سرنوشت شهرداری ها با برنامه ششم توسعه گره خورده است

خبرگزاری شبستان: چمران با اشاره به بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس تصریح کرد: سرنوشت شهرداری ها با برنامه ششم توسعه گره خورده و یکی از مواقع حساس و تاریخ ساز کشور و شوراها است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مهدی چمران، در سی امین اجلاس عالی استانها با اشاره به مناسبت های هفته گفت: روز خبرنگار روز تجلیل از امامزادگان را پشت سر گذاشته ایم و سالروز ولادت امام رضا و آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی را پیش رو داریم.

 

رییس شورای عالی استان ها با اشاره به سالروز آزادسازی پاوه به دستور امام راحل خاطرنشان کرد: خاطره بازگشت آزادگان که پیروزی بزرگی برای ملت ایران بود همواره برای ما زنده است.

 

چمران در ادامه با اشاره به بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس تصریح کرد: سرنوشت شهرداری ها با برنامه ششم توسعه گره خورده و یکی از مواقع حساس و تاریخ ساز کشور و شوراها است.

 

وی ادامه داد: باید با تلاش مضاعف و جلساتی که با نمایندگان مجلس برگزار می کنیم مسایل مربوط به طرح را مطرح کنیم و نمایندگان را توجیه کنیم تا این لایحه اصلاح شود.

 

چمران با بیان اینکه شورا و مجلس هر دو از یک جنس هستند و پشتیبان یکدیگرند، اظهار داشت: شورا و مجلس به عنوان نمایندگان مردم در یک مسیر فعالیت می کنند. با این تفاوت که مجلس در حوزه قانون گذاری کلان کشوری و شوراها در سطح مدیریت محلی انجام وظیفه می کنند.

 

وی با بیان اینکه شورا و مجلس همواره تعامل خوبی با هم داشته اند، تصریح کرد: حمایت مجلس پشتوانه ای بوده که شوراها بتوانند در مدیریت محلی موفق باشند.

 

رییس شورای عالی استانها با اشاره به اقدامات موثر و سازنده شوراها در آبادانی شهرها و روستاها اظهار داشت: این اقدامات در حالی انجام شده است که از نظر اعتباری و اقتصادی در وضعیت خوبی نبوده ایم اما تلاش کرده ایم تا خدمات مناسبی به مردم ارایه دهیم.

 

چمران افزود: در دوره جدید مجلس انتظار داریم این حمایت و پشتیبانی همچنان ادامه داشته باشد از جمله این حمایت ها که به شدت به آن نیاز داریم موضوع برنامه ششم توسعه کشور است که اخیرا به مجلس ارایه شد.

 

وی با اشاره به برنامه ارایه شده در سال گذشته گفت: در بند الف این برنامه موضوع مالیات بر ارزش افزوده مطرح بود که امسال نیز در بند 4 آن آمده است.

 

چمران افزود: در برنامه ششم توسعه احکام به گونه ای طراح شده که روش ساده ای که مورد نیاز درآمدی شهرداری ها و مدیریت شهری بود، تغییر کرده است.

 

وی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده همان قانون تجمیع عوارض است که تغییر کرده است، ادامه داد: در سال 81 عوارض پایدار شهرداری ها در قالب قانونی به تجمیع عوارض تبدیل شد و تا امروز اجرایی می شد که به مالیات بر ارزش افزوده تبدیل شد.

 

چمران افزود: در قالب این طرح مالیات بر ارزش افزوده به صورت 50-50 بین مدیریت شهری و دولت تقسیم می شد اما سهم شهرداری ها از عوارضی که وصول می شد به تدریج کاهش پیدا کرد و در حال حاضر سهم شهرداری ها 32 درصد از مالیات بر ارزش افزوده است در حالی که بخش اعظم آن عوارض است نه مالیات.

 

رییس شورای عالی استانها با بیان اینکه بر اساس قانون عوارض دریافتی از هر شهری باید در همان شهر هزینه شود، تصریح کرد: این در حالی است که در قانون مالیات بر ارزش افزوده هزینه های دریافتی به خزانه داری کل واریز می شود و از طریق وزارت کشور به استانداری ها ابلاغ می شود و استانداری ها باید در شورای برنامه ریزی استان و بر اساس سیاست هایی که دارند این بودجه را در شهرها و روستاها توزیع کنند.

 

چمران با بیان اینکه یک پروسه ساده درآمد پایدار شهرداری را به یک روند پیچیده و طولانی تبدیل کرده ایم، اظهار داشت: در این اقدام مالیات ها افزوده نشده بلکه فقط کار شهرداری ها و دولت افزایش می یابد.

 

وی با بیان اینکه شورای عالی استانها، شهرداری ها و شوراها را در تدوین آیین نامه مالیات بر ارزش افزوده دخالت نداده اند، تصریح کرد: این در حالی است که اعمال نظر در تهیه و تدوین این آیین نامه حق واقعی آنها است.

 

رییس شورای عالی استان ها با بیان اینکه ماده 4 برنامه ششم توسعه با پارادوکس مواجه است، تاکید کرد: اصل 44 قانون اساسی بر واگذاری امور به مردم تاکید کرده است در حالی که با تصویب این قانون جلوی واگذاری امور گرفته می شود.

 

چمران افزود: با وضع قوانینی از این دست به جای حمایت از شهرداری ها از فعالیت شهرداری ها جلوگیری می شود و تقاضا داریم قانون مالیات بر ارزش افزوده را حداقل به وضع فعلی برگردانند هرچند به همین شرایط هم اعتراض داریم که طی یک نامه کتبی موارد را برای مجلس ارسال کرده ایم.

 

 

 

کد خبر 565072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha