میرزا بابا مطهری نژاد، عضو شورای مرکزی جبهه مردمسالاری در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری شبستان، در مورد برگزاری میتینگها و جلسات انتخاباتی قبل از موعد مقرر گفت: جلساتی که در مورد تبیین اهمیت انتخابات و همچنین ایجاد حساسیت برای مشارکت مردم ایجاد کند و موجب شناخت برای مردم باشد اشکالی ندارد اما جلساتی که بر روی مصداق و کاندیدای انتخابات بحث کند قطعاً با منع قانونی مواجه است و ما خلاء نظارتی در این زمینه داریم و خلاء قانونی وجود ندارد.
مطهری نژاد تصریح کرد: قانون منع برگزاری این جلسات را به روشنی و وضوح بیان کرده است اما خلاء نظارتی وجود دارد و اینگونه جلسات برگزار شده و هیچ مسئولی در مقام جلوگیری از برگزاری این گونه جلسات اقدام نمی کند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: جلسات انتخاباتی که منجر به افزایش مشارکت عمومی مردم به همراه اطلاع رسانی و آگاهی در مورد انتخابات را برای مردم تبیین کند با منع قانونی مواجه نیست بلکه قانون به روشنی در مورد این جلسات اعلام شده است و اگر زودتر از زمان موعد قانونی نیز برگزار شود منع قانونی ندارد.
مطهری نژاد در مورد برگزاری میتینگهای انتخاباتی با حضور رئیس جمهور سابق و طرح مباحث انتخاباتی گفت: متاسفانه گروهها و افرادی که در برخی جلسات انتخاباتی دعوت میشوند شناسنامه واضحی نداشته و باید تکلیف خود را مشخص کنند که جزء احزاب و گروهها و یا طرفدارانی هستند که این جلسات را برگزار می کنند.
وی گفت: بدون شناسنامه و بدون تن دادن به سازوکار جامعه مدنی برگزاری این جلسات با اشکال اساسی مواجه است و باید از نظر قانونی مانع ان شد و حتی اگر گروهی از فعالان سیاسی اقدام به برگزاری این جلسات می کنند باید خود را معرفی کرده و شناسنامه خود را به مردم ارایه دهند.
وی در مورد نقش کمرنگ احزاب در برگزاری میتینگها و جلسات انتخاباتی تصریح کرد: در مجموع در هر زمانی بدون هویت و شناسنامه واقعی در عرصه سیاسی حرکت کرده اند خطاست و این موضوع حتی اگر در اوج انتخابات نیز شکل بگیرد حرکت منفی است افراد و گروههای بدون شناسنامه نمی توانند جامعه را به درستی هدایت کنند و پاسخگوی انتظارات و تعهداتی که در مردم ایجاد می کنند نیستند.
مطهری نژاد تاکید کرد: ما با ضعف نظارتی شدید در این حوزه روبرو هستیم و نباید افراد بدون شناسنامه اجازه داشته باشند که در مردم ایجاد انتظار کنند. ما شاهدیم که در شهرستانها و استانها گروههایی با عنوان پیگیری فرمایشات رهبری شکل گرفته اند که باید از انها پرسید مگر باقی مردم پیگیر مطالبات رهبری نیستند که این گروهها وارد این عرصه شدهاند و نکته دیگر این که واقعاً این افراد و گروهها که هستند.
وی افزود: گروهها و فعالین سیاسی باید دارای اساسنامه و دستورالعمل و آیین نامه باشند و اساسنامه آنها باید برای مردم شناخته شده باشد ورود افراد بدون آیین نامه و دستورالعمل قانونی در شکل فعالیت احزاب و گروههای جز اینکه جامعه را دچار هیجان کرده و انتظارات و تعهدات بی مورد در میان مردم ایجاد کند نتیجه ای ندارد و تنها در میان مردم شبهه ایجاد می کند.
وی گفت: نظارت در این موضوع در ابعاد مختلف در نهادهای سیاسی و اجتماعی از جمله فرمانداریها استانداری ها و بخشداریها با مشکل مواجه است و از سوی دیگر در نهادهای رسانهای مانند هیئت نظارت بر مطبوعات نیز ما با مشکل نظارت مواجه هستیم.
نظر شما