دختران بخش مهم و تاثیر گذار کشور به شمار میروند، هم از این جهت که مادران آینده جامعه هستند و همچنین بخشی از سرمایه اجتماعی مهم جامعه محسوب میشوند، پس باید به آنان نگاه ویژهای داشت.
بسیاری از مشکلات روحی و روانی دختران ایرانی ریشه فرهنگی و اجتماعی دارد، اعتماد به نفس پایین، حس کنجکاوی، روحیه لذت طلبی، نگرش های غلط اجتماعی در مورد آینده و برخی کسالتهای خفیف روانپزشکی که باعث بروز انواع مشکلات روحی و روانی در بین آنها می شود.
دختران به فضای اجتماعی و تفریحی مناسب نیاز دارند تا بتوانند به راحتی کنار یکدیگر جمع شده و اوقات فراغت خود را به درستی سپری کنند كه «طرح رو به دریا» با هدف هویت بخشی دینی، ملی و فرهنگی ویژه دختران 12 تا 15 سال توسط فرهنگسرای نوجوان سازمان فرهنگی و تفریحی شهرداری اصفهان، ویژه برنامه خود را در اصفهان اجرایی میکند.
مظلومیت بسترسازی فرهنگی برای نوجوانان در اصفهان
مدیر امور فرهنگی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان با اشاره به پنج ساله شدن «طرح رو به دریا»، خاطرنشان کرد: ایجاد بستر مناسب فرهنگی برای جامعه نوجوان مسئلهای است که در میان اقدامات فرهنگی شهر مظلوم واقع میشود و به همین سبب فرهنگسرای نوجوان راهاندازی شده است.
محمد مهدی کریمی با اشاره به سه بخش طرح «رو به دریا» اظهار کرد: این طرح از مربی، نوجوان و والدین او تشکیل شده و این موضوعات اجتماعی و فرهنگی در آن مد نظر قرار گرفته شده است.
وی استفاده از قالبهای متنوع آموزشی برای نوجوانان را ضروری دانست و بیان کرد: در این طرح که به جذب دختران نوجوان جامعه شهری حول محور مربی متعهد و متخصص میپردازد، برنامههای فرهنگی از قبیل نشستها، همایش، موسیقی، بازی و سرگرمی اجرایی میشود.
110 مربی برای آموزش به 1200 دختر انتخاب شدند
مدیر فرهنگسرای نوجوان سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان گفت: برای برگزاری «طرح رو به دریا» امسال فعالان فرهنگی زیادی برای دوره های تربیت مربی در دو سطح مقدماتی رهیار و تکمیلی آموزش دیدند، در دوره مقدماتی رهیار، چهار محور اعتقادی، تفکر خلاق و نقاد، آموزش بازیها و سرگرمیهای دوره نوجوانی و آشنایی با روانشناسی دوران نوجوانی و بلوغ آموزش داده شد.
مریم مزروعی با اشاره به 200 مربی جذب شده در این دورهها ابراز کرد: بعد از آموزش در مصاحبه صورت گرفته، 60 مربی پذیرفته شدند که همراه 50 مربی سالهای گذشته به آموزش 1200 دختر که صورت متمرکز در 15 منطقه شهر تقسیمبندی شدند، بپردازند.
وی ادامه داد: تا پایان سال جاری هر دختر به 6 مهارت غیر از مهارت تفکر و سبک اندیشه مسلط میشود، همچنین برنامههای اردویی، بازدید از نمایشگاهها و مراکزی تفریحی و فرهنگی محوریت این طرح قرار گرفته است.
طرح محرمانه با مادران به زودی اجرا میشود
مدیر فرهنگسرای نوجوان سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، با اشاره به طرح اردویی شهر رویاها به مناسبت روز دختر اظهار کرد: این طرح فقط ویژه دختران رو به دریا نبود و برای دختران شهر هم فراخوان داده شد و 2000 دختر در شهر رویاها به تفریح و سرگرمی پرداختند.
مزروعی افزود: دختران شرکت کننده در این اردو رضایت زیادی داشتند همچنین برای آنها دو اردوی برون شهری در نظر گرفته شده است.
وی همکاری مادران به دلیل حساس بودن سن بلوغ دخترانشان را ضروری دانست و گفت: «طرح محرمانه با مادران» با همکاری موسسه حدیث راه عشق دو هفته یکبار برای آموزش خانوادهها برگزار میشود.
مدیر فرهنگسرای نوجوان افزود: برای خروج از بحران عاطفی و روانی دختران باید امکانات، تسهیلات و راهنماییهای مخصوص دوران بلوغ توسط ارگانها و نهادهای فرهنگی به صورت نامحسوس در اختیار دختران جامعه قرار گیرد، همچنین نیاز است خانوادهها همکاری لازم را با مراکز فرهنگی شهر برای هموار کردن رشد دخترانشان، داشته باشند.
نظر شما