به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، همان طور که روزگاری دین مهم ترین مسئلة مدرنیته بوده است، مدرنیته نیز مهم ترین مسئلة ادیان در این روزگار است.
دين و مدرنیته هنوز هم برای هم یک مسئله اند و مسئله ساز. مسئله بودن و مسئله آفریدن دین و مدرنیته برای هم بدان روست که هردو یک کل تام و یکپارچه را تشکیل می دهند و خواسته و ناخواسته جای را بر یکدیگر تنگ می کنند.
در مجموعه ی «دین در زمانه و زمینه مدرن» نیز به مسائل میان دین و مدرنیته پرداخته شده و نویسنده در این اثر به شرح و بیان مسائلی می پردازد که مدرنیته در موقعیتی هژمونیک برای دین پدید آورده و آن را به واکنش و پاسخگویی وا داشته است. این اثرمجموعه ای یکپارچه از چهار کتاب است که در قالب هجده گفتار فراهم آمده است و شامل مقالاتی است که طی یک دهه در مجلات مختلف علمی پژوهشی به چاپ رسیده است.
عناوین و موضوعات هریک از گفتارهای این کتاب عبارت اند: دین و دنیا، دین و جامعه، دین و دولت، دین به مثابه ی ایدئولوژی، دین در وضعیت انقلابی، خاتمه ی انقلاب، مصادر دینی آزادی و عدالت ، دین و دموکراسی ، انقلاب یا دموکراسی ، نقش دین در توسعه ، دین و مدرن شدن ، مدرنیته و قدرت انتخاب، دین و عرفی شدن ، دین و جهانی شدن، هم آوایی ادیان در مصاف با فرایندهای دگرگون ساز، بازخوانی احیا و اصلاح برای بازشناسی نو اندیشی دینی ، روحانیت و موقعیت جدید.
گفتنی است کتاب حاضر را انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما