از تجربه های سفرتان ایده های گردشگری بسازید

خبرگزاری شبستان: «رضا دبیری نژاد» از متقاضیان شرکت در جشنواره مشارکت ملی گردشگری خواست برای تبدیل تجربه ها و خاطرات سفر خود به ایده های گردشگری، به نیاز و الزام نهفته در آن وجهه عملیاتی دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رضا دبیری نژاد داور بخش «ایده های نو» سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری که هم اکنون در حال برگزاری است؛ گفت: با توجه به تنوع قومی، بومی، فرهنگی و جاذبه های گردشگری گسترده کشورمان، هر یک از هموطنان از سراسر کشور می توانند با توجه به خاطرات و تجربه های خود در طول سفرهایی که تا کنون داشته اند؛ نیازها و الزاماتی را استخراج کنند و با نگارش آن به صورت «ایده های نو»  سبب رفع خلاء ها و چالش های کوچک و بزرگ صنعت گردشگری کشور شوند.

وی با بیان اینکه نگارش ایده های نو کار مشکلی نیست و نباید برای ایجاد آن نگاه کلان و وسیعی داشت؛ افزود: یک ایده در حوزه گردشگری می تواند تنها چند خانواده، محله و یا ساکنین یک شهری را در بر بگیرد اما به دلیل اینکه از نگاه عملیاتی و اجرایی برخوردار است می تواند همانند ایده های کلان و کشوری، تاثیرات مثبت بسیاری بر جای بگذارد. 

دبیری نژاد همچنین با بیان اینکه امروزه صنعت گردشگری در دنیا تجربه گرا است، اظهار کرد: بر این اساس رویدادها، اتفاقات ، خاطرات، تجربه ها و به طور کل دریافت افراد در طول سفر می توانند به دلیل برخورداری از تنوع، جذابیت و پویایی به ایده های گردشگری تبدیل شوند و با ایجاد نمودن جریانی سازنده به مخاطبان خود پیوند زده شوند و در نهایت با برخورداری از قابلیت عملیاتی شدن سبب شکوفایی و باز شدن گره ای در روند توسعه صنعت گردشگری کشور شوند.

وی درباره روش نگارش ایده های گردشگری توضیح داد: نیاز است فردی که تمایل دارد ایده خود را در این حوزه مطرح نماید ابتدا شرح صحیحی از موضوع مورد نظر داشته باشد. از سوی دیگر روش اجرای آن تبیین شود؛ به این منظور که مزایا و تمایزهای آن با سایر موقعیت ها و شرایط مشابه تشریح گردد. پس از آن نیازهای لازم برای تحقق ایده مورد نظر بیان و اقشاری که مخاطب آن خواهند بود نیز معین شود.

دبیری نژاد خاطرنشان کرد: به طور کل نیاز است فردی که در حال نگارش ایده  خود در بخش گردشگری است؛ بتواند به سوالات اساسی مورد نیاز همانند اینکه ایده او دقیقا چه هست؟ چگونه می توان آن را اجرا کرد؟ چه تاثیری در حوزه صنعت گردشگری خواهد داشت؟ اهداف آن چیست؟ و در نهایت شیوه اجرای آن کدام است؟ پاسخ دهد و با تشریح موضوع و اشاره به دستاوردهای آن ایده های کاربردی و عملیاتی ارائه و فرصت شرکت در رقابت سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری را غنیمت شمارند.

وی همچنین درباره معیارهای شخصی اش پیرامون انتخاب ایده های برتر گردشگری گفت: از نظر من چنانچه ایده مورد نظر عملیاتی و اجرای آن توسط جامعه های کوچک مردمی امکانپذیر باشد؛ دارای اولویت است. گاهی اجرای برخی ایده ها نیازمند بسیج کردن ظرفیت های کلان کشوری و حاکمیتی است و با نیاز به اعتبارات اجرایی قابل توجه وجه عملیاتی می یابد؛ اما برخی دیگر به راحتی می توانند با تاثیر گسترده و عمیق همانند فرهنگسازی، جذب گردشگر، تکثیر جاذبه و غیره توسط یک خانواده، مردم روستا، شهروندان یک شهر و ... انجام پذیرد که بی شک امتیاز بیشتری را برای کسب مقام بالاتر در جشنواره مشارکت ملی گردشگری دریافت خواهند کرد.

 دبیری نژاد در پایان به متاضیان شرکت در این رویداد گفت: ایده های خود  در زمینه گردشگری را جدی بگیرید؛ گاهی روش پخت نان، غذایی سنتی، برگزاری آداب و رسومی خاص، اقامتگاهی بومی و یا هر آنچه با زندگی ما به عنوان جاذبه ای گردشگری عجین شده است؛ می تواند طبق توضیحات ذکر شده به ایده ای خلاقانه تبدیل شود و ضمن پاسخ دادن به نیازها و خلاهای متعدد دستاوردهایی ماندگار در صنعت گردشگری کشور بر جای گذارد.

لازم به ذکر است هم اکنون سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در چهار بخش فیلم، عکس، ایده و سفرنامه نویسی در حال برگزاری است و شرکت کنندگان تا 30 مرداد ماه سال جاری فرصت دارند با ارسال آثارشان از جوایز نفیس این رویداد برخوردار شوند.

همچنین علاقه مندان می توانند از طریق مراجعه به سایت www.Irantourismfestival3.com  آثار خود را به منظور داوری در این رقابت ملی ارسال نمایند. 

گفتنی است طبق فراخوان سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری ایده به هر طرح و تراوش فکري اطلاق می گردد که منجر به اقدام، اتفاق و یا راهکار ارتباطی و همراهی مشترکی شود. در این بخش اولویت با ایده هایی خواهد بود که هر چه بیشتر حائز شرایط زیر باشند:

1- موضوع مشارکت و حضور انسان به عنوان نماد مشارکت را به صورتی بهتر در گردشگري حلا ل و گردشگري پایدار به نمایش بگذارند و مشارکت اجتماعی در این موضوع و ظرفیت هاي اجتماعی را نشان دهند.

2- گردشگري حلال در کشور را به نمایش بگذارند و ترجیحا در فرآیند معرفی ظرفیت ها بسته هاي چند منظوره و توانایی هاي گسترده تري را در این موضوع به صورتی یک پارچه مشخص سازند

3- ارتباط گردشگري حلال و توسعه گردشگري پایدار با سبک زندگی بومی - محلی و تاثیر آن بر معیشت جامعه محلی را مشخص سازند.

4- به شکلی عملی و مشخص قابلیت هاي اجرایی مورد معرفی شده را مشخص نمایند و برنامه ایجاد اشتغال در این زمینه را به شکل بهتري مشخص کنند.

 

کد خبر 564250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha