فرخنده رضاپور، از سال 73 فعالیت هنری خود را در بخش فیلم سازی آغاز کرده و در جشنواره های زیادی شرکت کرده است.
وی یکی از شرکت کنندگان ثابت در جشنواره پویانمایی رضوی است که امسال، در سال هشتم این جشنواره نیز با فیلم نامه ای با عنوان «میریم مشهد» شرکت کرده است.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان، با اشاره به وضعیت هنر پویانمایی در استان گفت: وضعیت این هنر در سطح کشور خیلی بهتر از شرایط فعلی در استان است. پیشرفت های خوبی طی سال های اخیر رخ داده که حتی به تولید بازی های رایانه ای در کشور انجامیده است اما در استان با وجود استعدادهای توانمند اما حمایت های لازم برای توسعه این هنر وجود ندارد.
رضاپور با بیان اینکه هنرمندان این رشته به حداقل ها راضی هستند، افزود: هنرمندان این رشته توقع ندارند که میلیون ها تومان پول در اختیارشان قرار داده شود، همین که مسئولان بتوانند حداقل ها را فراهم کنند راضی هستیم. برخی از هنرمندان ما دسترسی چندانی به امکانات ندارند.
به گفته وی، در کنار حمایت هایی که مسئولان باید از هنرمندان این بخش انجام دهند، راه اندازی و تشکیل انجمن پویانمایی در استان نیز می تواند نقش مهمی در رونق این هنر داشته باشد.
وی یکی از نقاط ضعف فعالان این هنر را نداشتن روحیه کار جمعی و ساخت فیلم صرفا برای شرکت در جشنواره ها برشمرد و اظهار کرد: متأسفانه حس همکاری در استان وجود ندارد و خیلی کم پیش می آید که یک انیمیشن به صورت گروهی ساخته و تولید شودو حتی فیلم های کوتاهی که هنرمندان در قالب انجمن سینمای جوان تولید می کنند به صورت فردی است. بسیاری از هنرمندان چون جشنواره ای فیلم می سازند علاقه مند هستند اگر در نهایت به جایزه ای هم دست پیدا می کنند تنها برای خودشان باشد در حالیکه خلاقیت در کارهای گروهی بروز و ظهور بیشتری دارد.
این فیلم نامه نویس با بیان اینکه تولیدکنندگان انیمیشن کمتر از خلاقیت خود برای خلق داستان ها بهره می گیرند، گفت: اکثر هنرمندان از خلاقیت و نوآوری برای خلق داستان ها و شخصیت ها بهره نمی گیرند. برخی از هنرمندان از انیمیشن هایی که در سال های قبل توسط کمپانی والت دیزینی تهیه شده است، الگوبرداری کرده و سپس آن را ایرانیزه می کنند. وقتی مخاطب به تماشای این انیمیشن ها می نشیند به رغم ارتباطی که با آن اثر برقرار می کند، متوجه الگوبرداری هم خواهد شد.
وی بیان کرد: پویانمایی هایی مانند شکرستان که یک نمونه ایرانی بسیار موفق و قوی طی سال های اخیر است که توانسته براساس هویت و فراهنگ ایرانی با مخاطبان زیادی ارتباط برقرار کند. به طور قطع اگر حمایت لازم از هنرمندان این رشته صورت بگیرد می توانیم امیدوار باشیم انیمیشن هایی حتی با کیفیت بهتر از شکرستان نیز در کشور تهیه شود.
رضاپور برگزاری جشنواره پویانمایی رضوی را برای توسعه این هنر موثر برشمرد و اظهار کرد: قطعا برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند کمک بزرگی به رونق این هنر باشد. چون در تمامی دوره های این جشنواره شرکت کردم و اکثر فیلم ها را دیدم، شاهد بهبود کیفیت این انیمیشن ها هستیم و خوشبختانه در هر دوره تولیدات بهتری ساخته می شود. در سال های نخست کیفیت انیمیشن ها خیلی مطلوب نبود و اگر هم هیئت داوران جایزه ای به اثری می داد فقط برای تشویق هنرمندان و حضور آنان در جشنواره های سال های آینده بود اما الان کار تا حدی بهبود پیدا کرده که کار هیئت داوران برای آثار برتر خیلی سخت شده است.
نظر شما