قتل عام‌های امروز بشر، نتیجه تفسیر خودخواهانه غیراسلامی از حق حیات است

خبرگزاری شبستان: اسماعیلی گفت: قتل عام هایی که تاریخ با شرمندگی به یاد می‌آورد و صحنه‌های دردناکی که در کشورهای مختلف از جمله عراق، بحرین، سوریه مشاهده می‌شود، نتایج تفسیر خودخواهانه غیراسلامی از حق حیات است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محسن اسماعیلی، عضو مجلس خبرگان رهبری امروز (12 مرداد) در سمینار تخصصی بین المللی حقوق بشر اسلامی که به همت ستاد حقوق بشر قوه قضائیه و با همکاری جامعه المصطفی در سالن جلسات شهید عارف حسینی مجتمع عالی امام خمینی (ره) برگزار شد، عنوان کرد: حق حیات به معنای حق هر انسان برای ادامه زندگی و مکلف بودن دیگران به احترام به این حق و اجتناب از تعرض به حقوق اساسی بشر در اصل قابل بحث نیست و از هیچ مکتب فکری و دینی در این باره نقد خلافی صورت نگرفته است و حق حیات در تمام متون معتبر به عنوان اساسی ترین حق بشر مورد قبول قرار گرفته است.

 

نظام فکری و حقوقی غرب در تبیین چرایی و هدف از حق حیات ناتوان است

 

عضو شورای نگهبان اظهار داشت: اعلامیه حقوق بشر یکی از شناخته ترین سندهای حقوق بشر است، در این سند از حق زندگی یاد شده است و این حق را یک حق ذاتی تلقی کرده اند که با حق ذاتی که دین اسلام معتقد است، تفاوت دارد.

 

اسماعیلی افزود: اعلامیه اسلامی حقوق بشر در ماده دوم از حق حیات سخن گفته است، اما این توافق اصولی و اجماع حقوقی به معنای پایان این مشاجره نیست و حق حیات در منظومه تفکرات اسلامی دارای تفکرات معنایی با حقوق بشر اسلامی است.

 

وی تصریح کرد: نظام فکری و حقوقی غرب در تبیین چرایی و هدف از حق حیات ناتوان است و باعث شده است که چرایی حق حیات و تقدس آن را نمی توانند تبیین کنند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: نویسندگان اعلامیه حقوق بشر نخواستند به مبانی الهی و آسمانی توجه کنند، بنابراین نمی توانند توضیح دهند که چرا بشر حق حیات دارد و تا کجا حق حیات دارد، در حالی که در دیدگاه اسلام، حیات به این معنا نیست که افراد بشر با خود و از خود داشته باشند، بلکه خداوند انسان را آفریده است و او را خلق کرده است.

 

حیات از نگاه اسلام یک هدیه الهی است/ حقوق بشر اسلامی حیات را بستر تکامل و با هدف رسیدن به حیات طیبه می‌داند

 

اسماعیلی ادامه داد: آیات خلقت دلالت بر این دارد که حیات یک موهبت الهی است و قداست خود را از اتصال به منبع الهی کسب کرده است، حیات از طریق دمیدن روح در انسان صورت گرفته است و باعث شده است که احسن الخالقین و اشرف مخلوقات شود و شایسته سجود ملائکه شود.

 

وی یادآور شد: حیات از نگاه اسلام یک هدیه الهی است و ناشی از امر رب است و هدفمند است، با این هدف که انسان تکامل و معرفت پیدا کند و به جایگاه شایسته خود در منظومه خلقت دست پیدا کند.

 

عضو شورای نگهبان تأکید کرد: تفاوت ماهوی و مبنایی باعث شده است که میان ما با دنیای امروز اختلاف نظرهایی ایجاد شود، از جمله این موارد که محل منازعه میان دو طرز تفکر است.

 

اسماعیلی عنوان کرد: حقوق بشر غربی نمی تواند بگوید که چرا انسان باید حق حیات داشته باشد، در حالی که حقوق بشر اسلامی حیات را هدیه خدا می‌داند و بستر تکامل و با هدف رسیدن به حیات طیبه می‌داند، ارزش حق حیات از نظر آنها آنچنان ناچیز است که قابل ذکر نیست.

 

امروز فرهنگ غرب از تقبیح خودکشی عاجز شده است/حقوق بشر غربی در توجیه ایثار عاجز است

 

وی اظهار داشت: امروز فرهنگ غرب از تقبیح خودکشی عاجز شده است و مرگ داوطلبانه و آسان طلبانه را پذیرفته است، اما از نظر اسلامی خود بشر نیز مکلف به حفاظت از جان است و مجاز به تعرض به رحمت الهی نیست.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: حقوق بشر غربی با نگاهی که به حق حیات دارند، عاجزند که ایثار را توجیه کنند، به این ترتیب انسان را از زیباترین جلوه‌های کمالی خود محروم کردند، در حالی که از نظر حقوق بشر اسلامی، ایثار موجب طیبه شدن حیات انسان می‌شود.

 

سقط جنین در اسلام، گرفتن حق حیات از انسانیت است

 

اسماعیلی تأکید کرد: حقوق بشر غربی انسان را خودخواه و بی رحم بار می‌آورد و قتل دیگری را برای نجات خود می‌پذیرد، اما اسلام، هیچ چیز مجوز نمی شود که انسان برای حیات خود، حیات دیگری را پایمال کند.

 

وی بیان کرد: تعرض به حق حیات دیگران تجاوز به حق یک فرد است و به همین اندازه قبیح است، اما در حقوق بشر اسلامی، تعرض به حقوق حیات دیگران مساوی با تعرض به هدف خلقت و در حکم قتل همه انسان هاست، همان طور که احیای یک فرد به معنای احیای همه بشریت است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: جواز سقط جنین در حقوق بشر غربی حتی برای تداوم زودگذر والدین حفظ زیبایی‌های جسمی و فردی مجاز است، در حالی که سقط جنین در اسلام، گرفتن حق حیات از انسانیت است و به شدت محکوم و ممنوع است.

 

حقوق بشر غربی از تعمیم تئوریک حق رای سایر موجودات عاجز و ناتوان است

 

اسماعیلی عنوان کرد: از جمله تفاوت‌های ما با آنها این است که آنها حیات را یک حق برای بشر می‌دانند و از تعمیم تئوریک حق برای سایر موجودات عاجز و ناتوان هستند و اگر گاهی از حقوق حیوانات سخن می‌گویند، از باب مقدمه ای برای تداوم حق حیات خودشان است.

 

وی یادآور شد: بشر امروز اگر برای محیط زیست حرمتی قائل است، نه به دلیل ارزش نفسی و حرمت وجود یا حیات زیست است، بلکه به جهت بهره مندی خود انسان از محیط زیست است.

 

عضو شورای نگهبان اظهار داشت: افتخار فقه اسلام است که در بسیاری موارد برای حفظ حیات حیوانات و سایر موجودات این استدلال آمده است که جان دارد و جان شیرین خوش است و این یک نگاه الهی است.

 

قتل عام‌های امروز بشر، نتیجه تفسیر خودخواهانه غیراسلامی از حق حیات است.

 

اسماعیلی گفت: مبنای فکری حق حیات در حقوق بشر غربی مجوز تبعیض و خودخواهی است اما وقتی نگاه قرآن و اسلامی به حق حیات داشته باشیم، حفظ حیات همه یک تکلیف است.

 

وی تأکید کرد: بزرگتر بودن فتنه از قتل، وجود قصاص، جواز اعدام و ... از جمله دیگر احکامی است که در حقوق بشر غرب قابل فهم و توجیه نیست، برای همین است که به رغم فریاد بلندی که در دفاع از حقوق بشر دارند، ناامنی و قتل را برای دیگران قبیح نمی شمارند و حتی گاهی لازم می‌دانند.  

 

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: قتل عام هایی که تاریخ با شرمندگی به یاد می‌آورد و صحنه‌های دردناکی که در کشورهای مختلف از جمله عراق، بحرین، سوریه مشاهده می‌شود، نتایج تفسیر خودخواهانه غیراسلامی از حق حیات است.

 

کد خبر 562794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha