حمایت تهدیدآمیز داعش از گروهک «توحید و جهاد» در ایران/ سکوت آمریکا درباره پیشنهاد کشتار روس‌ها و ایرانیان

خبرگزاری شبستان:حمایت تهدیدآمیز داعش از گروهک «توحید و جهاد» در ایران، توافق عُمان و ایران برای تغییر مسیر لوله انتقال گاز، علاقمندی ایران و مصر به جدیدترین تجهیزات نظامی روسیه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: حمایت تهدیدآمیز داعش از گروهک «توحید و جهاد» در ایران، توافق عُمان و ایران برای تغییر مسیر لوله انتقال گاز، علاقمندی ایران و مصر به جدیدترین تجهیزات نظامی روسیه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

توافق عُمان و ایران برای تغییر مسیر لوله انتقال گاز

«محمد بن حمد الرمحی» وزیر نفت و گاز عُمان اعلام کرد مسقط و ایران بر سر تغییر مسیر خط لوله انتقال گاز طبیعی از زیر دریا به توافق رسیدند.

بر اساس گزارش «رویترز»، این توافق برای جلوگیری از عبور لوله‌های مذکور از آب‌هایی است که تحت کنترل شیخ‌نشین امارات عربی متحده قرار دارند.

با این خط لوله، گاز صادر شده هم به مصرف عمومی مردم عمان خواهد رسید و هم در ایستگاه‌های گاز مایع در این کشور برای صادرات دوباره آن ذخیره می‌شود.

الرحمی گفت: ایران و ایران به مرحله پیشرفته‌ای از طراحی مسیر لوله‌ها رسیده‌اند و بر گزینه‌های عمیق‌تری برای جلوگیری از عبور این لوله‌ها از مرزهای کشورهای دیگر توافق کرده‌اند؛ وی افزود: لوله‌های مذکور به جای عبور از عمق 300 متر ، اکنون از عمق هزار متری دریا خواهند گذشت.

وزیر نفت و گاز عمان در ادامه درباره دلیل جلوگیری لوله‌های انتقال گاز از آب‌های تحت کنترل اماراتتوضیحی نداد.

کارمندان دولت اوباما که پول به ایران فرستادند باید زندانی شوند

یک نماینده جمهوریخواه منتقد رویکردهای رییس جمهور آمریکا در قبال ایران مدعی شد که دولت این کشور قوانین فدرال را با ارسال 400 میلیون دلار به ایران زیر پا گذاشته است.

به نوشته وبگاه «دیلی سیگنال» «مایک پومپئو» از آرکانزاس و عضو کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «می‌خواهم بدانم که کدام کارمندان دولت اوباما در این مسئولیت نقش داشته و آن‌ها چه مدت بابت این مسئله در زندان بسر خواهند برد. بی‌شک آن‌ها قوانین فدرال را با ارسال پول به کشور حامی تروریسم نقض کرده‌اند.»

 پومپئو در گفت‌و‌گو با دیلی سیگنال اعلام کرد که قصد دارد نامه‌هایی را به وزارت خزانه‌داری و دادگستری ارسال کند تا اطلاعات بیشتری را در زمینه این‌که چه کسی در دولت اجازه پرداخت 400 میلیون دلار به ایران را صادر کرد، دست یابد.

وی در این زمینه گفت: «آن‌ها قانون را شکستند، این پول متعلق به اهالی آمریکا بود. این کاری غیر قانونی بود که شما انجام دادید و نقش کنگره شناخت نقض کنندگان قانون و ارجاع متخلفین به وزارت دادگستری است.»

«جیمز لانکفورد» نماینده جمهوریخواه ایالت اوکلاهاما نیز در این زمینه گفت: «خیلی از آمریکایی‌ها من‌جمله خودم، نسبت به انتقال 1.7 میلیارد دلار پول نقد به ایران درست لحظاتی بعد از آزادی زندانیان آمریکایی از این کشور و اجرای برجام مشکوک بودیم. من در زمینه شفاف سازی بیشتر و همه اقدام‌های بی‌پروای دولت اوباما در قبال ایران به ویژه پرداخت پول نقد و کمک به سرمایه گذاری بر سپاه پاسداران ایران که مستقیم علیه منافع آمریکا در سوریه، لبنان، یمن و اسرائیل عمل کرده و خرابکاری می‌کنند، تلاش می‌نمایم.»

حمایت تهدیدآمیز داعش از گروهک «توحید و جهاد» در ایران

سه‌شنبه دوازدهم مردادماه (دوم آگوست) دادگستری کل استان کردستان ایران از اعدام تعدادی از اعضای گروهک تروریستی «توحید و جهاد» خبر داد.

در پی اعدام این تروریست‌ها که صدای برخی مدعیان حمایت از حقوق بشر را در غرب درآورد، اکنون صدای گروهک تروریستی تکفیری داعش نیز بلند شده است.

رسانه‌های وابسته به دولتهای مخالف ایران در منطقه و فراتر از آن این عناصر را از نگاه فرقه‌گرایانه به افکار عمومی معرفی و آنان را صرفا افراد «سنی» مذهب توصیف کردند و اکنون داعش نیز با همین اقدام، گفته که حکومت ایران، افراد سنی مذهب را اعدام کرده است.

داعش با انتشار بیانیه‌ای با اعلام حمایت خود از افراد تروریستی اعدام شده، آنان را «جوانان اهل سنت» نامیده و حکومت ایران را تهدید کرده و گفته که انتقام این تروریست‌ها را خواهد گرفت.

در بیانیه داعش «حکومت ایران رافضه» خوانده شده و از خانواده اعضای اعدام شده این گروهک تروریستی خواسته شده که منتظر انتقام افراد اعدام شده باشند.

این گروهک تروریستی تکفیری بعد از سفر رهبری به استان کردستان در سال 88 با هدف تفرقه بین شیعه و سنی و احیای غائله‌های قومی در استان کردستان تشکیل شد.

ترور روحانی برجسته اهل سنت، دو قاضی دادگستری، چهار نفر محیط‌بان و یک طلافروش در کردستان حاصل جنایات این گروهک است که در نهایت با تلاش نیروهای امنیتی استان عاملان آن دستگیر و به جنایات خود در استان اعتراف کردند و نهایتا اعدام شدند.

در فاصله اعدام برخی اعضای این گروهک تاامروز طرف‌های مختلفی با اعدام این افراد مخالفت کرده‌اند. «زید رعد الحسین» کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه با صدور بیانیه‌ای اعدام اعضای یک گروهک تروریستی در ایران را مورد انتقاد قرار داد.به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مقام سازمان ملل ادعا کرده است که «تردیدهای جدی در مورد منصفانه بودن دادگاه‌ها، احترام به فرآیند دادرسی و دیگر حقوق متهمین» وجود داشته است.

مهر:

علاقمندی ایران و مصر به جدیدترین تجهیزات نظامی روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که در جریان «بازیهای بین المللی ارتش ۲۰۱۶» -آی اِی جی- هیأتهای نظامی شرکت کننده از کشورهای ایران و مصر علاقمندی خود را به زره پوش ضدتانک روسی موسوم به «۲ اِس۲۵اسپروت» و خودرو جنگی پیاده نظام «بی ام دی-۴» اعلام کرده اند. گفتنی است که «۲اِس۲۵اسپروت» یک زره پوش ضدتانک آبی- خاکی با قابلیت خودرانی است.

لازم به ذکر است که رقابت بین المللی رسته هوابرد «آی اِی جی» از سوم تا دوازدهم آگوست در جنوب روسیه برگزار می شود و نیروهای نظامی از کشورهای روسیه، قزاقستان، بلاروس، چین، ایران، مصر و ونزوئلا در این رقابت شرکت می کنند.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه با اشاره به رژه و نمایش قابلیتهای تیراندازی جدیدترین تجهیزات نظامی مورد استفاده در رسته هوابرد روسیه توسط چتربازان روسی، از توجه و تمایل ویژه نمایندگان نظامی ایران و مصر به قابلیت اطمینان و کیفیت بالای تجهیزات نظامی روسیه سخن گفت.

گفتنی است که روسیه در حال حاضر میزبان رقابتهای «آی اِی جی ۲۰۱۶» است که از سی ام ماه ژوئیه در این کشور آغاز شده است. این رویداد مشتمل بر رقابتهایی در ۲۳ رشته نظامی است. در مجموع،‌ ۱۲۱ تیم از ۱۹ کشور جهان در این رقابتها شرکت می کنند و ناظرانی از ۱۱ کشور بر این رقابتها نظارت می نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

واشینگتن ایران را به نداشتن آزادی عقاید مذهبی متهم کرد

وزارت خارجه آمریکا گزارش سالانه خود با موضوع «آزادی مذهبی در سطح بین‌المللی» را منتشر و در بخشی از آن ایران را به نداشتن آزادی عقاید مذهبی متهم کرد.

«آنتونی بلینکین» معاون وزارت خارجه آمریکا در بخشی از صحبت‌های خود در خصوص این گزارش با انتقاد از داعش بخاطر جنایت‌ها و قوانین غیرانسانی گفت: داعش در عراق و سوریه، ایزدی‌ها، مسیحیان و شیعیان را به خاطر عقاید مذهبی‌شان به قتل می‌رساند.

بلینکین تاکید کرد نگرانی‌های امنیتی نباید باعث سرکوب عقاید و آزادی مذهبی شود.

«دیوید ساپرستن» نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور آزادی مذهبی جهانی با انتقاد از مجازات‌های قانونی که بخاطر کفرگویی و ارتداد در بعضی کشورها در نظر گرفته شده، ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد.

ساپرستن در حالی که سعی داشت حتی زندانیان سیاسی را نیز جزو افرادی نشان دهد که ایران بخاطر عقاید مذهبی زندانی کرده ، مدعی شد ایران به اعدام افراد بخاطر عقاید مذهبی‌شان ادامه می‌دهد.

سکوت آمریکا درباره پیشنهاد کشتار روس‌ها و ایرانیان/ واکنش مقام روس

"مایکل موریل" در پاسخ  پرسش مجری شبکه آمریکایی "سی بی اس" درباره کشتن روسها و ایرانیها در سوریه، با تاکید گفته بود که "این اقدام مخفیانه باید انجام شود".

به نوشته خبرگزاری نووستی روسیه، موریل معتقد است که این اقدام موجب اعمال فشار بر دمشق، مسکو و تهران در جهت یافتن راهکار دیپلکماتیک برای بحران سوریه خواهد شد.

اما یک منبع در وزارت امور خارجه امریکا در پاسخ به سئوال خبرگزاری نووستی روسیه در باره اظهارات جنجالی موریل گفت: از شما می خواهم  به کنفرانس های مطبوعاتی و سیاست های ما در برابرسوریه مراجعه کنید.

از سوی دیگر "ارینا یارووایا " رئیس کمیته امنیت و مقابله با فساد در دومای روسیه تاکید دارد که اظهارات مایکل موریل، سیاست یک بام و دوهوای امریکا در مساله مبارزه با تروریسم را آشکارتر می کند.

یارووایا گفت: معاون پیشین سیا با اظهارات خود از اقدام نیروهای امریکایی مبنی بر ترورهای مخفیانه در راستای اجرای طرح های ویرانگر در سوریه پرده برداشته است.

وی افزود: اظهارات پیچیده امریکا درباره مبارزه با تروریسم، در واقع تروریستها را تشویق می کند و می توان گفت آنچه هم اکنون در ذهن کارمندان کنونی سیا می گذرد، از زبان کارمندان سابق بیان می شود.

این مقام روسی از وزارت امورخارجه آمریکا خواست که توضیح روشنی درباره اظهارات موریل ارائه کند، چرا که در غیر این صورت، این ذهینت شکل خواهد گرفت که مسئول پیشین امریکا، بخشی از اطلاعات بسیار محرمانه طرح کنونی سیا را لو داده است.

 

کد خبر 565009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha