حملات جاسوسی سایبری به ایران، چین و روسیه/ ایجاد طرحی عربی برای مقابله با ایران در نشست بحرین

خبرگزاری شبستان:ایجاد طرحی عربی برای مقابله با ایران در نشست بحرین، حملات جاسوسی سایبری به ایران، چین و روسیه، تهران میزبان نشست آینده سران ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایجاد طرحی عربی برای مقابله با ایران در نشست بحرین، حملات جاسوسی سایبری به ایران، چین و روسیه، تهران میزبان نشست آینده سران ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان، نیمی از سامانه اس ۳۰۰ به ایران تحویل داده شده است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایجاد طرحی عربی برای مقابله با ایران در نشست بحرین

نشستی تحت عنوان «انجمن عربی حقوق بشر» برای مقابله با آنچه تهدیدات ایرانی خوانده شده ، شنبه (دیروز) در منامه پایتخت بحرین آغاز به کار کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی بحرین «بنا»، این به اصطلاح انجمن عربی حقوق بشر تحت نظارت «احمد بن ابراهیم الملا» رئیس پارلمان بحرین برگزار می‌شود و اولین دوره آن است.

در اولین روز نشست مذکور، طرحی «عربی-خلیجی» برای مقابله با ایران اتخاذ و اعلام شد: این طرح به دنبال حمایت از تلاش‌های عربی و کشورهای خلیج (فارس) و نیز سازمان‌های مربوطه برای مقابله با خطرهای ایرانی و آثار آن بر آینده امنیت ملی  عربی و نیز جوامع آن است.

بر اساس گزارش «اسکای‌نیوز»، حدود 70 سازمان عربی و مدنی که ادعا شده در حوزه حقوق بشر فعالیت دارند در این نشست مدعی شدند ایران علیه ملت‌های سوریه و عراق مرتکب ظلم شده و باید از این اقداماتش دست بردارد.

آنها هم‌چنین مدعی شدند: طرح ایرانی که «قاسم سلیمانی» اجرای آن را بر عهده گرفته به دنبال تحقق اهداف تروریسمی برای ایران در کشورهای منطقه و نیز تسلیح شبه نظامیان وابسته به ایران در کشورهای عربی است.

اعضای شرکت‌کننده در این نشست هم‌چنین خواستار حمایت بین‌المللی از اعضای منافقین در اردوگاه «لیبرتی» (در عراق) از بمباران شدند.

مسکو: ساخت فاز دوم و سوم نیروگاه بوشهر تا پایان سال آغاز می‌شود

«الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه روز دوشنبه اعلام کرد، ساحت فاز دوم و سوم از نیروگاه بوشهر-2 احتمالا تا پیش از اتمام سال 2016 میلادی آغاز خواهد شد.

بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزیر انرژی روسیه در گفت‌وگو با خبرنگاران همچنین تأکید کرد که مراحل پیش‌ساخت این بخش‌های جدید نیروگاه بوشهر هم‌اکنون آغاز شده است.

وی افزود: «من امیدوارم که ساخت دومین و سومین فاز از این نیروگاه در آینده‌ای نزدیک آغاز شود. اما ترجیح می‌دهم در حال حاضر هیچ طرحی را اعلام نکنم اما به اعتقاد من این مرحله از ساخت نیروگاه بوشهر امسال آغاز خواهد شد.»

پیش از این شرکت «روس‌اتم»‌اعلام کرده بود، تا پایان سال جاری میلادی یک قرارداد چهار ساله به منظور ارائه خدمات پشتیبانی برای فاز اول نیروگاه بوشهر با ایران به امضا می‌رساند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه نیز اخیرا در اظهاراتی از ساخت 8 نیروگاه جدید توسط روسیه در ایران خبر داده بود.

بنا بر این گزارش، ایران و روسیه در سال 2014 میلادی در خصوص ساخت دو راکتور هسته‌ای جدید در نیروگاه بوشهر به توافق رسیده بودند.

مسکو 50 درصد از تعهداتش برای تحویل اس 300 به ایران را عملی کرده است

«دیمیتری روگوزین»، معاون نخست وزیر روسیه روز دوشنبه گفت که کشورش 50 درصد از تعهدات خود برای تحویل اس 300 به ایران را عملی کرده است.

وی این اظهارات را دوشنبه بعد از دیدار سه جانبه روسیه، ایران و آذربایجان در باکو عنوان کرد.

سرگئی چمزوف، رئیس شرکت سازنده این سامانه های دفاع موشکی پیشتر گفته بود مسکو تمامی تعهداتش تحت این قرارداد را تا پایان سال جاری میلادی عملی خواهد کرد.

به گزارش ایتارتاس معاون نخست وزیر روسیه روز دوشنبه در پاسخ به سوالی درباره اینکه مسکو چه تعداد از سامانه های دفاع موشکی اس 300 را به ایران تحویل داده گفت: «نیمی از آنها را.»

روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس-300 را به ایران تحویل می‌داد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.

حملات جاسوسی سایبری به ایران، چین و روسیه

یک گروه هکری موسوم به «استرایدر» یا «پراجکت سارون» حملات جاسوسی سایبری را علیه اهداف منتخبی در ایران، روسیه، چین، سوئد، بلژیک و رواندا انجام داده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» محققان آزمایشگاه شرکت امنیت سایبری «سیمانتک» اعلام کردند که این گروه که فعالیتش را دستکم از سال 2011 شروع کرده است،به یک آژانس اطلاعات ملی مرتبط بوده و از بد افزار پیشرفته پنهانی به نام «رمسک» استفاده کرده است.

این بد افزار در داخل شبکه سازمان‌ها قرار می‌گیرد و به سارقان امکان کنترل کامل  رایانه آلوده شده را می‌دهد.

شرکت امنیت سایبری کاسپرسکی نیز با تایید این خبر از آسیب  دیدن 30 سازمان در روسیه، ایران و رواندا خبر داد.

آمریکا و اسرائیل در اواخر دهه گذشته از بد افزار «فلیم» که مرتبط با استاکس‌نت بود برای حمله به تاسیسات اتمی ایران استفاده کردند.

مهر:

راگوزین: نیمی از سامانه اس ۳۰۰ به ایران تحویل داده شده است

«دیمیتری راگوزین» معاون نخست وزیر روسیه در امور دفاعی در جریان نشست سه جانبه «روسیه- ایران- آذربایجان» در باکو از تحویل نیمی از سامانه های پدافند هوایی «اس- ۳۰۰» به ایران خبر داد.

این در حالیست که «سرگئی چمیزوف» رئیس شرکت «روس تِک» در ماه ژوئیه گفته بود که روسیه در حال برنامه ریزی برای تکمیل روند تحویل سامانه های پدافند هوایی اس- ۳۰۰ به ایران تا پایان سال ۲۰۱۶ میلادی است.

گفتنی است که قرارداد ۸۰۰ میلیون دلاری میان مسکو و تهران برای تحویل سامانه های اس ۳۰۰ روسی به ایران در سال ۲۰۰۷ به امضای طرفین رسید. اما به دنبال وضع تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در اواسط سال ۲۰۱۰، اجرای این قرارداد به حالت تعلیق درآمد.

با تعلیق این توافقنامه از سوی مسکو به بهانه وضع تحریم تسلیحاتی شورای امنیت علیه تهران، ‌ایران در دادگاه داوری ژنو علیه روسیه شکایت کرد.

پس از توافق هسته ای میان ایران و گروه «۱+۵» و تعهدسپاری غرب به لغو تمام تحریمهای اقتصادی علیه ایران، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در آوریل ۲۰۱۶ ممنوعیت تحویل سامانه اس-۳۰۰ را لغو کرد.

شایان ذکر است که سامانه اس- ۳۰۰ برای دفاع از مؤسسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاه های نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر حملات هوایی و فضایی دشمن مورد استفاده قرار می گیرد. این سامانه قادر به نابودسازی اهداف بالستیک بوده و از قابلیت حمله به اهداف زمینی نیز برخوردار است. اس۳۰۰ می تواند هواپیماهای دشمن را در فاصله ۱۵۰ کیلومتری و تا ارتفاع ۲۷ کیلومتری نابود کند.

بحران سوریه محور گفتگوهای پوتین و روحانی در باکو

«سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور این کشور و «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار خود در باکو پیرامون بحران سوریه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

لاوروف تصریح کرد که دو طرف در این دیدار موضوع سوریه و روند آتش بس و کمک های انسانی در این کشور را مورد بررسی قرار داده و تمرکز گفتگوها بر اجرای قطعنامه سازمان ملل از جمله مبارزه با گروه تروریستی داعش و جبهه النصره بود.

وزیر خارجه روسیه در نشست خبری مشترک با همتای ایرانی و آذربایجانی خود در باکو پایتخت آذربایجان، همچنین از سازمان ملل خواست فهرست گروه های تروریستی را بروز رسانی نماید.

وی با اعلام اینکه بیانیه پایانی نشست سه جانبه ایران، روسیه و آذربایجان در باکو اهتمام ویژه ای به همپارچگی تلاش ها در زمینه مبارزه با تروریسم داشته است، گفت: جامعه بین المللی باید در زمینه مبارزه با تروریسم استوار باشد و سازمان ملل باید به شکل فوری فهرست گروه های تروریستی را بروز رسانی نماید.

لاوروف در خصوص گروه تروریستی موسوم به «جبهه النصره» که اخیرا نام خود را به «جبهه فتح الشام» تغییر داد هم افزود: تروریست ها هر کاری برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات خود انجام دهند و جبهه النصره هرچقدر هم نام خود را تغییر دهد، هیچ تروریستی از این گروه نباید از مجازات بگریزد و این اقدام نباید مانع مبارزه با تروریست ها شود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

علی اف: دیدار سه جانبه سران ایران، روسیه و آذربایجان، شکل جدید امیدبخشی است

«الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان، روز دوشنبه در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه با اشاره به این که امروز برای نخستین بار دیدار سه جانبه ی روسای جمهور ایران،روسیه و آذربایجان برگزار می شود، گفت: در این دیدار موضوعات مهم در خصوص تعاملات منطقه ای بررسی خواهد شد.

به گفته علی اف، دیدار سران ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان به توسعه اقتصادی سه کشور و تحکیم سیستم امنیتی منطقه کمک خواهد کرد.

رئیس جمهوری آذربایجان همچنین نقش روسیه در روند حل مناقشه قره باغ کوهستانی را مهم خواند و در ارتباط با تلاش های پوتین در این زمینه ابراز قدردانی کرد.

علی اف دیدارهای مستمر رؤسای جمهوری آذربایجان و روسیه را برای توسعه هرچه بیشتر روابط فیمابین باکو و مسکو مؤثر دانست.

ولادیمیر پوتین نیز در ارتباط با سازماندهی نشست سه جانبه رؤسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان از الهام علی اف قدردانی کرد و گفت: در واقع نیاز به بررسی موضوعات در این فرمت وجود دارد و ممکن است پروژه های جدید در دریای خزر و نیز در حوزه های حمل و نقل، انرژی، متنوع سازی روابط بازرگانی و اقتصادی سه جانبه مورد بررسی قرار گیرد.

به گفته پوتین، در زمان حاضر نزدیک به 600 شرکت با سرمایه گذاری روسیه در جمهوری آذربایجان فعال بوده و حجم سرمایه گذاری های مستقیم روسیه در جمهوری آذربایجان به یک و نیم میلیارد دلار می رسد.

وی افزود: ما تلاش خواهیم کرد تا ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مذاکرات حل مناقشه قره باغ به راه حل قابل قبول برای هر دو کشور برسند.

وی در پایان ابراز اطمینان کرد مذاکرات امروز در باکو به توسعه هرچه بیشتر روابط دوجانبه و بهبود اوضاع در منطقه کمک کند.

ایرنا:

تهران میزبان نشست آینده سران ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در پایان مذاکرات سران این کشور، ایران و جمهوری آذربایجان در باکو، اعلام کرد: مسکو از پیشنهاد برگزاری نشست آینده رییسان جمهوری سه کشور در تهران استقبال می کند و آن را می پذیرد.

در نشست روز دوشنبه سران در پایتخت جمهوری آذربایجان، افزون بر مذاکره برای افزایش روابط دو جانبه، گسترش همکاری های منطقه ای مسکو، باکو و تهران مورد تاکید قرار گرفت و در بیانیه پایانی امضا شده رییسان جمهوری نیز دامنه گسترده ای از محورهای همکاری های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و بازرگانی تعیین شده است.

بنا به اعلام پایگاه وزارت خارجه روسیه، سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور به خبرنگاران در پایتخت جمهوری آذربایجان گفت: مسکو پیشنهاد میزبانی تهران برای برگزاری اجلاس آینده سران را پذیرفته است.

وی همچنین ادامه داد: سران سه کشور در جریان مذاکرات انجام شده باکو، ساز و کارهای مختلف را برای گسترش همکاری های سه جانبه، نشست ها و مذاکرات وزیران امور خارجه، رایزنی سران سازمان های مسئول در هر حوزه تعیین کرده اند.

وزیر خارجه روسیه گفت: براساس ارزیابی های مسکو، مذاکرات سران در باکو آغازگر رویکردی جدیدی در روابط با دورنمای خوب است که سهمی مهم در تحکیم مناسبات سه کشور براساس اصول همکاری و برابری دارد.

لاوروف تاکید کرد: رییسان جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان همچنین بر اهمیت پایان کار تنظیم کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر تاکید کردند و دستورهای لازم برای ادامه مذاکرات داده شد و همچنین این موضوع مورد تاکید قرار گرفت که تلاش ها برای برگزاری اجلاس سران پنج کشور ساحلی این دریا در قزاقستان افزایش یابد.

کد خبر 564296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha