شرح فصوص الحکم آیت الله جوادی آملی، نماد تطبیق شریعت و عرفان

حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: درس های حضرت استاد در شرح کتاب «فصوص الحکم» در 518 جلسه برگزار شده است و این گروه با استفاده از آنها کتاب «شرح فصوص الحکم» را برای انتشار آماده سازی می کند.

حجت الاسلام ابراهیمی، مدیر پروژه «شرح فصوص الحکم» با اشاره به اهداف راه اندازی گروه های تحقیقاتی در پژوهشگاه علوم وحیانی معارج گفت: یکی از اهداف اصلی پژوهشگاه پیگیری انتشار آثار حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی است.

 

وی افزود: در همین راستا گروه عرفان در مراحل قبلی کتاب «تحریر تمهید القواعد» را در یک جلد و «عین النضاخ در شرح تمهید القواعد» را در سه جلد جهت استفاده علاقمندان آثار حضرت استاد عرضه کرده است.

 

حجت الاسلام ابراهیمی گفت: درس های حضرت استاد در شرح کتاب «فصوص الحکم» در 518 جلسه برگزار شده است و این گروه با استفاده از آنها کتاب «شرح فصوص الحکم» را آماده سازی می کند.

 

وی در توضیح مراحل کار گفت: در مرحله اول تمام مطالب استاد در جلسات درس پیاده سازی می گردد و سپس از حالت گفتاری به نوشتاری تبدیل می شود.

 

سرپرست گروه عرفان پژوهشگاه علوم وحیانی معارج ادامه داد: در مرحله بعد مطالب بر اساس متن اصلی کتاب فصوص الحکم مرتب شده و در نهایت عنوان بندی می شود.

 

مدیر پروژه «شرح فصوص الحکم» گفت: در کنار مطالب تنظیم شده، حضرت استاد در ملاحظه نهایی نکاتی را یادداشت می کنند که با عنوان اشارات به شرح آن بخش افزوده می شود.

 

وی در توصیف فعالیت پژوهش گران گفت: پژوهش گران در مرحله اول به مستند سازی مطالب موجود در شرح می پردازند. در ادامه مواردی را که در دروس شرح داده نشده است شناسایی کرده و بر اساس نظرات حضرت استاد در سایر آثار می کوشد آن را تکمیل کنند.

 

حجت الاسلام ابراهیمی افزود: در مواردی بر اساس گستره موضوع، می بایست شرح مبسوط تری صورت گیرد که این موارد نیز شناسایی شده و جهت اخذ نظر حضرت استاد به ایشان ارجاع می شود.

 

وی گفت: شناسایی سوالات مرتبط با موضوع و شبهات روز نیز از کارهای تکمیلی این مجموعه است که پس از کسب نظر استاد در مجموعه قرار می گیرد.

 

سرپرست گروه عرفان پژوهشگاه علوم وحیانی معارج افزود: پس از آماده سازی کار توسط پژوهش گران، نتیجه در دو مرحله مورد ارزیابی علمی قرار می گیرد و در نهایت با رفع اشکالات احتمالی جهت ملاحظه حضرت استاد آماده سازی می شود.

 

حجت الاسلام ابراهیمی در مورد تاریخچه کار بر روی شرح فصوص الحکم گفت: نگارش شرح از سال 1373 توسط حجت الاسلام پارسانیا آغاز شد و بیش از 60 درصد مباحث انجام شده بود.

 

وی افزود: این کار در مرحله اول به صورت انفرادی انجام شد که پس از راه اندازی پژوهشکده علوم عقلی در 4 سال گذشته، کارهای انجام شده در مرحله قبلی مورد بازبینی قرار گرفت.

 

مدیر پروژه «شرح فصوص الحکم» در زمینه نتایج تحقیقات این مجموعه گفت: تا کنون 5 جلد برای نشر داخلی آماده شده است که پس از بازبینی حضرت استاد، مراحل انتشار عمومی آن انجام خواهد شد.

 

حجت الاسلام ابراهیمی گفت: این شرح بین 15 تا 18 جلد خواهد شد که در مورد 5 جلد اول، 2 جلد به شرح مقدمه قیصری و 3 جلد نیز از مقدمه ابن عربی تا فص شیثی است.

 

وی ادامه داد: 12 جلد این شرح در حد نگارش اولیه کامل شده است که تا کنون 5 جلد آن در حد نشر داخلی نهایی شده است و امیدواریم تا پایان سال 1390، 4 جلد دیگر نیز در حد نشر داخلی نهایی شود.

 

مدیر این پروژه افزود: با توجه به اینکه کار صورت گرفته بر مبنای جلسات درس حضرت آیت الله جوادی آملی است، کاملا قابل استناد به حضرت استاد است ولی لازم است نکات تکمیلی ایشان در بازبینی نهایی نیز در کار لحاظ شود.

 

بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم وحیانی اسراء، وی گفت: این شرح به علت تسلط حکیم متأله بر فلسفه، عرفان و تفسیر قرآن، بی نظیر است و می توان در تبیین حضرت استاد، تطبیق شریعت و عرفان را به صورت محسوس مشاهده کرد.

 

سرپرست گروه عرفان پژوهشگاه علوم وحیانی معارج ابراز امیدواری کرد که در عرض 3 سال آینده تمام شرح فصوص الحکم در حد نشر داخلی آماده سازی شود.

پایان پیام/ 

کد خبر 56459

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha