به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، دهه کرامت ایام مبارک و پر خیر و برکتی است، که به یمن میلاد امام علی بن موسی الرضا (ع) و حضرت معصومه (سلام الله علیها) نام گذاری شده است.
یکی از برنامه های فرهنگی اثرگذار در این دهه با کرامت، اختصاص جشنواره ها و ویژه برنامه هایی در راستای تبیین جایگاه خاصه حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) است.
هر یک از استان های کشورمان به فراخور توانمندی و چارچوب های معین نسبت به برپایی جشنواره رضوی در قالب های مختلف از جمله، کتابخوانی رضوی، تئاتر رضوی، خوشنویسی رضوی و ... برنامه های فاخر و ارزشمندی را اجرا کردند و در این زمینه استان البرز در بخش خوشنویسی رضوی در سال جاری جشنواره با شکوهی را با حضور هنرمندان به نام برگزار کرد.
در این میان کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز به عنوان یکی از فعال ترین کانون های فرهنگی استان که بالغ بر 360 کانون فرهنگی هنری مسجد در سطح استان وجود دارند، ویژه برنامه هایی را از جمله استقبال از خدام رضوی، مسابقات ورزشی، مسابقات فرهنگی و فراخوان مقالات و ایده ها در دست دارد.
جشنواره خوشنویسی رضوی در استان البرز در حالی برگزار شد، که استاندار البرز نیز به عنوان مهمان ویژه جشنواره از آثار ارسالی هنرمندان بازدید به عمل آورد و در نهایت با توجه به شناختی که نسبت به هنرمندان خوشنویسی در خطه طالقان این شهرستان را به عنوان مهد خوشنویسی ایران خواند.
سید حمید طهایی، استاندار البرز با حضور در این جشنواره در جمع خبرنگاران گفت: فعالیت های فرهنگی، هنری و مذهبی در حوزه جشنواره رضوی یکی از زمینه های اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی است.
این مسئول سبقه دیرینه شهرستان طالقان را در بحث خوشنویسی مورد توجه قرار داد و گفت: مردم شهرستان طالقان در حوزه های علوم دینی، مکتب داری و خوشنویسی بزرگان و هنرمندان عالی مقامی را تربیت کرده است و همواره شاهد درخشش آنان هستیم.
بر این حسب، یکی از کانون های فرهنگی هنری توانمند مسجدی کانون فرهنگی گوران است، که در روستای گوران در شهرستان طالقان در زمینه برپایی ویژه برنامه های مذهبی، فرهنگی و ورزشی اهتمام خوبی دارند.
کانون فرهنگی هنری مسجد در روستای گوران در فضای مجازی همواره به داشته های این شهرستان در بخش خوشنویسی و هنر تاکید ویژه داشته است. در یکی از مطالب آورده است: درویش عبدالحمید طالقانی، خوشنویس، شاعر و عارف ایرانی ملقب به نابغه خط شکسته ایران و متخلص به « مجید » است.
برگزاری جشنواره خوشنویسی رضوی، فرصتی بود برای بررسی آثار خوشنویسان هنرمندانی که با عشق به امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) قلم زدند و نام مبارک آن حضرت را به رشته تقریر درآوردند.
تبیین فرهنگ رضوی به واسطه بخش های متعدد جشنواره رضوی که در دهه اخیر هر ساله در استان البرز و دیگر استان های کشور برگزار می شود، به واقع فرصتی برای تبیین فرهنگ رضوی و پرداختن به آن است.
نظر شما