«خواجه تاجدار» بر پله چهل و ششم ایستاد

خبرگزاری شبستان:کتاب «خواجه تاجدار» اثر «ژان گوره» را انتشارات امیرکبیر با ترجمه ی «ذبیح الله منصوری» تجدید چاپ کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، خواجه تاجدار رمانی تاریخی است که به  قلم نویسنده مشهور « ژان گوره» نوشته شده و با ترجمه زیبای «ذبیح الله منصوری» مترجم توانای تاریخ مطبوعات و ادبیات ایران، روزنامه‌نگار و نویسنده ی ایرانی به فارسی برگردانده شده است.

 نویسنده  در این کتاب به گونه ای بسیار جالب و خواندنی تاریخ و رخدادهای ایران از زمان مرگ نادرشاه افشار تا پایان زندگی آقامحمدخان قاجار به شیوه ی داستانی شرح می دهد.

قهرمان این کتاب، آقامحمدخان قاجار است؛ آقا محمد خان قاجار پایه گذار سلسله قاجاریه در ایران بود و حدود هجده سال حکومت کرده است. او تهران را پایتخت خود انتخاب کرد و  با لشکرکشی‌های متعدد توانست ایران را یکپارچه سازد. وی سرانجام در  روز بیست و یکم ذی الحجه  سال ۱۲۱۱ ق در شوشا درگذشت و پس از او برادرزاده‌اش فتحعلی شاه به حکومت رسید.

در قسمتی ازکتاب خواجه تاجدار می خوانیم :

«در شب دوازدهم ربیع الثانی سال ۱۱۵۵ هجری در ترکمن صحرا تمام مردان و زنان طایفه اشاقه باش از ایل قاجار چشم به آسمان دوخته بودند و در حالیکه رنگ از صورت هایشان پریده بود ستاره دنباله دار را می نگریستند . کودکان هم به تقلید بزرگان ، ستاره دنباله دار را از نظر می گذرانیدند و چون می فهمیدند که بزرگان وحشت دارند ، آنها نیز می ترسیدند بدون اینکه بدانند برای چه میترسند . یکی از مرد ها که مشغول تماشای  ستاره دنباله دار بود سر را به طرف عقب برگردانید و به زبان ترکی بانک زد …»

در بخشی دیگر از این کتاب می خوانیم :

« مردم از روز ورود آقا محمدخان اطلاع داشتند و در دو طرف خط سیرش ایستادند تا پسر ارشد محمدحسن خان اشاقه باش را که روزی حکم شمال ایران بود ببینند. آن ها اطلاع داشتند که آقامحمدخان خواجه شده و چهره اش تغییر کرده است ولی وقتی او را دیدند از فرط شگفت انگشت بر دهان بردند، چون مشاهده کردند ان جوان زیبا مبدل به موجودی زشت گردیده و قیافه ی زن های سالخورده را پیدا کرده و اثری از ریش و سبیل در صورتش دیده نمی شود...»

چاپ چهل و ششم کتاب «خواجه تاجدار» را  انتشارات امیرکبیر  در قطع وزیری و با قیمت 45  هزار تومان منتشر کرد.

کد خبر 563517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha