به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، برخورد قاطع با مدیران متخلف، دیدگاه احزاب درباره برگزاری جلسات انتخاباتی پیش از موعد، برخی فقط ادعای انقلابیگری دارند برخی از سرتیترهای اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود. اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
مطالبه افکار عمومی برخورد قاطع با مدیران متخلف و سپردن آنها به دستگاه قضا است
محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به بدهی کلان به بانک ها گفت: مشکلات اقتصادی مردم و تولید کنندگان با حرف حل نمی شود.
وی که در حاشیه نشست دبیران این حزب سخن می گفت با عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت سالروز شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: نعمت محبت به اهل بیت (ع) در ایران کانون فیاض و جوشنده اتحاد ملی و انسجام اسلامی بین کلیه اقوام و مذاهب ایرانی است.
حبیبی در ادامه صمن تبریک موفقیت های ارتش سوریه در محاصره حلب بیان داشت: محاصره حلب ضربه نهایی به تروریست هاست که انشاالله با هوشیاری دولت و ملت سوریه به اهداف نهایی خود می رسد.
وی با اشاره به تجارب گذشته ارتش سوریه افزود: هر گونه مماشات با تروریست ها می تواند زمینه تکرار فاجعه خان طومان را مجددا احیا کند و ارتش سوریه باید به درستی از اهرم فشار محاصره حلب استفاده نماید.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه آمریکایی ها، برخی کشورهای منطقه و به خصوص عربستان سعودی تلاش دارند تا روسیه را از همراهی و پشتیبانی ارتش سوریه در محاصره حلب منصرف کنند، تصریح کرد: بهترین راه برای تامین منافع ملی سوریه ماندن در کنار مقاومت در سوریه و عراق و ما امیدواریم سیاست فعلی روسیه در سوریه ادامه یابد.
وی با اشاره به آشکار شدن روابط آل سعود و رژیم صهیونیستی به عنوان یک خبط استراتژیک برای حاکمان کم مایه و بی تجربه سعودی، گفت: آل سعود برای تصعیف محور مقاومت حتی حاصر است با شیطان به جهنم برود عافل از اینکه افشای روابط آشکار و پنهان سعودی ها با صهیونیست ها آخرین میخ هایی است که حاکمان عربستان بر تابوت دولتشان می کوبند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه ضمن ابراز تعجب و شگفتی از اظهارات رییس سازمان سیا در اجلاس امنیتی اسپن در خصوص انتخابات آتی کشورمان و تمجید از آقای حسن روحانی، این دست اظهارات را مداخله جویانه خواند و از برخی جریانات سیاسی داخلی که در آستانه انتخابات مختلف مورد حمایت غربی ها و به خصوص آمریکایی ها قرار می گیرند خواست با موضعگیری های صریح و مرزبندی شفاف جلو چنین مداخله جویی ها را سد کنند و اجازه ندهند که دشمن آب در آسیاب تفرقه و اختلاف در کشور بریزد.
حبیبی همچنین با اشاره به گفتگوی تلویزیونی رییس جمهور کشورمان با مردم در سه شنبه هفته جاری در خصوص موضوع فیش های نجومی، تاکید کرد: مطالبه افکار عمومی از رییس جمهور برخورد قاطع با متخلفان از طریق عزل مدیران متخلف و سپردن آنها به دستگاه قضا، محاکمه و مجازات آنها و استرداد وجوه اخذ شده به بیت المال است.
وی از قوه قضاییه نیز خواست غارتگران بیت المال را در هر لباس و مقامی که هستند با شجاعت محاکمه کند و گزارش اقدامات خود را به مردم ارایه نماید.
حبیبی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به سخنان اخیر حضرت آیت الله مکارم شیرازی در خصوص مشکلات و موانع تولید و گرفتاری های اقتصادی که گریبانگیر مردم است، گفت: دولت برای پاسخگویی به مطالبات مردم و مراجع معظم تقلید چاره اندیشی کند.
وی بابیان اینکه مشکلات اقتصادی مردم و تولیدکنندگان با حرف حل نمی شود افزود: اینکه گفته شود تورم کاهش یافته و یا تسهیلات برای اشتغال و تولید اختصاص یافته با توجه به اینکه مردم چیزی را حس نمی کنند احتیاج به توضیح از طرف دولت دارد.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه اخبار نگران کننده ای از وضعیت کارخانجات و بنگاه های تولیدی در کشور به گوش می رسد، اظهار داشت: با این وضعیت اقتصادی امیدواری دولت به طرف بد عهد غربی بی دلیل است و هر چه زودتر رییس جمهور و وزرای اقتصادی باید برنامه کوتاه مدتی را برای چند ماه آتی باقی مانده از عمر دولت یازدهم برای عبور از این شرایط سخت طراحی و اجرا کنند.
حبیبی از دولت خواستار توضیح راجع به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و همچنین سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی شد.
برگزاری جلسات انتخاباتی پیش از موعد از لحاظ اخلاقی و قانونی جایز نیست
آيت الله قرهی، استاد اخلاق، در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبستان در مورد برگزاری میتینگ ها و جلسات انتخاباتی پیش از موعد گفت: اگر افرادی که از هر گروه و جایگاه اجتماعی و هر حزبی هستند ملاکشان انتخابات باشد از لحاظ اخلاقی مطلوب نیست و هم از لحاظ قانونی صحیح نیست.
وی اظهار کرد: اما اگر بحث ما انتخابات نیست و مردم ما را برای جلساتی که در گذشته بوده است دعوت می کنند منع قانونی ندارد و منع اخلاقی نیز شامل نمی شود اما اگر به هر صورت بوی انتخابات از ان به مشام برسد و در 2 سال گذشته راجع به این موضوع سخنی عنوان نکرده اند و اکنون در این جلسه از ان بهره می برند و در موعد نزدیکی به انتخابات است از دعوتهای زیاد استفاده می کنند این امر همان شائبه استفاده از فرصت برای تبلیغات انتخاباتی را به ذهن مردم نزدیک می کند.
آیت الله قرهی تاکید کرد: این امر به جهت اینکه هنوز کسی تایید و یا رد صلاحیت از سوی شورای محترم نگهبان عنوان نشده است جایز نیست که البته منظور از رد صلاحیت شورای نگهبان نیز به منظور بد بودن کاندیدای موردنظر نیست بلکه به این معنی است که فرد موردنظر برای این منصب مناسب نیست و صلاحیت داشتن این پست و مقام را ندارد به عنوان مثال صلاحیت ندارد وارد مجلس یا ریاست جمهوری شود که این موضوع نیز با توجه به شواهد و دلایل کافی از سوی شورای محترم نگهبان عنوان می شود.
وی تصریح کرد: که در این صورت نیز نباید شورای نگهبان را متهم کنیم که خدایی نکرده ابروی افراد را به خطر انداخته است بلکه شورای نگهبان با توجه به بینه موجود می گوید که این منصب مناسب این فرد نیست که البته ممکن است کاندیدای موردنظر از لحاظ اخلاقی و سایر خصوصیات فرد مطلوبی باشد اما به لحاظ منصب موردنظر صلاحیت داشتن ان را ندارد.
این استاد اخلاق خاطرنشان کرد: ممکن است فردی به لحاظ تخصص در سخنرانی هر روز در اماکن مختلفی دعوت شود وسخنرانی های مختلف اجتماعی، سیاسی و اخلاقی زیادی را ایراد کند که جمعیت زیادی را در بر بگیرد.و مردم از سراسر کشور این فرد را به عنوان فردی سرشناس می شناسند اما باید در یک سال باقی مانده به انتخابات مقداری فعالیت خود را کم کند تا اگر قصد حضور به عنوان کاندیدا در عرصه انتخابات را دارد در موعد مقرر حضور خود را اعلام کند و از انجا به بعد طبق پروسه قانونی و حق قانونی خود با توجه به تایید صلاحیت زمانی را برای معرفی برنامه های خود داشته باشد.
وی ادامه داد: مگر اینکه افراد که به عنوان سخنران سرشناس در جلسات حضور می یابند به صورت علنی اعلام کنند که قصد حضور در عرصه انتخابات را ندارم و در سخنرانیهایی که انجام می شود قصد هیچ تبلیغی نداشته و به عرصه انتخابات ورود نخواهم یافت در این صورت ورود این فرد در جلسات و میتینگها به عنوان سخنران مانعی نخواهد داشت.
آیت الله قرهی یادآور شد: البته در قانون نیز باید منع قانونی برای فردی که در میان مردم سرشناس است وجود داشته باشد و در فرصت باقیمانده یکسال قانون جلوی حضور کاندیدای احتمالی انتخابات را در جلسات و میتینگها سد کند و اجازه ایجاد شائبه را ندهد.
وی اظهار کرد: به طور مثال حضور رئیس جمهور سابق در جلسات و میتینگه نوعی شائبه در میان مردم برای حضور این فرد در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری ایجاد می کند.
وی گفت: کسانیکه به عنوان احزاب میتینگهای انتخاباتی برگزار می کنند قانون برای انها حقوقی قائل شده و به این موضوع اشاره داشته است اما در غیر این صورت اگر فردی شائبه سیاسی برای حضور در انتخابات ایجاد کند متاسفانه قانون منعی برای ان در نظر نگرفته است. به طور مثال قانون عنوان نکرده است که شخصیتهایی که با عناوین انتخاباتی مشهور شده اند در یکسال باقیمانده به انتخابات حق برگزاری میتینگ و جلسات را ندارند اما در مورد رئیس جمهور سابق این شائبه به طور طبیعی در اذهان عمومی ایجاد می شود که این فرد در سالهای گذشته میتینگ و جلسه ای نداشته است اما در یکسال باقیمانده در جلسات حضور می یابد و سخنرانی و دیدار دارد.
وی گفت: اما به طور کلی برگزاری جلسات و میتینگهای انتخاباتی پیش از موعد قانونی اخلاقی نیست زیرا هنوز ثبت نام ها اغاز نشده و هنوز نتایج صلاحیت و یا رد صلاحیتها اعلام نشده است و اگر به طور مثال فردی رد صلاحیت شود این امر خود عاملی برای تنش در فضای سیاسی کشور است.
آیت الله قرهی گفت: به طور مثال اگر فرد موردنظر پیش از موعد جلسات انتخاباتی برگزار کند و پس از اعلام نتایج صلاحیتها رد صلاحیت شود حتماً میان طرفداران این فرد و رقبا تنش ایجاد می شود و حتی ممکن است به فتنه نیز تبدیل شود. بهتر این است که افراد پیش از موعد قانونی وارد مباحث و جلسات انتخابات نشود.
در قانون منعی برای برگزاری جلسات انتخابات خارج از موعد مقرر عنوان نشده است
مجتبی شاکری عضو شورای مرکزی جمعیت شاهد و ایثارگران در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، در مورد برگزاری میتینگها و جلسات انتخابات قبل از موعد مقرر و قانونی گفت: موضوع انتخابات ریاست جمهوری که با انتخابات شورای شهر با هم در یک روز برگزار می شود هر دو از اهمیت خاصی برخوردار است انتخابات ریاست جمهوری انتخاباتی است که کل کشور بر آن متمرکز میشوند و شوراها نیز کارها و اقداماتی که در شهر و روستا لازم است را زیرنظر دارند و مطالبات مردم را در زمینه امور اجرایی فراهم میکنند.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران با اشاره به اینکه انتخابات می تواند جزء دغدغه های ذهنی مردم باشد اظهار کرد: افراد در جریان سیاسی برای انکه بتوانند ارایش تبلیغاتی خود را انتخاب کنند و برای دستیابی به ارایش رقیب و اینکه چه گزینه هایی را در دست دارد سعی می کنند با تشکیل جلسات و میزگردها نقطه رویارویی کاندیدای انتخاباتی با یکدیگر را بیشتر کنندتا انتخابات از هیجان بهتری برخوردار باشد.
شاکری با اشاره به عناوین قانونی در مورد تاریخ دقیق تبلیغات انتخاباتی تصریح کرد: ما در قانون تاریخ دقیقی که برای ثبت نام، تایید صلاحیت ها و تبلیغات وجود دارد و همچنین روز برگزاری ذکر شده است اما از سوی دیگر منعی قرار نداده است که اگر خارج از این چارچوب تاریخ تبلیغاتی رخ داد مانند تبلیغاتی که اکنون رخ می دهداقدامی صورت نگیرد.
وی گفت: قانون هنوز منع برگزار نشدن تبلیغات انتخاباتی را قبل از موعد ورود نیافته است و فقط چند مورد ذکر شده در مورد ثبت نام و صلاحیتها و روز برگزاری انتخابات است در قانون عنوان شده است.
وی در مورد غیرنظام مند برگزار شدن تبلیغات از سوی کاندیدا و نقش وزارت کشور در این موضوع افزود: وزارت کشور در این موضوع باید مطابق قانون عمل کند و قانون همانگونه است که عنوان شده است و برای خارج از تاریخ های عنوان شده در برگزاری جلسات و میتینگها منعی قرار نداده است به همین جهت اگر وزارت کشور بخواهد با این موضوع برخورد کند لازم است برای این موضوع مجوز قانونی از مجلس اخذ کند و لایحه ای را به مجلس ارایه دهد و مطابق ان به ماده قانونی عمل کند.
شاکری تصریح کرد: به هر صورت رای افراد با یکدیگر برابر نیست و برخی از کاندیدا چهره ملی شناخته شده اند و در دوره ای که رقابت ایجاد شده بود برخی چهره ها بین المللی بوده اند مانند رقابتی که میان هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد ایجاد شد در حال حاضر در این دوره نیز قطعا چهره های سرشناسی حضور می یابند که نسبت به چهره های دیگر که ناشناخته هستند از امتیاز بالاتری برخوردارند و به همین منظور سایر چهره ها فرصت بیشتری می خواهند تا بتوانند رای مردم را جذب کنند.
شاکری گفت: به نظر می رسد نمی توان بدون قانون عرصه را بر کاندیدای انتخابات تنگ گرفت هم اکنون کاندیدای شورای شهر باید به نوعی بتوانند خود را عرضه کنند تا مردم از آگاهی کافی برخوردار باشند و در مجموع پس از ثبت نام و تایید صلاحیت فرصت بسیار کم برای معرفی کاندیدای انتخابات وجود دارد و این فرصت کمتر از یک ماه است که از زمان ثبت نام تا رای گیری ادامه دارد.
عضو جمعیت شاهد و ایثارگران ادامه داد: فرصت یک ماهه فرصتی مناسب برای شناساندن فرد به جامعه نیست. گفته می شود تمام افرادی که به نوعی در معرض کاندید شدن قرار دارند حرکات انتخابات انجام می دهند.
شاکری در مورد بی نظمی در برگزاری میتینگ ها و جلسات انتخاباتی کاندیدای احتمالی قبل از موعد قانونی مقرر اظهار کرد: بی نظمی زمانی اتفاق می افتد که ما نظم را در قانون تعریف کنیم. اما چون قانون در این مورد مضمونی را ارایه نداده است نمی توانیم بگوییم که بی نظمی اتفاق افتاده است به طور مثال در مورد قالیباف گفته می شود که در فلان موضوع مصاحبه فعالیت ها و بحثهای انتخاباتی را عنوان کردهاند و یا در مورد روحانی (رئیس جمهور) گفته می شود که نقد شخصیت موردنظر یک حرکت انتخابات و یک صحنه ارایی برای انتخابات بوده است.
وی گفت: به نظر نمی رسد که اینگونه مباحث را بی نظمی بتوان تعریف کرد زیرا درگیری و اتفاق خاصی نیفتاده است و موضوع در یک مصاحبه عادی و یا جلسه دانشگاهی به طور عادی عنوان شده است در صورتی می توان گفت این اقدامات نظم عمومی را بر هم می زند که ما نظم را به طور کامل در قانون تعریف کنیم و بگوییم که در کمتر از یکسالی که به انتخابات باقی مانده است با توجه به مضمون قانونی اجازه برگزاری جلسات انتخاباتی را به افراد ندهیم.
برخی فقط ادعای انقلابیگری دارند
آیتالله هاشمی رفسنجانی، در دیدار هیأت رئیسه و روسای انجمنهای فدراسیون آماتوری کارگری، ورزش را یکی از کارهای بسیار ضروری در عصر ماشین دانست و گفت: در شرایطی که اکثر کارها نشسته انجام میشود، بیتوجهی به ورزش، حذف تدریجی سلامتی فردی و نشاط اجتماعی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ارائه تحلیلی از تفاوتها و شباهتهای کارهای بدنی با کارهای ورزشی، گفت: شادابی روحی حاصل از ورزش، ضرورت خستگیهای جسمی کارگران پس از یک روز کاری است.
هاشمی رفسنجانی، با اشاره به خاطرات دوران نوجوانی خویش در روستای بهرمان که کار به ویژه کشاورزی و ورزش سرگرمی توأمان بود، گفت: کارگران به خاطر تحرکات جسمی، معمولاً جزو افراد سالم جامعه هستند و اگر ورزش را هم همزمان با کار و یا پس از آن، در دوران بازنشستگی، ادامه دهند، بر درصد سلامتی آنها میافزاید.
وی با یادآوری سوابق ورزش کارگری در تاریخ معاصر ایران، به سالهای نخستین پس از پیروزی انقلاب و طرح مباحث مربوط به قانون کار در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: پس از جنگ که سازندگی، برنامه اصلی کشور شده بود، ورزش مربوط به بخشهای کارگری جدّی گرفته شد و یکی از وظایف وزارت کار در کنار توجه به دیگر نیازهای معیشتی، جسمی و روحی کارگران، تأکید بر برنامههای ورزشی بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این مطلب که «ورزش علاوه بر مردان، به خاطر شرایط جسمی زنان، از ضرورتهای زندگی آنان است»، گفت: اینکه بعضی از متحجرین، ورزش را مغایر با شخصیتهای زنانه میدانند، از وصلههای ناجور در تفکرات اسلامی است و بزرگان دینی ما، بدون تبعیض البته متناسب با شرایط جسمی آنان بر اهمیت ورزش تأکید میکردند.
هاشمی رفسنجانی، با ابراز تأسف از مانع تراشیهای متحجران در کشورهای اسلامی و به خصوص در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: اگر این گروه به جای تندروی، لااقل سکوت میکردند، انقلاب اسلامی با توجه به ظرفیتها، الگوی ملتهای مسلمان میشد.
وی با یادآوری ضدیت تندروها با مبارزین و شخص امام(ره) که حتی در جلسات، مبارزه را با تعابیری چون «مشت به سندان کوبیدن» و «آب غربال کردن»، به سخره میگرفتند و با قیافهی حق به جانب میگفتند «جواب این خونها را چه کسی میدهد؟»، افزود: همین جماعت در سالهای اخیر چنان ادعای انقلابیگری دارند که اگر جامعه سوابق سکوت آنان در مقابل چپاولهای استبداد و استعمار را در تاریخ ثبت نمیکرد، امروز ادعای پیشتازی با امام و مبارزین را داشتند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: ما خوشحال میشویم که با درک حقایق، به انقلاب بپیوندند و برای سربلندی نظام تلاش کنند، اما به یاد داشته باشند که با قدیسسازیها، به فکر فریب جامعه نباشند.
هاشمی رفسنجانی، در بخش دیگری از سخنان خویش، کارگران را سرمایهای ارزشمند برای همه جوامع بشری دانست و گفت: علیرغم رشد تکنولوژی و گسترش حضور ماشین در تولیدات، نیاز به حضور نیروی انسانی، همیشه رو به افزایش است.
وی کارگری را سالمترین شغل برای امرار معاش دانست و گفت: روحیات کارگران به گونهای است که نمیتوانند مستبد باشند و حضور آنان در فضای سیاسی کشور براساس تفکرات ناب اعتدال اسلامی است.
در آغاز این دیدار، آقای دکتر فیروزآبادی، قائم مقام وزیر کار، در سخنانی با اشاره به سوابق ورزش های کارگری در تاریخ ایران، گفت: در دولت یازدهم به ورزش کارگری توجه ویژهای شد، به گونهای که فدراسیون ورزشهای کارگری، فعال و اولین مسابقات تمرینی المپیک داخلی، زمستان سال گذشته در مازندران برگزار شد.
همچنین دکتر سید امیر حسینی، سرپرست فدراسیون آماتوری کارگری گزارشی از برنامهها، فعالیتها و موفقیتهای ورزشهای کارگری ارائه کرد.
نظر شما