تالیف کتب قرآنی،متناسب بانیازهای روز و همسو با شاه کلیدهای وحیانی باشد

الهی قمشه ای بیان بهترین مسایل از کوتاه ترین راه ها را رویکرد اصلی در تالیف کتاب در صحبت قرآن معرفی کرد و بر لزوم توجه به شاه کلیدهای قرآنی برای رسیدن انسان به سعادت تاکید کرد.


به گزارش خبرنگار شبستان، حسین الهی قمشه ای، مولف و مترجم و محقق در آیین رونمایی از کتاب در صحبت قرآن درباره عوامل اثرگذار در نگارش این کتاب گفت: من در خانه ای متولد شدم که از سنین شش یا هفت سالگی در جلسه تفسیر قرآن پدرم که جمعه شب ها برگزار می شد، چای می دادم و احساس می کردم درهای آسمان به خانه ما باز شده است.


وی ادامه داد: پدرم هر هفته یک آیه از قرآن را تفسیر می کرد علاوه بر این وی با صوت خوش آیات وحی را تلاوت می کرد که من در همان سنین کودکی با شنیدن این صوت خوش گریه می کردم.


الهی قمشه ای شنیدن قصه های پرمحتوا در دوران کودکی را دیگر عامل اثر گذار بر هدایت او در مسیر قرآنی دانست و تصریح کرد: بیان قصه های کتب آسمانی توسط مادرم، قصص درویشان و بزرگان توسط عمویم و قصه های ادبی پربار توسط پدرم همچون قصه طوطی و بازرگان بر رشد فکری من بسیار اثرگذار بود.


این محقق از منزل پدری اش به دانشگاه محل رفت و آمد چهره های نخبه تعبیر کرد و افزود: مادر به عنوان نخستین معلم ما در کنار شخصیت های تاریخی و ادبی، شخصیت هایی غربی همچون ژان وال ژان را نیز به ما شناساند تا شیوه تغییر مسیر زندگی او را بشناسیم.
وی کتاب «یک، دو، سه، بی نهایت» را نخستین گرل فرند خود معرفی کرد و ادامه داد: مطالعه کتاب ها این اندیشه را در من ایجاد کرد که می توانم برای آشنایی جوانان با فرهنگ جهانی کاری انجام دهم چرا که امروزه جوانان می ترسند به کتب ادبی همچون شاهنامه و قرآن مراجعه کنند.
الهی قمشه ای آرامش را مهمترین ابزار ورود به عرصه های علمی، ادبی دانست و بیان کرد: اگر ایام و ساعات سال را به جای خواب و شهوت به زیبایی، نکویی و دانایی اختصاص دهیم و با بزرگان ادب ایران و جهان آشنا شویم دیگر لحظه ای از آنها جدا نشده و هرگز احساس بطالت و بی حوصلگی نمی کنیم.


وی با بیان اینکه باید کتاب ها متناسب با 365 روز سال تدوین شوند، ابراز کرد: بسیاری از افراد در ماه مبارک رمضان قرآن را به طور کامل ختم می کنند حال اگر همین افراد خود را موظف به تلاوت روزانه چند آیه از آیات الهی بکنند با آن مانوس شده و این بزرگترین سعادت برای آنها است.
الهی قمشه ای با بیان این مطلب که تمامی آیات قرآن دارای زیبایی و اعجاز بلاغی است، عنوان کرد: من در کتاب در صحبت قرآن می خواهم که شما قرآن را در حد و شان خود بخوانید. چراکه علی رغم ظاهر برخی از آیات قرآن خطابی جهانی برای نوع انسان در همه زمان ها دارد.


وی کسب لذت متعالیه را نیازمند ارتقای سطح لذات دانست و گفت: شرط لذت بردن در خوبی کردن همراه با شعور و آگاهی است و کتاب خوب آن است که در حال حاضر به درد ما بخورد به عنوان مثال پرداخت به مسایلی همچون قدیم یا حادث بودن قرآن در حال حاضر برای ما کاربردی ندارد.


الهی قمشه ای تاکید کرد: اینکه معراج رسول خدا(ص) از چه مکانی انجام شده است نیز در حال حاضر برای ما اهمیتی ندراد بلکه باید بکوشیم از طریق تالیفات علمی و مستند دلایل و عوامل این معراج را شناسایی کنیم تا ما نیز به عنوان امت پیامبر به چنین مقامی برسیم.


وی قرآن را کتاب تذکر و نشاندهنده مسیر کمال به انسان معرفی کرد و افزود: خداوند به خوبی در قرآن راهکار رسیدن به پروردگار را به آدمی نشان می دهد. وقتی در آیه پایانی سوره کهف می فرماید: هر که عمل صالح انجام دهد و کسی را شریک خداوند در عبادت نگیرد به دیدار پروردگار نایل می شود.


الهی قمشه ای با بیان اینکه مباحث فلسفی، کلامی و تاریخی به موازات یکدیگر در کتاب در صحبت قرآن بیان شده است، تصریح کرد: در این کتاب تلاش شده تا از کوتاه ترین مسیر بهترین مقاصد محقق شود آنچنان که خداوند در قرآن شاه راه های حیاتی برای رسیدن انسان به بهشت را معرفی می کند.


وی تصریح قرآن مبنی بر حیات جاودانی انسان را از مهمترین اخبار وحیانی برشمرد و بیان کرد: قرآن مشک خوشبویی است که خداوند توسط رسولش برای انسان بر زمین نازل کرده است و در حقیقت کتاب الهی شاه گوهر عالم انسانی است.


الهی قمشه ای خاطر نشان کرد: تالیف کتاب 365 روز با فردوسی، 365 روز با حافظ، 365 روز با مولوی و گنجینه آشنا نیز در آینده نزدیک با رویکرد عرضه بهترین مفاهیم متناسب با ایام سال صورت می گیرد.


شایان ذکر است، آیین رونمایی از کتاب در صحبت قرآن سه شنبه 11 مرداد با حضور حسین الهی قمشه ای، مولف آن در فرهنگستان زبا و ادب فارسی برگزار شد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 56405

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha