برداشت بی رویه از آب خلیج فارس باعث کمتر شدن بارش و گرم تر شدن هوا می شود

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز گفت: هرگونه بهره برداری نسنجیده و پیش بینی نشده از آب خلیج فارس، منجر به کاهش بارش و گرم تر شدن هوا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، سید محمدجعفر ناظم السادات، رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز امروز (12مرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ما و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس از این سرمایه تنها بهره کشی می کنیم، چه سرمایه گذاری برای خلیج فارس کردیم؟، گفت: بارندگی در ایران به آب خلیج فارس و دریای عمان بستگی دارد.

 

وی با اشاره به اینکه استفاده بیش از حد از آب شیرین کن و شیرین کردن بی اندازه آب خلیج فارس که آب کنونی دریا شورتر از این شود، بارندگی در کشور به همین میزان و حتی چندین برابر کمتر می شود، اظهار داشت: اگر یک لیتر آب را شور کنیم، 10 لیتر آب از بارندگی از دست خواهیم داد.

 

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه نباید اشتباهی که برای چاه ها انجام دادیم، دوباره تکرار کنیم، اضافه کرد: هرگونه بهره برداری نسنجیده و پیش بینی نشده از آب خلیج فارس، منجر به کاهش بارش و گرم تر شدن هوا می شود.

 

وی اشاره به اینکه کشورهای عربی بی رویه از خلیج فارس استفاده می کنند باید کشورهای عربی هم بهره برداری را طبق قانون انجام دهند، یادآور شد: برای دریافت آب از خلیج فارس باید مسائل علمی در نظر گرفته شود.

 

دکتر ناظم السادات با یادآوری این مطلب که محیط زیست خاورمیانه به حیات و بهره برداری درست از خلیج فارس بستگی دارد، اضافه کرد: اگر توجه نکنیم 30 سال دیگر کوه نمکی به جای خلیج فارس و کشوری بدون بارش خواهیم داشت.

 

وی با تاکید بر اینکه برای حفظ خلیج فارس باید مذاکره شود، نباید بیش از این به آلودگی خلیج فارس تن داد، اظهار داشت: صنعت نیاز روز بشر است بهره برداری از صنعت منطق می خواهد اما امروزه ما استفاده بی رویه از صنعت را در کشور شاهد هستیم، ما با بلدوزر به جان جنگل های خود افتاده ایم اما آنانی که بلدوزر را اختراع کردند اینچنین نکردند.

 

این استاد دانشگاه شیراز با تاکید بر اینکه در کلان های شهر ما چندین برابر ظرفیت محیط زیستی خودشان، مردم زندگی می کنند، افزود: باید مردم حضور در روستاها را نگهداریم و با ارائه خدمات ارزان قیمت مردم را در روستاها حفظ کنیم.

 

وی با تاکید بر اینکه امروزه دچار جنگی شدیم که محیط زیست را از بین می برد، این جنگ تغییرات اقلیمی است، اگر جنگ های گذشته که باعث ویرانی شد و مردم زندگی خود را به خاطر سالم بودن محیط زیست حفظ می کردند، یادآور شد: تغییرات اقلیمی باید در رسانه ها گفته شود.

 

دکتر ناظم السادات با یادآوری این مطلب که از سال 1880 تا 2020 میلادی دمای کره زمین دائما در حال تغییر است و دمای جهان از انقلاب صنعتی تاکنون، افزایش یافته است، اظهار داشت: افزایش دما مفهوم تغییر در همه جوانب است، افزایش دما همراه با گاز کربنیک در هواست در سال 1880 میزان سنجش آلودگی هوا 260 ppm بوده اما امروز این شاخص به عدد 404 رسیده است.

 

وی، انسان را مسئول گرمای هوای کره زمین به خاطر استفاده از ذغال سنگ دانست و تاکید کرد: امروز استفاده آب در کلان شهرهای ما 50 برابر بیشتر از 50 سال گذشته است و آثار خشکسالی و کمبود آب کاملا نمایان است، کلان شهرهای ما وابسته به آبی هستند که از جای دیگر تامین می شود.

 

این مقام دانشگاهی، ضمن انتقاد به استفاده بی رویه از آب های زیر زمینی، اظهار داشت: امروز 20 برابر ورودی آب را در حال استخراج هستیم و در جنگ اقلیمی هر کشوری که آب و غذا دارد، پیروز است.

 

این استاد دانشگاه شیراز با تاکید بر اینکه یک نسخه کلی نمی توان برای همه شهرستان های فارس نوشت از این رو باید تمام سازمان های مردم نهاد ورود پیدا کنند و به مردم آموزش دهند، اضافه کرد: کسی نمی تواند بگوید تا چه سالی خشکسالی وجود دارد اما می توانیم روند را مشخص کنیم، افزایش دما را خواهیم داشت، سال به سال تغییرات دمایی روی می دهد اما در مجموع وضعیت مناسب نیست اما پیش بینی می شود روند کلی به سمت افزایش دما و ثابت بودن میزان بارش است.

 

ناظم السادات تاکید کرد: سایت Aorc.shirazu.ac.ir راه اندازی شده تا محققین و مردم از دستاوردهای علمی در خصوص آب و هوا استفاده کنند.

 

 

کد خبر 562719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha