به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان مرکزی، کارگاه آموزشی داستان نویسی خلاق با حضور محمدرضا گودرزی منتقد و مدرس ادبیات داستانی شامگاه روز یکشنبه هفدهم مرداد 1395 در کتابخانه عمومی شهید هاشمی نژاد ساوه و با حضور جمعی از داستان نویسان این شهرستان برگزار شد.
گودرزی در این کارگاه به ارائه اصول و قواعد داستان نویسی پراخت و گفت: داستان نویسی یک مهارت اکتسابی است و نویسنده می بایست انواع راوی، اجزای داستان و گونه های آن را بشناسد و بهتر است برای شروع کار نویسندگی چیزهایی را بنویسیم که خود تجربه کرده ایم.
وی افزود: داستان دروغی است که حقیقتی را بیان می کند و می توان گفت داستان واقعیت به علاوه تخیل است که نویسنده از واقعیت موجود فقط الهام می گیرد و مطالب خود را به مخاطب انتقال می دهد.
مسئول گروه داستان کانون ادبیات ایران گفت: داستان ها به سه نوع امری، خبری و پرسشی تقسیم می شوند که امروزه داستانی ارزشمند است که پرسشی را بدون ارائه پاسخ بیان می کند و قوه عقلانی خواننده را به کار انداخته و او را وادار می کند به جهان اطراف خود با دقت نگاه کند.
این منتقد ادبی خاطر نشان کرد: نویسندگان جوان باید پذیرای نقد باشند و اگر می خواهند در داستان نویسی رشد کنند با سعه صدر به انتقادات مخاطبین و منتقدین گوش فرا دهند.
زاویه دید، راوی، زبان، گرهافکنی، آشنایی زدایی، کاربردهای صحنهپردازی در شخصیتپردازی مقولههایی بودند که در این کارگاه به آنها پرداخته شد و در کنار آن نمونه داستانهایی از ادبیات ایران و جهان با جنبه های فوق نقد و بررسی شد.
محمدرضا گودرزی مدرس این کارگاه از نویسندههای پرکار ایرانی است که تا به حال هفت مجوعه داستان کوتاه پشت حصیر، در چشم تاریکی، اگه تو بمیری و بیداری رویاها را منتشر کرده است. از مجموع آثار وی مجموعه «پشت حصیر» در میان برگزیدگان بنیاد گلشیری و منتقدان مطبوعات بوده است.
نظر شما