خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گاز طبیعی مایع یا الانجی به گاز طبیعیای اطلاق میشود که موقتا برای ذخیرهسازی یا حملونقل در حجم زیاد به حالت مایع تبدیل شده است. الانجی حجمی معادل ۱/۶۰۰ حجم گاز طبیعی در حالت گازی را داراست. گاز مایع، بیبو، بیرنگ، غیرسمی و غیرخورنده است. خطراتی که این گاز میتواند در پی داشته باشد شامل شعلهورشدن، انجماد و خفگی میباشد. چگالی انرژی الانجی ۶۰ درصد سوخت دیزل میباشد.
بنابراین گزارش، الانجی، بیشتر شامل متان (بیش از ۹۰ درصد) و مقادیر کمی اتان، پروپان، بوتان و برخی از آلکانهای سنگین دیگر میباشد. فرایند پالایش الانجی، میتواند به نحوی طراحی شود، که محصول نهایی تولید شده شامل ۱۰۰ درصد متان باشد. کشورمان با توجه به منابع گازی که در اختیار دارد در زمینه تولید ال ان جی به عنوان کشوری مطرح در جهان است و بسیاری از کشورها خواهان سرمایه گذاری در این زمینه هستند.
این گزارش می افزاید: شرکت ملی نفت در این زمینه به نقل از علیرضا کاملی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران نوشته است: "قرار است کارخانه مایع سازی گاز طبیعی به صورت همزمان از سوی سرمایه گذار تامین مالی شود و یک شرکت پیمانکار آن را اجرا کند و بسازد و یک شرکت ثالث نیز برداشت محموله های ال.ان.جی را تضمین کند. بنابراین چند شرکت توانمند خارجی آمادگی خود را با تشکیل سرمایه گذاری مشترک که بتواند هر سه بعد قضیه را دربرگیرد، اعلام کرده اند. شرکت های اروپایی و آسیایی متقاضی اجرای پروژه ایران- ال.ان.جی هستند. به طور قطع به بهترین پیشنهاد مطرح شده از سوی این شرکت ها پاسخ داده می شود.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران شرکت کره ای کوگس (kogas) را که چندی پیش با شرکت ملی صادرات گاز تفاهمنامه همکاری امضا کرد، یکی از شرکت هایی معرفی کرد که برای حضور در پروژه ایران-ال.ان.جی اعلام آمادگی کرده است. کوگس یکی از شرکت های بزرگ گازی کره جنوبی است که در سال 1983 از سوی دولت این کشور تاسیس شده است و یکی از واردکنندگان اصلی ال.ان.جی در جهان به شمار می رود. هم اکنون بررسی مهندسی پروژه ایران- ال.ان.جی، مطالعه اقدام های انجام شده تاکنون، برآورد هزینه مالی برای ادامه کار پروژه و همچنین برآورد میزان فعالیت های مورد نیاز برای اجرا از سوی شرکت های خارجی متقاضی از برنامه های جاری است."
یادآور می شود: شرکت ملی نفت ایران در نظر دارد یک کارخانه تولید ال.ان.جی مشتمل بر دو ردیف فرآیندی موازی به ظرفیت سالیانه هر کدام نزدیک پنج میلیون و 400 هزار تن ال.ان.جی، 263 هزار تن پروپان، 194 هزار تن بوتان، 213 هزار تن میعانات گازی و 133 هزار تن گوگرد در سواحل جنوب غربی ایران واقع در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بسازد.
پروژه ایران-ال.ان.جی به منظور ساخت کارخانه مایع سازی گاز طبیعی در منطقه تمبک واقع در 50 کیلومتری شمال غربی عسلویه و 15 کیلومتری جنوب شرقی کنگان- پارس2 (تمبک) در حال انجام است. این پروژه شامل دو مرحله مطالعاتی و اجرایی است که فاز اجرایی آن شامل دو ردیف فرآیندی (Two-Train) است که هر ردیف شامل یک واحد شیرین سازی و یک واحد مایع سازی است. همچنین میزان گاز خوراک کارخانه تولید ال.ان.جی مربوط به این پروژه، 1910 میلیون استاندارد فوت مکعب در روز برای هر دو ردیف فرآیندی است که از فازهای میدان گازی پارس جنوبی تامین می شود.
نظر شما