خبرگزاری شبستان - مهدی دل روشن: روابط ایران و اروپا در طول سال های اخیر، فراز و نشیب های فراوانی داشته است؛ جدای از روابط اقتصادی و سیاسی، موضوعاتی چون فرهنگ و مذهب یکی از اصلی ترین زمینه های همکاری بین سرزمین پارس و قاره سبز را فراهم آورده است. از سوی دیگر اما وقوع چندین حمله تروریستی در اروپای 2016، بیش از پیش راهبرد مبارزه مشترک با تروریسم را بیش از پیش پررنگ کرده است به هر حال در دوران پسابرجام، راه برای تبادلات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بین ایران و اروپا هموارتر شده و می توان امیدوار بود که همکاری ها بین دو طرف در ماه ها و سال های آینده، گسترش پیدا کند. خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان برای بررسی آخرین تحولات در قاره سبز، با تیتزیانا بگین (Tiziana Beghin) نماینده پارلمان اروپا و عضو جنبش 5 ستاره ایتالیا گفتگویی داشته که در ادامه می خوانید:
نظر شما در مورد روابط بین ایران و اروپا پس از توافق هسته ای چیست؟ آیا ایران و اروپا پس از این توافق پس از یک سال از لغو تحریم ها به نتایج قابل قبولی رسیده اند؟
من معتقدم که هرتوافقی باید به اثبات برسد اما من مطمئنم که این توافق برای ایرانیان واروپائیان بسیار حائز اهمیت ومفید است؛ مخصوصا بعد از سال ها انزوا ایران نیاز مبرمی به وارد شدن به زنجیره مبادلات بین المللی حس می شود.
آیا حملات تروریستی در اروپا به مسلمانان مرتبط هستند؟ نظر شما در مورد اسلام هراسی در اروپا چیست؟
من فکر نمی کنم که تروریسم و اسلام ربطی به هم داشته باشند و واضح است که تروریسم از واژه مذهب به عنوان یک دست آویز و بهانه جهت انجام اهداف خود استفاده می کند اما آنچه که امروزه از تلاش دولت به اصطلاح اسلامی(داعش) و همچنین دیگر سازمان های تروریستی می توان مشاهده کرد این است که آنها در تلاش اند که به اهداف سیاسی خود دست یابند؛ بطوری که سرزمین های ما را بی ثبات کنند و با به آتش کشیدن و ستیز با مردم کشورهای ما بپردازند. ما باید کاملا هوشیار باشیم و از به دام افتادن در چنین جریانات و خیزش های اسلام نمایانه اجتناب کنیم.
به نظر شما ایران و اروپا چگونه می توانند با هم و بصورت مشترک علیه تروریسم مبارزه کنند؟
اروپایی ها باید با بقیه کشورهای دنیا جهت مقابله با تروریسم همکاری کنند وتبادل اطلاعات انجام دهند. گفتمان سازمان های اطلاعاتی بیشتر شود و بین نیروهای پلیس و تمام دستگاه ها جهت مقابله با حملات تروریستی در خاک کشورمان هماهنگی بیشتر ایجاد شود.
به نظر شما، دلیل به قدرت رسیدن احزاب رادیکال در اروپا بخصوص گروه هایی که اسلام هراسی را به عنوان یک پروپاگاندا در رأس برنامه هایشان گذاشته اند، چیست؟
باید اول واژه رادیکال رامعنا کرد اما من معتقدم که سیاست افراط گرایانه در اروپا ناشی از روند عدم توانایی ما درکنترل نخبگان سیاسی و کنترل و درک صحیح و پاسخگویی به نیاز های مردم محروم است. دیدگاه مردم به اتحادیه اروپا انعکاسی از یک گرایش وسیع تر دارد . فکرمیکنم که پیامشان خیلی واضح باشد بطوری که آنها نه تنها مردم را در رأس برنامه هایشان ندارند بلکه به دنبال اهداف مالی یا تجاری خود هستند.
نظر شما