به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس، عصر امروز(23مرداد) در نشست خبری گفت: امروز اولویت اصلی، پیگیری مطالبات مردم و موضوع حل مشکلات اقتصادی است زیرا علیرغم همه موفقیت های نظام اما نیازمند بازنگری در مسائل اقتصادی هستیم و سیاست های اصلی نظام در برون رفت از این وضعیت نامطلوب سیاست های اقتصادمقاومتی است.
وی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری را مورد وفاق همه صاحبنظران دانست و با ابراز امیدواری بر اینکه با این سیاست ها گام های بلندی در راستای حل مشکلات مردم برداریم؛ افزود: ثقل تصمیم بر فعالیت های کمیسیون اقتصادی مجلس است و اولین جلسه در کمیسیون در خصوص برنامه ششم توسعه بود؛ برای برون رفت از رکود برنامه ضرب العجلی نیاز داریم زیرا معدل رکود داخلی و رکود خارجی در رشد اقتصادی نشان می دهد که مطلوب نظام برای حل مشکلات نیست.
دولت؛ آمال و آرزوها را در برنامه ششم قرار داده نه واقعیت ها را!
دکتر پورابراهیمی، افزود: دولت؛ آمال و آرزوها را در برنامه ششم قرار داده نه واقعیت ها را که بتواند به آن دست یابد، زیرا برنامه دولت برای رشد اقتصادی، خیلی دور از انتظار است؛ این برنامه بر اساس شاخص های عادی در اقتصاد نوشته شده در حالیکه وضعیت کنونی ما عادی نیست؛ بهرحال ما با دولت در حال رایزنی هستیم که محور برنامه ششم، خروج از رکود باشد و تلاش ما در برنامه ششم این است که اساس حرکت در اقتصاد را خروج از رکود بگذاریم.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه دومین اولویت ما در کمیسیون اقتصادی، اصلاح قانون بانکداری بدون ربا در کشور و ایجاد قانون بانکداری اسلامی است زیرا بخش مهمی از چالش های اصلی ما در حوزه اقتصادی به موضوع بانکداری برمی گردد؛ گفت: در استان از 1600 واحد صنعتی 50 درصد یا متوقف یا زیر ۲۰ و ۳۰ درصد کار می کنند. یکی از دلایل اصلی توقف آنها، 80درصد چالش اصلی تامین مالی و مشکلات بانکی است.(دسترسی به منابع مالی و نرخ تامین مالی) لذا در حوزه بانکداری، تحولاتی باید مبتنی بر حل معضلات اقتصادی باشد و از طرف دیگر باتوجه به دغدغه مراجع دینی، شبهه جدی بر عملیات بانکی در کشور وارد است که باید حتماً اصلا شود.
دانشگاه ها در تجاری سازی علم بسیار عقب تر از هدف گذاری نظام هستند
وی بار دیگر با تأکید بر اینکه هم اسلامی بودن بانک ها، باید اصلاح شود و هم اینکه بانکداری در خدمت اشتغال و تولید قرار گیرد؛ تصریح کرد: در حوزه سیاست های اقتصادمقاومتی عملاً بحث را بر این گذاشتیم هر اقدامی انجام می دهیم بر اساس یکی از بندهای این سیاست ها باشد؛ به عنوان مثال امروز خلأ جدی حضور قوانین و مقررات برای حضور شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فنآوری برای ایجاد خلق ثروت از محل علم و دانش کاملا''مشهود است؛ مراکز دانشگاهی ما علیرغم انباشت علمی و توان تخصصی، اما امروز در بحث تجاری سازی علم بسیار عقب تر از هدف گذاری نظام هستند.
پورابراهیمی، کمیسیون اقتصادی دوره دهم را توانمندتر از دوره های قبل دانست و افزود: موضوعاتی مانند اصلاح قوانین مالیاتی، اصلاح قانون کار، اصلاح قوانین بیمه ای و تشکیل سازمان مستقل مبارزه با مفاسد اقتصادی از موضوعات اصلی ما در این کمیسیون است {تأسیس این سازمان} ضرورت جدی دارد و اثر تخریبی فساد اقتصادی به مراتب بیش از تحریم ها است و اگر جلوی آن را نگیریم، عین موریانه پایه های نظام را می خورد و امروز تلاش و مجاهدت برای سالم سازی در اقتصاد کشور، یک ضرورت و یک اولویت است و این محقق نمی شود مگر با رفتن به سمت شفاف سازی اطلاعات اقتصادی؛ هرچه شفافیت اطلاعات اقتصادی در کشور، افزایش پیدا کند، زمینه بروز فساد را کاهش می دهد.
