مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در مدیریت مناطق طبیعی

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور خبر داد: دستورالعمل مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در مدیریت مناطق طبیعی با همکاری شورای عالی گردشگری تهیه و تنظیم شده است.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، معصومه ابتکار در نشست خبری امروز با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه احیای تالاب ها و دریاچه ها اظهار داشت: طرح احیای دریاچه ارومیه در حال انجام است و در تیرماه امسال یک دوره ای از تثبیت سطح آب دریاچه را داشتیم.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به برنامه های دولت یازدهم درباره احیای تالاب ها گفت: تکمیل طرح های مطالعاتی، تصویب برنامه های مدیریتی، زیست بوم های تالاب ها و برنامه های اجرایی تالاب ها از جمله اقداماتی است که در دولت یازدهم انجام شده است.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به احیای تالاب هورالعظیم افزود: طبق آخرین آمار 63 درصد تالاب هورالعظیم آبگیری شده است که در تلطیف هوای خوزستان بسیار موثر است.

 

ابتکار با اشاره به احیای رودخانه کارون گفت: ورود فاضلاب های بیمارستانی به طور کامل رود کارون متوقف شده است و پسماندها پس از تصفیه وارد کارون می شوند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: توزیع سوخت یورو4، استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه رامین واقع در استان خوزستان، احیای کارون از جمله اقداماتی است که برای کاهش میزان آلودگی هوای اهواز و سایر شهرهای جنوبی کشور انجام شده است.

 

ابتکار از اجرای طرح آماک در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با افتتاح و اجرایی شدن طرح آماک وضعیت هوا بهبود خواهد یافت.

 

وی ادامه داد: اولین قراردادهای ایران برای جمع آوری گازهای فلر و گازهای همراه مشعل دار در اهواز امضا شد و 42 میلیون متر فوت مکعب گاز و چندین مشعل در قالب این قرارداد جمع آوری می شود.

 

ابتکار با اشاره به تغییر سیستم تصفیه خانه های بندر ماهشهر گفت: این تصفیه خانه که سالها از جیوه استفاده می کرد مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی بسیاری ایجاد کرده بود که با احداث واحد و فناوری جدید جیوه کاملا از بین رفت و در حال حاضر پاکسازی محل از جیوه و جمع آوری جیوه های اطراف انجام می شود و حتی از تعهدات ما در کنوانسیون مینی ماتا جلو هستیم و گام های اجرایی خوبی در بخش پتروشیمی برداشته ایم.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه دستورالعمل HSE ‌پارس جنوبی در وزارت نفت تهیه و ابلاغ شد، افزود: پس از آتش سوزی های رخ داده اخیر با پالایشگاه ها موضوع HSE‌ در صنعت نفت بیشتر مورد اهمیت هستند، قرار گرفته است.

 

ابتکار درباره طرح های انتقال آب گفت: ارزیابی زیست محیطی ابزاری است که برای انطباق برنامه های توسعه با محیط زیست در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و در ایران نیز از قانون سوم توسعه این موضوع را داشته ایم در یک دوره ای تعطیل شد و ارزیابی محیط زیستی نقش ویترینی داشت که در این دوره 99 درصد طرح های ارزیابی تصویب شد یعنی ارزیابی کارکردی نداشت.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سدسازی ها، راه سازی ها و شهرک های صنعتی، واحدهای پتروشیمی و ... مشمول ارزیابی زیست محیطی هستند، تصریح کرد: آیین نامه ارزیابی زیست محیطی توسط دولت اصلاح و ابلاغ شده است و کمیته ماده 2 مسئول تعیین تکلیف طرح های ارزیابی است.

 

ابتکار ادامه داد: معتقدیم باید اصلاح مدیریت و مصرف آب را در کشور انجام دهیم و تصفیه و بازچرخانی فاضلاب، اصلاح الگوی مصرف کشاورزی، تعادل بخشی آب چاه ها نیز در دستور کار قرار بگیرد.

 

وی با بیان اینکه تا انجام ارزیابی زیست محیطی و تایید نهایی آن، اجرای طرح های انتقال آب ممنوع است، خاطرنشان کرد: کمیته 215 سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز پرداخت اعتبارات به پروژه ها را منوط به داشتن ارزیابی های زیست محیطی کرده است.

 

ابتکار درباره پروژه بلداجی گفت: در این پروژه اختلاف نظری بین گروهی از مردم، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی وجود داشت و موضوع خیلی با محیط زیست ارتباط نداشت بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست در این موضوع ورود پیدا نکرد.

 

وی افزود: در مورد تونل چغاخور اعلام کردیم که مشمول ارزیابی محیط زیستی است و هیچ طرحی در آنجا قابل قبول نیست و فعالیت شان قانونی نیست تا زمانی که نتیجه ارزیابی زیست محیطی اعلام شود و در مورد سدهای مختلف از جمله شفارود باید ارزیابی محیط زیستی اجرا شود.

