به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مهدی عربنژاد امروز ( 12 مرداد) در شورای ساماندهی سالمندان استان با بیان اینکه این شورا از سال 87 در استان تشکیل شده، اظهار کرد: سیاستگذاری برای تامین سلامت و رفاه سالمندان، تصویب و اجرای برنامههای مربوط به سالمندان و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی برای ساماندهی سالمندان و اجرای برنامههای مصوب شورا از وظایف شورا سالمندان است.
وی به عملکرد دستگاههای عضو شورای ساماندهی سالمندان استان اشاره کرد و افزود: طرح تکریم سالمندان در دستگاه های اجرایی، مناسبسازی فیزیکی، تسهیلات ویژه به سالمندان، گسترش برنامه های مبتنی بر جامعه و خانواده، ارائه خدمات توانپزشکی و پرداخت کمک هزینه درمان به سالمندان معلول از جمله این اقدامات بوده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی از وجود 6 مرکز ارائه خدمات روزانه سالمندان در استان خبر داد و گفت: این مراکز در بیرجند، قائن، زیرکوه، طبس، سرایان به 155 نفر از سالمندان خدمات ارائه میدهند.
عربنژاد ادامه داد: همچنین 5 مرکز شبانه روزی سالمندان در بیرجند، قائن، فردوس و طبس به 105 سالمند استان ارائه خدمات دارند.
وی با بیان اینکه به دو مرکز سالمندان 220 میلیون ریال کمک بلاعوض شده، عنوان کرد: طرح مراقبت در منزل ویژه سالمندان به 127 نفر اجرا شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی افزود: اجرای طرح مراقبت خانگی به تعداد هفت سالمند، تامین وسایل کمک توانبخشی، پرداخت شهریه دانشگاه و کمک هزینه تحصیلی به فرزندان، پرداخت ودیعه مسکن برای رهن مکان استیجاری، پرداخت کمک هزینه حرفه آموزی و سرمایه کار جهت اشتغال فرزندان و اجرای برنامههای آموزشی، فرهنگی و بهداشتی از دیگر جمله اقدامات دستگاههای عضو شورا ساماندهی سالمندان استان بوده است.
عربنژاد از برخورداری 2 هزار و 119 سالمند از خدمات بهزیستی استان خبر داد و گفت: از این تعداد 250 نفر مستمری ماهیانه دریافت میکنند.
وی مشارکت ناکافی برخی از سازمانها در خصوص سالمندان و استاندارد نبودن برنامه در برون سازمان را از مشکلات دانست و تصریح کرد: همچنین عدم پوشش بیمه سالمندان در رابطه با ارائه خدمات پاراکلینیکی و تامین هزینههای درمانی مورد نیاز، کمرنگ شدن احترام به سالمند توسط فرزندان در جامعه و عدم استقبال سالمندان از کلاسهای آموزشی از دیگر مشکلات است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به عدم تحقق مصوبات شورای ساماندهی سالمندان استان، بیان کرد: نامشخص بودن جمعیت هدف و عدم وجود بانک اطلاعاتی از سالمندان، همپوشانی برخی نهادهای حمایتی با یدکدیگر در خدمت رسانی به سالمندان و فقدان حضور یک متولی مستقیم در این زمینه و عدم تخصیص اعتبار در موضوع توانمندسازی سالمندان از جمله مشکلات است.
نظر شما