وی در خصوص مسائل استان هم با اشاره به اولویت ها در این زمینه؛ به کمک به بنگاه های دارای مشکل اشاره و تصریح کرد: 16 هزارمیلیارد تومان برای ساماندهی 7هزار و 500 بنگاه اقتصادی دارای مشکل گذاشته شده و حدود 10تا15درصد حوزه ساماندهی فعال شده است.
ایجاد مرکز دارویی در جنبوشرق کشور با محوریت کرمان
دکتر پورابراهیمی افزود: در خصوص اجرای طرح های که از قبل آغاز و نیارمند حمایت است، مانند طرح هیا فولادی و پتروشیمی که درصد پیشرفت آنها به دلیل مشکلات کم بوده، لیست آنها تهیه و طرح های بزرگ و متوسط که متوقف شده مد نظر داریم؛ طرح های جدیدی هم در دستور کار گذاشتیم و در حال مذاکره با سرمایه گذاران هستیم؛ در حوزه دارویی کار جدی شروع کردیم تا در جنوبشرق کشور مرکز دارویی ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر این مطلب که خود را متعهد به پیگیری مشکلات اقتصادی مردم می دانیم؛ در پاسخ به سئوالات هم در زمینه حقوق های نجومی اظهار داشت: گزارشی تکمیل شده و اقدامات علمیاتی منطبق با سامانه پرداخت ها انجام شده اما ما باید کار پایه ای کنیم و این موضوع، گرچه خیلی ذائقه مردم را تلخ کرد اما خانه تکانی در حوزه پرداخت ها انجام شد.
این نماینده مجلس در زمینه ایجاد مناطق جدید آزاد هم با بیان این نکته که مناطق آزاد، در مجلس، با شروطی تصویب می وشد و این مناطق با مناطق گردشگری متفاوت است؛ افزود: با رفع اشکالات و تامین شروط، این اجازه را به دولت می دهیم؛ این مناطق به جای اینکه سکوی صادراتی باشد، دپوی وارداتی است و مناطق آزاد در گذشته موفقیت چندانی در کسب ماموریت های خود نداشتند.
6هزار خیریه در کشور که حتی یک صفحه ترازنامه مالیاتی ندارد
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: 6هزار خیریه در کشور وجود دارد که حتی یک صفحه ترازنامه مالیاتی ندارد؛ پیش نویس قانونی نوشتیم که حتی نهادهای وابسته به انقلبا را مشمول آن کردیم که باید موظف به شفاف سازی اطلاعات مالی خود باشند.
دکتر پورابراهیمی در پاسخ به سئوالی درباره برجام هم، عدم اعمال تحریم های جدید، رسیدن فروش نفت به روزی دومیلیون بشکه، مراودات و ارتباطات اقتصادی در کشور، را از نکات مثبت آن برشمرد و درخصوص نکات منفی آن هم اظهار داشت: مشکل در نقل و انتقال وجوهات کشور، حل نشدن سوئیفت، مسدود بودن برقراری ارتباط بانک های بزرگ اروپایی با ایران، عدم سرمایه گذاری خارجی در ایران که تا الان حتی یک مورد سرمایه گذاری خارجی انجام نشده از نکات منفی برجام است.
برجام، گشایشی در معیشت مردم و رونق اقتصادی نداشته است
وی گفت: فرمایشات رهبری نکات بسیار مهمی دارد و امروز مطالبه گر اصلی در جریان تحقق تعهدات طرف مقابل رهبر معظم انقلاب است که تمام قد در این عرصه وارد شدند؛ این کمک به دولت می کند زیرا دولت بتواند با پشتوانه ای از جایگاه رهبری سر میز مذاکره رفته و مطالبات قانونی خود را بگیرد؛ این حق مردم ما است.
این نماینده مجلس ادامه داد: ما همه تعهدات خود را انجام دادیم و ذره ای عهدشکنی نکردیم به خلاف طرف مقابل که عهدشکنی می کند؛ اما آنچه به عنوان آثار اقتصادی بوده زیرا باید نتیجه را در عمل ببینیم؛ مردم دوست دارند نتیجه مذاکرات هسته ای در برجام را در معیشت و اشتغال جوانان و رونق اقتصادی ببینند که این تحقق پیدا نکرده است.
نظر شما