به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، رمضان بهرامی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان، شامگاه دیروز (13 مرداد) در نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: باید ظرفیت های استان در بخش های مختلف را احصاء کرده و برای توسعه و رونق آن ها، ابتکار عمل به خرج دهیم.
وی با بیان اینکه دام و طیور یک مزیت برای استان به شمار می رود، افزود: در این بخش جلوی یکسری از موافقت اصولی ها گرفته شده که مغایر با قانون بهبود فضای کسب و کار است. از شورای گفتگو می خواهیم تا به این مسئله رسیدگی کند. به اندازه کافی قوانین جهادکشاورزی در این بخش سختگیرانه و بازدارنده است.
بهرامی با بیان اینکه باید از واریته های با ماندگاری بالا برای تولید محصولات صادرات محور بهره گرفت، اظهار کرد: در این خصوص مرکز تحقیقات کشاورزی باید دست به کار شود و واریته های جدید با ماندگاری بالا معرفی کند با این حال هنوز در برنامه ریزی سال های آینده قرار است از همین واریته ها استفاده شود.
وی با بیان اینکه گندم گلستان باید براساس کیفیت قیمت گذاری شود، گفت: گلوتن بالا 36 تا 40 درصد موجب شده گندم گلستان، محصولی با کیفیت باشد اما متأسفانه در قیمت تفاوتی با گندم های معمولی که دارای گلوتن 23 تا 28 درصد هستند، فرقی ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان همچنین بر لغو ممنوعیت واردات گندم های خارجی به استان تأکید کرد و افزود: به رغم اینکه بیش از یک میلیون و 200 هزار تن ظرفیت سازی در بخش فرآوری گندم در استان شده است اما فقط 250 هزار تن از محصول تولیدی در استان باقی می ماند. در حال حاضر هم کشورهای عربی متقاضی آرد از ما هستند، که باید برای رفع این خلا و پر کردن ظرفیت ممنوعیت واردات گندم لغو شود.
وی با بیان اینکه براساس قانون باید مسئولانی از سه قوه در شورای گفتگو عضویت داشته باشند و در جلسات حاضر شوند، یادآور شد: نمایندگان دوره گذشته توجهی به شورای گفتگو نداشتند و در اواخر کار که همزمان با انتخابات بود، می خواستند در جلسات حاضر شوند که آن موقع ما اجازه ندادیم اما از نمایندگان فعلی می خواهیم نگاه ویژه ای به این شورا داشته باشند.
بهرامی به وضعیت دریای خزر هم اشاره کرد و گفت: کشور روسیه طرحی را برای اراضی خود در دست اقدام دارد که مشکلات زیادی را برای سواحل ما به وجود خواهد آورد. بنابراین از مسئولان می خواهیم برای نجات دریای خزر تدبیری بیندیشند.
وی با بیان اینکه موافق خرید تضمینی محصولات نیست، اظهار کرد: این اقدام دولت ها صدمات زیادی را به بیت المال وارد کرده است در حالیکه اگر این پول به سمت مشوق های صادراتی هدایت شود به نفع تولیدکننده و صادرکننده خواهد بود.
نظر شما