آیت الله سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: امام علی(علیه السلام) در نهج البلاغه بر اساس نقل نهج البلاغه در ارتباط با تقوای اجتماعی، تقوای حکومتی و تقوای سیاسی در نامه ۲۰ در ارتباط با خیانت به بیت المال که ابعادی از بی تقوایی است می فرمایند:
(( وَ إِنِّی أُقْسِمُ بِاللَّهِ قَسَماً صَادِقاً لَئِنْ بَلَغَنِی أَنَّکَ خُنْتَ مِنْ فَیْءِ الْمُسْلِمِینَ شَیْئاً صَغِیراً أَوْ کَبِیراً لَأَشُدَّنَّ عَلَیْکَ شَدَّةً تَدَعُکَ قَلِیلَ الْوَفْرِ ثَقِیلَ اَلظَّهْرِ ضَئِیلَ الْأَمْرِ))
وی افزود: امیرالمومنین دارد نامه می نویسد به یکی از مسئولینی که خود نصب کرده است یا مسئولیت او را تمدید کرده، می گوید:
به خدا قسم اگر گزارشی به من برسد که در بیت المال خیانت کرده ای کم یا زیاد ( شَیْئاً صَغِیراً أَوْ کَبِیراً لَأَشُدَّنَّ عَلَیْک ) آنچنان بر تو سخت میگیرم که کم بهره شده و در هزینه عیال درمانده و خوار و سرگردان شوی.
آیت الله میرعمادی، اظهار داشت: یعنی امیرالمومنین در خصوص تقوای سیاسی، تقوای مدیران، تقوای اجتماعی از قبل پیشگیری می کند، تذکر می دهد، هشدار می دهد، ای مسئول اگر گزارشی به من برسد که به بیت المال خیانت کردی آنچنان بر تو سخت می گیرم که حتی از گذران و ممر عادی زندگی هم باز بمانی.
وی با بیان اینکه سخت گیری در بیت المال نشانه تقوا است، افزود: بی موالاتی و بی توجهی به بیت المال نشانه بی تقوایی در مکتب نهج البلاغه و در مکتب امیرالمومنین علی (ع) است.
نماینده ولی فقیه در لرستان، در خصوص تعلیم و تربیت از دیدگاه قرآن کریم، بیان کرد: خداوند متعال در آیات ۳۴،۳۵ سوره توبه می فرماید:
(« يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ كَثِيرًا مِّنَ الْأَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللَّهِ وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ (۳۴)ﺍﻯ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﻳﻘﻴﻨﺎ ﺑﺴﻴﺎﺭﻯ ﺍﺯ ﻋﺎﻟﻤﺎﻥ ﻳﻬﻮﺩ ﻭ ﺭﺍﻫﺒﺎﻥ ، ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﺎﻃﻞ [ ﻭ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﻰ ﻧﺎﻣﺸﺮﻭﻉ ] ﻣﻰ ﺧﻮﺭﻧﺪ ﻭ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ [ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ] ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ ؛ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻃﻠﺎ ﻭ ﻧﻘﺮﻩ ﻣﻰ ﺍﻧﺪﻭﺯﻧﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﻨﺪ ، ﺑﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﺩﺭﺩﻧﺎﻛﻰ ﻣﮋﺩﻩ ﺩﻩ .) »
«يَوْمَ يُحْمَىٰ عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَىٰ بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْ هَٰذَا مَا كَنَزْتُمْ لِأَنفُسِكُمْ فَذُوقُوا مَا كُنتُمْ تَكْنِزُونَ (۳۵)ﺭﻭﺯﻯ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺍﻧﺪﻭﺧﺘﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﺗﺶ ﺩﻭﺯﺥ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﮔﺮﻣﺎ ﺩﻫﻨﺪ ﻭ ﭘﻴﺸﺎﻧﻰ ﻭ ﭘﻬﻠﻮ ﻭ ﭘﺸﺘﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺩﺍﻍ ﻛﻨﻨﺪ [ ﻭ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻬﻴﺐ ﺯﻧﻨﺪ ] ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﺛﺮﻭﺗﻰ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺧﻮﺩ ﺍﻧﺪﻭﺧﺘﻴﺪ ، ﭘﺲ ﻛﻴﻔﺮ ﺯﺭ ﺍﻧﺪﻭﺯﻯ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﭽﺸﻴﺪ.»(35) )
وی ادامه داد: این آیات مربوط می شود به بخش هایی از دانشمندان و کسانی که دسترسی به اطلاعات داشته اند، کسانی که به علم دسترسی داشته اند، کسانی که نسبت به مردم عادی آگاهی های بیشتری داشته اند و همچنین عده ای از راهبان که در آیه از "کثیر" استفاده کرده یعنی بخشی از این گروه این کار را کرده اند برای اینکه مردم را از اسلام دور کنند.
آیت الله میرعمادی، افزود: این گروه یک سبکی را انتخاب کرده بودند مانع مردم می شدند که در راه خدا هدایت شوند و اسلام را بپذیرند و بر اسلام پایدار بمانند و ایمان داشته باشند.
وی بیان کرد: یکی از ویژگی های اینان این بود که در موقعیتی که بودند؛ موقعیتی که هم اطلاعات بیشتری داشتند و هم دسترسی به اطلاعات برای آینده برایشان فراهم تر بود، از این طریق مال مردم را بالا می کشیدند، مال مردم را "بالباطل" یعنی از راه حرام تصاحب می کردند و تبدیل شده بود به یک سبک زندگی و یک شیوه ای.
نماینده ولی فقیه در لرستان، با اشاره به تاکتیک و روش این ها و اینکه چه کار می کردند که قرآن آنقدر احساس خطر کرده که می گوید اینها تربیت را که مختل می کنند، ایمان را هم از بین می برند و افراد را وارد جهنم می کنند!، ادامه داد: اینان حقایق را کتمان می کردند؛ چه ایدئولوژی، چه حقایق مربوط به عقیده و دین و چه حقایق مربوط به اموال و مسائل اقتصادی.
وی افزود: اینان برای اینکه حرف حق را با طل جلوه بدهند و حرف باطل را حق جا بندازند رشوه می دادند و هزینه می کردند و هدیه می دادند تا بتوانند مال بیشتری را بالا بکشند.
آیت الله میرعمادی، اذعان داشت: این مساله را که خیلی باید دقت کنیم شیوه مشروعیت بخشی و مشروع و قانونی جلوه دادن کارهایشان است.
وی بیان کرد: این گروه جوری صحبت می کردند که انگار این کاری که دارند انجام می دهند که نتیجه آن بالا کشیدن اموال مردم بود آنگونه جلوه می دندازند که گویی این حق است، مشروع است و قانونی است.
آیت الله میرعمادی، تصریح کرد: سوءاستفاده های مالی با پوشش قانون، با پوشش شرع و توجیح عرفی و با پوشش عقلانی. این ها توجیح المسائل داشتند به جای توضیح المسائل!
وی افزود: با این سه شیوه؛ جوری جلوه می داند که این گناهی که دارد انجام می شود دیگر گناه محسوب نشود.
وی با اشاره به آیات سوره توبه افزود: این تعبیر قرآنی که «زمانیکه آتش جهنم بر آن ها عرضه می شود صورتشان و کنارهایشان سوخته می شود و طلا و نقره هایشان گداخته می شود و به وسیله ی آن ها شکنجه می شوند»، خیلی تعبیر تندی است که یک نفر در آتش انداخته می شود و آتش اطرافش را فرا می گیرد؛ جلو، پشت و کنار ها، نقره داغ می شود و بعد بکشید این عذاب را..
آیت الله میرعمادی، با بیان اینکه این آیات راجع به کسانی است که مال حرام می خورند، افزود: حال جالب است که در معرفی روان شناختی و در معرفی جامعه شناختی این افراد که حرفه ای هستند در حرام خواری میبینیم که قشنگ صحبت می کنند، قشنک توجیح می کنند! می گویی آقا این مال حرام است، مثال هایی میزند و توجیح میکنند که گویی حرام نیست!
وی خاطرنشان کرد: این حرام خواران هنر توجبح کردن دارند این ها در روایاتی که در توضیح این آیات قرآن آمدهاست.
نماینده ولی فقیه در لرستان، در جواب این سوال که آیا واقعا جمع آوری طلا و نقره و گنج حرام است، گفت: اگر ثروتی دارید که از راه حلال کسب شده و خمس و وجوهات شرعی و زکات آن پرداخت شده باشد نگهداری آن عذاب ندارد.
وی افزود: جایی که در قرآن آمده است اگر نگهداری کنید عذاب دارد مربوط به زمانی است که شرایط اقتصادی جامعه وخیم است و اینگونه عمل کردن باعث می شود که به مردم فشار بیاید و این فرقی نمی کند در هزار سال پیش باشد یا در سال ۱۴۰۰ اگر مردم در شرایط بد اقتصادی باشند حتی طلا و نقره ای که وجوهات شرعی آن پرداخت شده بر اساس روایاتی که در تفسیر نمونه و مجمع البیان و نور الثقلین و ... ذکر شده، حرام است.
وی ادامه داد: این روایت مطرح است که امام علی (ع) فرمود: ... فبشرهم بعذاب العلیم...
اگر در این شرایط بد، بخواهند در اقتصاد مردم خلل ایجاد کنند امام علی (ع) فرمود به عذاب دردناکی گرفتار می شوند.
نظر شما