به گزارش خبرنگار شبستان، سردار حسین اشتری ،فرمانده نیروی انتظامی امروز در دوازدهمین نشست تخصصی کاربردی پلیس پیشگیری ناجا گفت:سبقه اصلی پلیس پیشگیری اقدامات پیشگیرانه است، معتقدیم که اقدامات پیشگیرانه مؤثرتر از اقدامات عملیاتی و اجرایی است. اگر روزی به جایی برسیم که جرم و جنایت در یک شهرستان و یا استان کمتر شده این امر برای ما مطلوب است هر چند که افزایش پروندههای پیشگیری هم بخش دیگری از وظایف ما است.
وی با بیان اینکه پیشگیری اجتماعی برای ما اولویتدارتر از اقدامات عملیاتی و اجرایی است بیان کرد: جامعه اسلامی بر اساس دستورات دینی و سفارشات ائمه هم باید به مسأله پیشگیری اهمیت بیشتری دهد لذا باید طبق این فرمایشات اقداماتی را انجام داد که افراد کمتر گمراه شده و دست آنها را بگیریم.
سردار اشتری با اشاره به استفاده از فناوریهای نوین در ناجا ،تصریح کرد: نصب دوربین در اماکن عمومی موجب کاهش جرم شده و نشان داده که این امر در این بخش بسیار مؤثر است ضمن اینکه در بحث کنترل سرعت در جادهها و خیابانها نیز نصب این دوربینها و به کارگیری از آنها موجب کاهش سرعت شده است.
وی افزود: افزایش امکانات الکترونیکی و نوین که امروز در دسترس ما است میتواند بسیار بازدارنده باشد لذا نصب دوربینها در مراکز عمومی، خیابانها، بانکها و مراکز خرید در راستای اقدامات بازدارنده برای پیگیریهای بعدی است.
فرمانده نیروی انتظامی با تأکید بر اینکه از ظرفیتهای مردمی میتوان در اقدامات پیشگیرانه استفاده کرد، تصریح کرد: پلیس محلات بر افزایش امنیت مناطق مؤثر بودهاند هر چند که خود مردم هزینههای آن را پرداخت میکنند که استفاده از آنها موجب کاهش سرقت و افزایش امنیت شده است.
اشتری افزود: باید پلیس با مردم به صورت مرتب سخن بگوید لذا کلانتریها و رؤسای پلیس با افزایش ارتباط با مردم در جهت افزایش آگاهیها و دریافت نظرات آنها اقدام کنند که این مهم باید یکی از اولویتهای ناجا باشد. ارتباط با مردم و توجیه کردن آنها عامل خوبی برای پیشگیری از جرایم است.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اعتماد مردم به پلیس، گفت: طبق ارزیابیها و گزارشات مختلف یکی از سازمانهایی که مردم به آن اعتماد دارند پلیس است.
سردار اشتری تأکید کرد: باید ساختار و زیرساخت و برنامهریزیهای مناسبی برای استفاده از پلیس افتخاری صورت گیرد.
وی افزود: با توجه به مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر داشتن یگان حفاظتی و انتظامی هر وزارتخانه باید این یگان اختصاصی را داشته باشد لذا اگر وزارتخانهای این امر مهم را ندارد باید اعلام شود.
وی خاطر نشان کرد: نیروی انتظامی سازمانی است که بیشترین خدمات را به مردم ایران ارائه میدهد لذا باید در بخشهای خدمات تسهیلات، بیشتر شده و نوآوری و تحول در آن انجام شود که در این راه سیستمی کردن انتقال و ارسال پرونده از ناجا به دستگاه قضایی بخشی از اقدامات انجام شده در این راستا است البته ما به دنبال تقویت این موضوع هستیم.
سردار اشتری با تاکید بر لزوم رعایت حقوق شهروندی اظهار کرد: رعایت حقوق شهروندی در ناجا جزو اولویتهاست و برای ارتقای آن حتما باید از امکانات روز و سیستمهای الکترونیک استفاده شود و خدمات با کیفیتتر و سریعتر در این زمینه ارائه شود.
وی در ادامه با تاکید بر تکریم ارباب رجوع در نیروی انتظامی گفت: مهمتر از همه در این زمینه رفتار کارکنان است که تغییر و آرامش را برای مراجعان تامین کند.
وی با تاکید بر لزوم تقویت واحدهای مشاورهای اظهار داشت: در حال حاضر وجود 800 محل واحد کلانتری دارای واحد مشاورهای است و طبق بررسیها دخالت این واحدها منجر به ایجاد مصالحه در 70 درصد مراجعین شده است.
سردار اشتری با اشاره به موثر بودن حضور نگهبانهای محله در سراسر کشور اظهار کرد: حدود 50 هزار نگهبان محله در کشور وجود دارند که هزینه آن را مردم میدهند و توسط خود مردم نیز انتخاب میشوند و تاثیر بسیار زیادی در کاهش جرائم در محلات دارند.
رئیس پلیس ناجا در پایان با اشاره به اهمیت رسیدگی به وضعیت معیشتی کارکنان پلیس پیشگیری گفت: در حوزه معیشت کارکنان پلیس کمبودها و محدودیتهایی است ولی مدیران استانها باید از منابع استانی این کمبودها را تا حدودی برطرف کنند و توجه جدی به معیشت کارکنان زیر مجموعه خود داشته باشند البته در سه ماهه پایانی سال گذشته افزایش مختصری در حقوقها داشتهایم و در سال آینده نیز افزایشی در این زمینه خواهیم داشت.
نظر شما