رشد برداشت  از میدان گازی پارس جنوبی

خبرگزاری شبستان:توسعه میدان گازی پارس جنوبی برای رسیدن به برداشتی برابر با قطر با سرعت فزاینده ای ادامه دارد تا جایی که امروز تولید گاز پارس جنوبی به ۵۴۰میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان است که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شده‌است. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک بوده و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهره‌برداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند. در پاییز سال ۱۳۹۱ ایران در حال برداشت روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان بوده، که ۷۰ میلیون مترمکعب کمتر از شریک خود، در این میدان برداشت می‌کند.

 

بنابراین گزارش، بیشترین میزان تولید میعانات گازی ایران از میدان گازی پارس جنوبی است. این میدان گازی، بزرگ‌ترین منبع گازی است که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج‌فارس و در فاصله ۱۰۵ کیلومتری ساحل جنوبی ایران قرار دارد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که بیش از ۱۴ تریلیون متر مکعب گاز طبیعی و افزون بر ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی را در خود جای داده و روزانه ۲۰۰ هزار بشکه میعانات گازی توسط پالایشگاه‌های گازی پارس جنوبی تولید می‌شود.

 

این گزارش می افزاید: توسعه این میدان گازی برای رسیدن به برداشتی برابر با قطر با سرعت فزاینده ای ادامه دارد تا جایی که امروز تولید گاز پارس جنوبی به 540میلیون مترمکعب افزایش یافته است. ایرنا در این رابطه به نقل از فرخ علیخانی، جانشین مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس نوشته است: "با راه اندازی سکوهای جدید تا پایان امسال حدود ١١٠ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز از پارس جنوبی افزوده شده و به 540 میلیون مترمکعب خواهد رسید. بر اساس برنامه ریزی انجام شده امسال 6 سکو در پارس جنوبی راه اندازی می شود.٤٠ سکو باید در میدان گازی پارس جنوبی نصب شود که تاکنون 20 سکو نصب شده است. سکوی A ١٩ نصب شد و سکوی فاز 21 نیز هم اکنون آماده مهیا شدن شرایط آب و هوایی برای نصب است. سکوهای B ١٨، B ١٧، B ١٩ و ٢٠ نیز تا پایان امسال راه اندازی خواهند شد. اکنون میزان تولید گاز ایران از پارس جنوبی به حدود 430 میلیون مترمکعب است که تا پایان سال 95 به 540 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید."

 

یادآور می شود: تولید گاز کشور با نصب سکوی فاز 21 پارس جنوبی یک میلیارد فوت مکعب افزایش می یابد. این سکو بدون کمک خارجی، با اتکا به توانمندی داخلی نصب می شود. با اولویت بندی توسعه فازهای پارس جنوبی و تمرکز بر توسعه فازهایی که پیشرفت بیشتری دارند، روند راه اندازی فازهای این میدان بزرگ گازی شتاب گرفته است و به تبع آن، تولید گاز کشور نیز افزایش خواهد یافت.

کد خبر 563713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha