به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زاهدان، بهروز فتحی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (14 مرداد) در کارگاه آموزشی معرفی پایتخت کتاب ایران و اقتصاد مقاومتی بیان داشت: در مجموعه پایتخت کتاب ایران، باور ما این است که کتاب برای توسعه مهم است.
وی افزود: کتاب نه به منظره فیزیکی آن بلکه به خاطر دانشی که انتقال می دهد، مهم است و عدم توسعه یافتگی در نتیجه کم کتابخوانی حاصل می شود.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: باید برویم به دنبال این موضوعات که چرا افراد جامعه ما کم کتاب می خوانند و چرا تعداد مراجعه کنندگان به کتابخانه کم است.
فتحی ادامه داد: هنوز که والدین جامعه ما به این فهم و درک نرسیده اند که به فرزندانشان بگویند کتابخوانی یکی از دلایل رشد یافتگی در جامعه است.
وی در ادامه با بیان اینکه بنیانگذار پایتخت کتاب سازمان علمی یونسکو است، افزود: سازمان علمی یونسکو با طرح پایتخت کتاب کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته مورد هدف قرار داده است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه مردم باید در توسعه دانایی خود نقش ایفا کنند، خاطرنشان کرد: سازمانهای مردم نهاد یا انجمن های ترویج کتابخوانی در سیستان و بلوچستان راه اندازی شود.
فتحی یادآور شد: یکی از شهرهای مرزی استان سیستان و بلوچستان که تنوع مذهب دارند به عنوان پایتخت کتاب ایران مورد پیشنهاد قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه ایده و طرح در مورد پایتخت کتاب ایران متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی شهر مطرح شود، افزود: اگر شهری در ردیف 15 شهر برتر پایتخت کتاب انتخاب و معرفی شود از 20 میلیون تومان کتاب رایگان بهره مند می شود.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: هدف اصلی و دغدغه متولیان امر فرهنگی این است که مردم کتابخوان شوند.
فتحی با تاکید بر اینکه هر شهری به صورت مستقل طرح ها و ایده های خود را در معرفی پایتخت کتب ایران ارائه بدهد، گفت: طرح ها و ایده های متمرکز بدهیم که منتج به ترویج کتابخوانی شود.
وی افزود: طرح های در راستای معرفی پایتخت کتاب ایران ارائه دهیم که اگر شهر ما پایتخت کتاب ایران نشد اما شهرداری و فرمانداری آن شهر مشتاق برگزاری آن طرح باشد.
این مقام مسئول در خاتمه گفت: یکی از راه های ترویج کتابخوانی استفاده از فناوری های نوین است.
نظر شما