نظر گرفت.
در رابطه با موقعیت جغرافیایی منحصر استان البرز می توان گفت، روزگاری مرکز این استان به عنوان باغ شهر مطرح بود و امروز به واسطه مهاجرت های بی رویه از دیگر استان های کشور به این استان همچنین مهاجرت روستانشینان به شهر، بحث کمبود آب، مسئله اساسی و بحرانی استان تلقی می شود که قطعا نتایج این مهم بروی بخش صنعتی، کشاورزی، دامی و ... تاثیر گذار خواهد بود.
*مهدیه دانایی
نظر شما