به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، در استان زنجان یک هزار و ۱۸۹ باب مسجد وجود دارد که ۹۱۶ باب آن در روستا و ۲۷۳ باب آن در شهر استان مستقر است.
بخش اعظمی از مساجد این استان در بافت فرسوده شهری واقع شده است و با توجه به اینکه در معماری سنتی مساجد، مناسب سازی در آن لحاظ نشده است، تردد معلولان و سالمندان به مساجد با مشکل مواجه شده است.
از آنجائیکه 15 درصد جمعیت هر جامعه ای را معلولان تشکیل می دهند برای حضور این قشر در مساجد نیز باید تدابیری اندیشیده شود تا این قشر هم علاوه بر بهرهمندی از امکانات مساجد بتوانند از دورههای آموزشی این مراکز که از سوی ارگانهای مرتبط از جمله پایگاههای مقاومت بسیج و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد ارائه میشود، استفاده کنند.
در همین راستا مقوله مناسبسازی مساجد و اقداماتی که از سوی بهزیستی استان زنجان در این راستا انجام شده است را از زبان فرهاد میرزایی معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان جویا شدیم.
معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان با اشاره به اهمیت مقوله مناسبسازی مساجد خاطرنشان کرد: در سنوات اخیر اقداماتی در حوزه توانبخشی در این اماکن انجام شده است.
فرهاد میرزایی با اشاره به برگزاری جلسات مکرر با اوقاف و امور خیریه استان زنجان در سال گذشته ادامه داد: در این جلسه مسائل و مشکلاتی که برای سالمندان و معلولان برای حضور در مساجد وجود داشته احصاء شده است.
به گفته میرزایی در این راستا کتابچههای آموزشی برای هیات امنای مساجد توزیع شد و از مسئولان و متولیان اوقاف و امور خیریه دعوت شد تا در جلسات مناسبسازی شرکت کنند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: وضعیت نامناسب مبلمان شهری مشکلات و چالشهای متعددی را برای معلولان ایجاد کرده است و مسئولان باید در این زمینه نگاه جدی داشته باشند.
وی با انتقاد از اینکه مساجد اعتباری ندارند تا در این خصوص هزینه شود، گفت: امسال نیز این مساله در دست پیگری است تا بتوان تعدادی از مساجد را مناسب سازی کرد.
10 مسجد به صورت پایلوت در زنجان مناسبسازی می شود
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان نیز در این راستا به خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: قانون مشخصی برای مساجد وجود ندارد از اینرو این اماکن با مشکلات عدیده ای دست به گریبان هستند و چون ارگانی متولی این امر نیست، اوقاف وارد عمل می شود.
حجت الاسلام احمد نیکنام به کمبود اعتبار مساجد اشاره کرد و افزود: 55 درصد اعتبارات عمرانی در سال گذشته به این اداره کل اختصاص یافت.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات مساجد با تزریق اعتبار حل می شود، خاطرنشان کرد: خادمان مساجد نیز بیمه نشده اند و 400 میلیون تومان از طریق تامین اجتماعی این اداره کل محکوم شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه در زمینه مناسبسازی با شورای شهر و شهرداری وارد مذاکره شده ایم، خاطرنشان کرد: تفاهم نامه ای در نظر گرفته شده تا 10 مسجد به عنوان پایلوت مناسب سازی شود.
حجت الاسلام نیکنام افزود: امامزادگان استان دارای طرح جامع هستند و در قالب این طرحها، مناسبسازی لازم صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه تا یک سال آینده همه بقاع متبرکه دارای طرح جامع می شوند، افزود: فعالیتهای این مساجد نیز در قالب این طرح اجرا می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان هزینه کرد مساجد را از دو کانال عنوان کرد و گفت: خود مسجد از طریق موقوفات و رقبات می تواند هزینه کرد کند و در صورتی که از طریق خیرین باشد،هئیت امنا باید به سامانه واریز کنند.
نظر شما