علی کلانترنیا، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: بانک خون بند ناف رویان همدان در سال 1386 به عنوان نمایندگی همدان شروع به فعالیت کرده که از سال 86 تا 92 توانسته 450نمونه را در بانک خون بند ناف رویان مرکزی تهران ذخیره سازی کند.
وی با بیان اینکه از سال 93 تا 94 بیش از 500 خون بندناف نوزاد ذخیره شده است، افزود: تا پایان سال جاری این تعداد به یک هزار نمونه فریز شده رسیده است.
وی با بیان اینکه فعالیت و وظیفه اصلی نمایندگی خون بندناف در استان همدان، اطلاع رسانی، جمع آوری و ارسال نمونه به تهران است، تصریح کرد: از دیگر فعالیت های نمایندگی در همدان برگزاری کلاس های آموزشی برای مادران باردار و خانواده ها برای اطلاع رسانی بیشتر و آگاه سازی نسبت به این امر است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان همدان اظهار داشت: در حال حاضر جمعآوری نمونهها به صورت شبانه_روزی در سراسر استان همدان در حال انجام است حتی خانوادههای که در زمان زایمان نیز متوجه این موهبت شوند میتوانند از امکانات بانک خون بند ناف رویان بهرمند شوند.
کلانترنیا با بیان اینکه بیماریهای قابل درمان با خون بند ناف روبه افزایش است، خاطرنشان کرد: استعداد یابی و پرورش نیروی کار، برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی، آموزش مشاوران بانک خون بند ناف رویان از جمله کارهای انجام شده در مرکز بانک خون بند ناف رویان همدان است.
وی در مورد فرآیند تهیه خون بند ناف از نوزاد گفت: در این فرآیند، بعد از زايمان، خوني كه در جفت و بند ناف وجود دارد جمعآوري شده و سلولهاي خوني آن در بانك خون بند ناف ذخيرهسازي ميشود و ميتواند جان يك نفر را نجات دهد چرا كه نمونههاي خون بند ناف تعداد سلول كافي را براي بازسازي مغز استخوان در يك فرد بيمار دارند.
نظر شما