حجت الاسلام رحیم مهدوی پور، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی با بیان اینکه انسان در ماه مبارک رمضان تعلق ویژه ای به خدا پیدا می کند، به خبرنگار شبستان گفت: برکت، رحمت و مغفرت سه ویژگی بارز و شاخصه رمضان بوده که این ماه را از دیگر ماه های سال متمایز می کند.
وی با اشاره به نزول قرآن کریم در ماه مبارک رمضان، افزود: نزول قرآن یکی از مهم ترین برکات خداوند برای بشر بوده که در این ماه نازل شده تا راهنمای انسان و موجب رشد و تعالی بشر در تمامی مراحل زندگی باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی، وجود شب قدر را یکی دیگر از فضایل این ماه برشمرد و بیان داشت: هیچ شبی به اندازه عظمت این شب نیست چرا که همه ملائکه الهی در این شب مقدرات اهل زمین را به صاحب امر آن، حضرت بقیه الله می رساند.
حجت الاسلام مهدوی پور با بیان اینکه روزه نه تنها آثار فردی بلکه دارای آثار و برکات اجتماعی نیز است، افزود: وقتی مردم همه با هم اهل روزه شدند یعنی نه تنها از حرام ها بلکه از حلال های خدا هم دست می کشند این خود باعث ایجاد سلامت و امنیت اجتماعی جامعه می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی اضافه کرد: در حقیقت روزه تمرین بندگی و تقوای الهی است که نشان دهنده یک کار اجتماعی و انسجام یافته مردم است.
حجت الاسلام مهدوی پور با اشاره به حضور چشمگیر مردم در ماه مبارک رمضان در مساجد، گفت: یکی از برکات این ماه این مهم است که دل ها بیشتر به سوی خدا جذب می شود و چون مردم با حضور در مساجد، بیشتر خود را به ذات احدیت نزدیک می بینند در نتیجه ما حضور بیشتر مردم را در این ماه در مساجد خواهیم داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی با اشاره به نقش مهم و تأثیرگذار مساجد در تاریخ صدر اسلام تا کنون، افزود: امروز مساجد همان نقش های محوری را ایفا می کنند.
حجت الاسلام مهدوی پور اضافه کرد: برگزاری نماز جمعه، نماز عید فطر، قربان، برگزاری اعیاد و وفات ها، کلاس های قرآنی، برگزاری انتخابات که این ها همه نشان دهنده نقش سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مساجد در عصر حاضر است.
وی یکی از مهم ترین مشکلات امروز مساجد را نداشتن محور اصلی فرهنگی اعم از خادم، هیئت امنا و متولی مسجد عنوان کرد و اظهارداشت: تا زمانی که این بخش از کار حل نشود مساجد نمی تواند کارکرد و هدف اصلی خود را در جامعه ایفا کند.
حجت الاسلام مهدوی پور افزود: کلمه مسجد که مرکب که از سه حرف (س، ج، د) است در قرآن حدود 90 بار، کلمه مسجد و به تنهایی هفت بار و مساجد به صورت جمع 6 بار در قرآن آمده است.
وی با بیان اینکه قرآن کریم مساجد را به دو قسم، مجزا کرده است، افزود: مساجدی که از روی خدا ترسی و تقوا بنا شده و مساجدی که بر اساس لطمه زدن به دین اسلام و تفرقه انداختن بین مسلمانان بنا نهاده شده که بین این دو فرق بسیار است.
حجت الاسلام مهدوی پور با اشاره به اینکه قرآن اهل مسجد را نیز به دو گروه افراد با لیاقت و بی لیاقت تقسیم کرده است، خاطرنشان کرد: افراد بی لیاقت که کافران و بی دینان هستند که نه تنها لایق حضور در مسجد نیستند حتی نمی توانند در بحث عمران مساجد نیز کمک کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی اضافه کرد: گروه دوم افراد با تقوا و خدا ترس هستند که هم باید در بعد عمران ظاهری و معنوی مساجد بکوشند.
پایان پیام/
نظر شما