 

معاون رییس جمهوری تاکید کرد: بحث ما مخالفت یا موافقت با اجرای یک طرح خاص نیست بلکه ما طرفدار ارزیابی زیست محیطی، اجرای قانون و رعایت طرح ارزیابی مسایل زیست محیطی هستیم.

 

ابتکار با اشاره به رویکردهای آموزشی و فرهنگی در حوزه محیط زیست گفت: ارتقای میزان حساسیت مردم به مسایل زیست محیطی از دستاوردهای برنامه های آموزشی خواهد بود.

 

وی با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی فیلم سبز و استقبال کشورهای خارجی از آن گفت: برگزاری اجلاس بین المللی با موضوع دین، فرهنگ و محیط زیست در عرصه گفت وگو و تعاملات بین المللی در حوزه محیط زیست خوب بوده و جریان سازی بین المللی در حوزه محیط زیست داشته ایم.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به ورود محیط زیست در کتاب های درسی گفت: در قالب این طرح 60 مورد مطلب و گزارش با موضوع محیط زیست در کتاب های درسی گنجانده است و کتاب درسی انسان و محیط زیست نیز در لیست کتاب های آموزشی دانش آموزان قرار می گیرد.

 

به زودی دستورالعمل محیط زیست به مدارس ابلاغ می شود

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فعالیت 16 مدرسه طبیعت گفت: دانش آموزان در این مدارس به صورت عملی با محیط زیست آشنا می شدند.

 

وی با بیان اینکه به زودی دستورالعمل محیط زیست به مدارس ابلاغ می شود، ادامه داد: سازمان محیط زیست با همکاری وزارت آموزش و پرورش در قالب دستورالعمل محیط زیست، به مدیریت سبز مدرسه و مشارکت دانش آموزان در حوزه محیط زیست و ارتقای سطح آگاهی معلمان و دانش آموزان کمک خواهد کرد.

 

معاون رییس جمهوری با اشاره به کار مشترک با وزارت علوم گفت: در ادامه ماده 190 و اجرای مدیریت سبز در دانشگاه ها، مدیریت سبز در مراکز آموزش عالی ابلاغ می شود و مراکز دانشگاهی در حوزه محیط زیست مشارکت بیشتری داشته باشند.

 

ابتکار خبر داد: دستورالعمل مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در مدیریت منابع با همکاری شورای عالی گردشگری تهیه و تنظیم کرده ایم و امیدواریم در هفته دولت اجرایی شود.

 

وی افزود: در قالب این دستورالعمل واگذاری به بخش خصوصی اتفاق نمی افتد بلکه مشارکت بخش خصوصی برای مدیریت مناطق حفاظت شده مورد استفاده قرار می گیرد.

 

ابتکار با اشاره به امضای تفاهم نامه با همه استانداران کشور از ابتدای دولت یازدهم اظهار داشت: در قالب این تفاهم نامه ردیف بودجه ای برای مدیریت مناطق حفاظت شده در استان ها اختصاص یافته است که در قالب آن مدیریت مناطق حفاظت شده و برنامه ریزی استان ها شده است.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به دستاوردهای جلب مشارکت جوامع محلی در مدیریت مناطق طبیعی گفت: برای ارتقای توان روستاها در جذب گردشگر و اکوتوریسم کارهای خوبی صورت گرفته است.

 

ابتکار در ادامه از اجرای طرح یک مدرسه محیط بان خبر داد و افزود: در قالب این طرح محیط بان ها به مدارس روستاهای اطراف مناطق حفاظت شده می روند و به دانش آموزان آموزش می دهند.

 

ابتکار با اشاره به آموزش 600 نفر از محیط بانان در سال جاری گفت: در حال حاضر 150 نفر از محیط بانان در دوره آموزشی که از نظر توان افزایی و آموزش های تخصصی برای محیط بانان کم نظیر بوده است، شرکت کرده اند.

 

وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی بین المللی محیط بانان در اتریش گفت: امسال 60 نفر و تا پایان سال 200 نفر آموزش تخصصی بین المللی در حوزه محیط زیست را گذرانده اند.

 

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به امضای 12 تفاهم نامه با کشورهای مختلف در حوزه آموزش و اجرایی شدن آنها اظهار داشت: کره، چین، ژاپن، نروژ و اتریش کشورهایی بودند که برای برگزاری دوره آموزشی با آنها تفاهم نامه امضا کرده ایم و دوره های آموزشی مجازی برای محیط بانان، تشکل ها و خبرنگاران در حوزه محیط زیست برگزار می کنیم.

 

معاون رییس جمهور خاطرنشان کرد: لایحه حفاظت از محیط بانان در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است و پس از نهایی شدن برای بررسی به مجلس می رود.

 

 

کد خبر 564431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha