سید میلاد اوصیا، مدیر اداره امور شعب خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عصر امروز(۱۳ مرداد) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، جمع بین شیوههای سنتی و شیوههای مدرن است.
وی، افزود: شیوههای سنتی ویژگیهای خاص خود رادارند و مانند مکتبخانههای قرآنی که دارای فضای مشخص و کاملاً مردمی بودهاند و از دل مردم ایجاد میشدهاند و اجماعی در آنها بودهاند و افراد سالمندی بودهاند که گاها سواد خواند و نوشتن نداشتهاند، اما سواد قرآنی داشتهاند و درگذشته باید گفت که بیسواد قرآنی خیلی کم داشتهایم.
اوصیاء، یادآور شد: این تأثیرگذاری جوری بوده که فعالیتها مردمی انجام میشده و کمتر کسی درگذشته سواد قرآنی پایین داشته است، اما شیوههای مدرن که در جامعه وارد شد، استفاده از ابزارها و وسایل کمکآموزشی مدرن که وارد شد شیوههای سنتی را تحت تأثیر قرارداد.
مدیر اداره امور شعب خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ابراز کرد: در مرحله بعدی این شیوههای آموزشی معطوف به استفاده صرف از نرمافزار، شبکههای اجتماعی و دورههای آموزشی از راه دور، تلفنی و مجازی شده که یک سری بازدهی خود را هم داشته و میتوان فوایدی ازجمله داشتن مخاطب در خارج از مرزها و تعامل با افراد بسیار زیاد و انتخاب مدلهای مختلف آموزشی را انتخاب داشته باشند اما این ارتباط چهره به چهره نیست و تأثیر ارتباط چهره به چهره را ندارد.
وی، بیان کرد: هرچقدر رسانههای مجازی این قدرت را داشته باشند که بتوانند فضای گستردهتری را در اختیار مخاطب قرار بدهند، ولی باز ارتباط چهره به چهره، چیز دیگر است و بهخصوص اینکه بنده از نزدیک شاهد فعالیتهای کانونهای مساجد بوده و امید است که یک کار تحقیقاتی بزرگ در این زمینه صورت گیرد.
اوصیاء، افزود: در مناطقی که فعالیتهای ضداجتماعی وجود دارد، میبینم وقتیکه یک موسسه قرآنی و کانون فرهنگی و هنری مسجد قوی حضور دارد، آن کانون و موسسه، تبدیل به پایگاه محله میشود و وجود کانون با محوریت مسجد اینقدر تأثیرگذار است که جوانان و نوجوانان به همراه پدر و مادر درگیر این فضای فرهنگی دینی میشوند.
مدیر اداره امور شعب خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، گفت: دانشآموز که چهره به چهره و رودررو، در کنار روحانی و مبلغ حضور پیدا میکند و اردو میرود، یک تجربه ناب را کیب میکند و اینیک الگوی موفق است که دین مبین اسلام معرفی کرده و در طول تاریخ اسلام مسجد در قلب بازار بود، حوزه علمیه در کنار مسجد و در کنار بازار بوده است.
وی، تصریح کرد: اگر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به سمتی حرکت کند که تلفیقی از سنت و ارتباط چهره به چهر و تلفیقی از فنهای جدید جذب مخاطب و استفاده از ابزارهای و شیوههای نوین تبلیغ باشد، تأثیرگذاری بسیار بالایی خواهد داشت و میتواند یک پاتک فرهنگی نسبت تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی که در کلام رهبری مورد تأکید قرارگرفته است، باشد.
گفتنی است، در این دیدار خبرنگاران خبرگزاری ایکنا دفتر ایلام و جمعی از خبرنگاران برجسته استان حضور داشتند و همچنین حجتالاسلام علی چراغی پور، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و خبرگزاری شبستان دفتر ایلام، گزارشی از روند فعالیتهای این دو نهاد ارائه داد.
نظر شما