خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: وسعت جعرافیایی ایران بیش از هرچیز نیاز کشورمان را به داشتن جاده هایی با امکان حمل و نقل کالا نشان می دهد. بر همین اساس در طی سالهای متمادی متولیان این حوزه توسعه مسیر جاده ای و بهبود وضعیت مسیرهای موجود را در دستور کار خود قرار داده اند.
بنابراین گزارش، برای بهبود مسیر جاده ای در کشورمان؛ مذاکرات و گفتگوهایی با برخی کشورهای خارجی برای بهره از تجارب آنها در این زمینه انجام شده است. در این مسیر به تازگی کشورمان و ترکمنستان توسعه همکاری حمل و نقل جاده ای را مورد بررسی قرار داده اند. روابط عمومی سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای در این زمینه به نقل از داود کشاورزیان، معاون وزیر راه و شهرسازی نوشته است: "اکنون ٥٠٠ تا ٦٠٠ دستگاه کامیون از مرزهای مشترک ایران و ترکمنستان عبور می کنند و باید تلاش شود تعداد کامیونها به روزانه یک هزار دستگاه ارتقا پیدا کند. تلاش برای جلوگیری از صف های طولانی کامیون ها در مرزهای مشترک به ویژه در مرز لطف آباد مورد تاکید است و ازدولت ترکمنستان درخواست کرده ایم که برای روزهای شنبه و یکشنبه که گمرک در طرف مقابل نیمه تعطیل و یا تعطیل است، چاره اندیشی کند. توقف و ایجاد صف در مرزها موجب نارضایتی رانندگان شده و ممکن است برای خروج از نوبت تلاش های غیرمعمولی انجام شود که این امر مورد پسند نیست."
این گزارش می افزاید: ایرنا نیز در توضیح این خبر نوشته است: "سال گذشته در سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به ترکمنستان، مقرر شد برای افزایش ترانزیت کالا بین ایران و ترکمنستان تردد 500 دستگاه کامیون بین دو کشور، به روزانه یک هزار دستگاه کامیون افزایش یابد و تاکنون اقدامات زیادی دراین زمینه انجام شده است."
یادآور می شود: ایران در سال ۱۳۸۹ دارای ۲۰۰،۰۰۰ کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی بود که از این مقدار ۸۰،۰۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی و ۱۲۰،۰۰۰ کیلومتر راه روستایی بود. در سال ۱۳۹۱، ایران دارای ۱۰،۷۸۹ کیلومتر بزرگراه بود که در سال ۱۳۸۸، ۱،۵۴۵ کیلومتر و در سال ۱۳۸۹ ۱،۶۰۸ کیلومتر و در سال ۱۳۹۰، ۱،۸۴۸ کیلومتر بزرگراه احداث شده بود. در دهه ۸۰، ۲۴۱٬۲۳۶ نفر در ایران بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادهاند. استان تهران با ۲۸٬۴۰۸ کشته بیش ترین کشته در ایران را به خود اختصاص داده است که پس از آن خراسان با ۲۴٬۴۱۶ نفر و فارس با ۱۸٬۰۰۶ نفر در رتبههای بعدی بیش تری کشتهها در ایران هستتند.
نظر شما