به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، سید جعفر نظام دوست، رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی امروز(14مرداد) در نشست خبری که به مناسبت سالروز تاسیس این نهاد در سالن جلسات مرکز جهاد دانشگاهی برگزار شد در جمع اهالی رسانه استان ضمن تبریک به مناسبت روز خبرنگار گفت: امسال شاهد سی و ششمین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی هستیم نهادی که مولود انقلاب است و مقام معظم رهبری وحضرت امام خمینی(ره) در وصف آن سخنان بسیاری بیان فرموده اند.
وی افزود: جهاد مطابق با اهداف و رسالت و اساسنامه خود مصوب شد و شورای عالی انقلاب در چهار حوزه فعالیت هایی را برای این نهاد متمرکز و محور بندی کرده است که اولین آن فناوری و پژوهش دومین فرهنگی، هنری و قرآنی و سومین محور آن حیطه آموزشی اعم از آموزش کوتاه مدت تخصصی و مهارت های پیشرفته و فعالیت هایی در زمینه آموزش عالی و علمی کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی است و چهارمین محور فعالیت جهاد در زمینه تجاری ساز، فناوری و بستر سازی جهت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
نظام دوست ادامه داد: جهاد دانشگاهی بر مبنای اهداف و اساسنامه خود یک زیر ساخت فرهنگی دارد که با فرمان امام (ره) تشکیل شد و به مرور در سال های اخیر توانسته به عنوان یک پل ارتباطی بین دانشگاه، صنعت و جامعه فعالیت هایی را به انجام برساند.
وی اقدامات جهاد دانشگاهی در سراسر کشور را موجب ارتقای شاخصهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی دانست و تصریح کرد: در استان مرکزی نیز در حوزههای ماموریتی این نهاد خدمات بسیاری صورت گرفته است که در سطح کشور نمونه بوده است.
نظام دوست به مرکز فوق تخصصی درمان ناباروی در این نهاد اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در غرب کشور مرکز فوق تخصصی درمان ناباروی در سال 93 در اراک اففتاح شد و تا به امروز توانسته با خدمات بهینه به مراجعین و به ویژه ساکنین استان مرکزی گام موثری در راستای کاهش ناباروی زوجین داشته باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی مرکز فوق تخصصی، درمانی و تحقیقاتی ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی را یکی از مجهزترین مراکز درمانی و تحقیقاتی ناباروری در استان مرکزی دانست و عنوان کرد: در این مرکز و در بخش تخصصی زنان و نازایی هم با بهره گیری از پیشرفته ترین امکانات و دستگاه های تشخیصی و درمانی و با همکاری متخصصان و کارشناسان مجرب و ماماهای متخصص ، ارائه خدمات درمانی به بهترین شکل ممکن به مراجعان صورت می گیرد.
نظام دوست با بیان اینکه توجه به فعالیت های قرآنی در دانشگاه ها همواره در دستور کار این مرکز بوده تصریح کرد: تکمیل پروژه های عمرانی در پردیس جهاد دانشگاهی و مرکز تحقیقاتی درمان ناباروی جنب دانشگاه اراک در سفر آتی رئیس جمهور به استان تاسیس و کلنگ زنی می شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر یک مرکز رشد در شهرستان محلات استان مرکزی فعال بوده و تلاش داریم تعداد واحدهای فناور و مراکز رشد افزایش یابد همچنین تاسیس پژوهشکده توسعه پایدار منطقه در برنامه ریزی های این نهاد است.
در ادامه این نشست مهدی مبارکی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: جهاد دانشگاهی استان در بعد فرهنگی پژوهشهای سازنده را در دستور کار خود قرار داده و فعالیتهای متنوعی نیز به انجام رسانده است.
وی با اشاره به مجموعه معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان مرکزی که متشکل از تیم پژوهشی خبره و ماهر است و براساس نیاز استان فعالیتهای خود را تعریف میکند، تصریح کرد: متاسفانه مشکل توسعه نامتوازن را در استان مرکزی شاهد هستیم و به اراک نیز به عنوان سمبل توسعه نامتوازن صنعتی و اقتصادی شناخته شده است و عملا با تراژدی مشکلات فرهنگی اجتماعی و زیست محیط در اراک روبرو هستیم.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان مرکزی با اشاره به کارهای بزرگی که در این معاونت صورت گرفته است، به تبیین فعالیتهای گروههای پژوهشی که براساس نیاز تشکیل شدهاند پرداخت و گفت: گروه اقتصاد توسعه سند توسعه اشتغال و سند فرش استان را تدوین کرده است؛ گروه توسعه اجتماعی نیز در بحث اجتماعی و فرهنگی و نیازسنجی در این عرصهها فعالیتهای خود را دنبال میکند، همچنین گروه توسعه کالبد شهری که میتواند کمک مناسبی در مباحث شهری برای مجموعه شهرداری و شورای شهر باشد و به عنوان یک بازوی فکری عمل کند.
وی در ادامه به مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی اشاره کرد و با بیان اینکه ناباروری سومین عامل طلاق عنوان شده است، افزود: این مرکز اقدامات چند منظورهای انجام میدهد و از آغاز به کار تاکنون هشت هزار پرونده در آن تشکیل شده است که این رقم نشان از جدی بودن این موضوع در استان دارد.
مبارکی افزود: جهاد دانشگاهی یک نهاد کاملا غیردولتی است و برای احداث، راهاندازی و تجهیز این مرکز کمکی دریافت نکرده است و با وجود اینکه زمان زیادی از فعالیت آن نمیگذرد، اما موفق عمل کرده است و نتایج کاری آن با میانگین کشور برابری دارد.
وی نیاز این مرکز را تجهیز و ارتقا و استقرار آزمایشگاه تشخیص طبی عنوان کرد و گفت: جهاد دانشگاهی تمام تلاش خود را به ایفای نقش در معادلات توسعهای استان براساس توانمندیها مصروف کرده است و شورای شهر و شهرداری میتواند از توان متنوع این مجموعه در عرصههای مختلف استفاده کند.
در ادامه این جلسه دکتر غفاری زاده مدیر مرکز خدمات ناباروری گفت: میزان نرخ ناباوری در کشورهای پیشرفته 10 تا 15 درصد است و در این نرخ در ایران 20درصد و در استان مرکزی با توجه به آلایندگی موجود در این استان صنعتی و افزایش سقط جنین بیش از 20 درصد است.
وی افزود: آزمایشگاه جنین شناسی این مرکز دارای پیشرفته ترین تجهیزات انجام لقاح آزمایشگاهی است که در این آزمایشگاه با همکاری متخصصان جنین شناسی علاوه بر انجام عمل آی وی اف و میکرواینجکشن، امکان انجماد اسپرم و جنین نیز وجود دارد.
غفارزاده بیان کرد: سیستم انجماد این آزمایشگاه این امکان را به زوج های نابارور می دهد تا در صورت درخواست بتوانند اسپرم و یا جنین خود را به منظور استفاده های بعدی در آینده ذخیره و نگهداری کنند؛ انجام عمل لیزر هچینگ نیز یکی از جدیدترین روش های دنیا است که در این آزمایشگاه انجام می شود.
مدیر مرکز خدمات ناباروری جهاد دانشگاهی پیرامون ارائه خدمات بخش مشاوره روان شناسی این مرکز هم گفت: این بخش به بررسی و تشخیص و درمان اضطراب و یا افسردگی احتمالی در زوجین، بررسی اختلافات و حل مشکلات خانواده، ارائه مشاوره برای کمک به تصمیم گیری نوع درمان و مشکلات زناشویی در زوجین مراجعه کننده می پردازد.
همچنین در این نشست زهره نعمتی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان مرکزی با بیان اینکه در سال گذشته 21عنوان کتاب در این مرکزچاپ شده گفت: انتشارات مجموعه جهاد دانشگاهی در سطح استان مرکزی از سال ۶۱ فعالیت خود را در حوزههای مختلف بهصورت مستمر آغاز کرده و تاکنون در حوزه نشر و چاپ کتب گامهای ارزندهای برداشته است
وی افزود: یکی از وظایف مهم انتشارات مجموعه جهاد دانشگاهی چاپ کتاب است و این مجموعه آماده خدمترسانی به تمامی علاقهمندان، اساتید و دانشجویان در جهت انتشار کتب و اندیشههای آنان است.
نعمتی اظهار داشت: جهاد دانشگاهی نهادی فرهنگی و دارای فعالیتهای ثمربخشی است و هر یک از این فعالیتها به نوبه خود منحصر بهفرد و دارای بعد ارزشی فراوانی است.
نظر شما