خبرگزاری شبستان – لنگرود: کتاب و علاقه به کتابخوانی از جمله عادتهایی است که از دوران کودکی باید پایههای آن پی ریزی شود. بدون شک بسیاری از عادتهای ما در دوران کودکی شکل میگیرند. عادتهایی که بسیار قوی تر از عادتهایی خواهند بود که در دوران بزرگسالی به آنها توجه خواهد شد، از همین رو پایدارتر هم خواهند بود. حالا این که چرا در چنین شرایطی و با توجه به اهمیت این مسئله باز هم برخی از والدین به جای صرف زمان کافی برای فرزندانشان آنها را با وسایل و ابزاری سرگرم میکنند که به هیچ وجه جای کتاب را نمیگیرد جای بحث و بررسی دارد.
متاسفانه بسیاری از پدر و مادرهای امروز به علت مشغلههای کاری ترجیح میدهند به جای آن که کتاب در دست گرفته و برای کودکانشان بخوانند آنها را با سرگرمیهایی همچون تماشای انواع و اقسام لوحهای فشرده مشغول می سازند.
همان گونه که در برداشتن نخستین گام های کودک مراقب او هستید، باید در یادگیری نخستین واژگان به او کمک کنید. به تدریج او را آزاد بگذارید که در انجام کارهای سخت و سخت تر به خود اطمینان کند و اعتماد به نفس به دست آورد.
در این خصوص آمنه مهدوی، شاعر ونویسنده و کودک گیلانی در گفتگوی با خبرنگار خبرگزاری شبستان از لنگرود گفت: ما همیشه انگشت اشاره خود را به سمت کودکان نشانه می گیریم در حالی که باید گاهی این انگشتان به سمت پدران و مادران نشانه گرفته شود.
وی با بیان اینکه خواستن به همراه لذت بردن از ویژگیهای یک کودک است، افزود: والدین هرگز با ذهن استدلال گر خودشان به کودکان امر و نهی نکنند.
مهدوی، حقیقت درون ما را راهنمای بین بالغ و کودک که همان بالغ است، عنوان و اذعان کرد: گاهی والدین آنقدر به خواسته های کودکان پاسخ مثبت می دهند که موجب می شود کودک لوس شود، در حقیقت ما باید با آگاهی و بینش به کودکان پاسخ دهیم.
این شاعر ونویسنده کودک به پدران و مادران توصیه کرد نسبت به حرف کودکان صبور باشند و آستانه تحمل خودشان را بالا ببرند.
وی با بیان اینکه اولین کتاب خود را در سال 92 به سفارش ستاد اقامه نماز تهران با عنوان « نماز خواندن چه لذتی دارد» منتشر کردم، افزود: نوشتن شعر و قصه های مذهبی به زبان کودک با عنوان نماز، وقف، توسل به امامان از واژه هایی است که معنای آنها در درون کودکان کم رنگ شده است.
مهدوی با اشاره به سختی و تلاش های یک ساله خود برای نوشتن کتاب «میرزا کوچک خان»، تصریح کرد: زندگی میرزا کوچک خان به زبان شعر منتشر شده که کودکان با خواندن این شعر بهتر سردار ملی خود را میشناسند.
وی ادامه داد: نوشتن کتاب های دیگری در زمینه شهید خوش سیرت، شهید املاکی، دکتر معین، ستارخان و باقرخان، پهلوان تختی از برنامه هایم برای آینده است.
این شاعر و نویسنده کودک گیلانی با بیان اینکه کتابهای مختلفی برای شهرداریهای استان های گیلان و مازندران با عنوان«رفتگر شهر من...» منتشر کردم، تصریح کرد: تنها انتظار و خواسته من این است که حداقل به عنوان نویسنده کتاب در کنار کتاب های خودم باشم و نویسنده، کتاب را به کودکان معرفی کند.
مهدوی با بیان اینکه کار فرهنگی نیاز به فرهنگ دارد، خاطرنشان کرد: رونمایی کتابها به نویسنده و شاعر انگیزه مضاعف میدهد که برای ادامه مسیرش با قدرت بیشتری حرکت کند.
وی مهم ترین هدف خود را دور کردن کودکان از دنیای مجازی و بازیهای رایانهای دانست و خاطرنشان کرد: کودکان باید با هارمونی رنگهای کتاب رابطه برقرار کرده، با کتاب انس بگیرند و بوی کاغذ را استشمام کنند.
مهدوی نهایت آرزوی خود را نوشتن کتابی در مورد زنان موفق گیلانی عنوان و اظهار کرد: این کتاب را با همکاری همسرم« کارون مطلبی» که از نویسندگان کتاب های روانشناسی است، خواهم نوشت.
وی بزرگ ترین مشفق و استاد زندگی خودش را همسرش دانست و افزود: همسرم مثل یک کوه پشت من ایستاد و ایده و افکار همسرم را تحسین میکنم.
این شاعر و نویسنده کودک گیلانی در پایان از مسئولین استانی درخواست کرد که به اقشار فرهنگی بها دهند.
گفتنی است، آمنه مهدوی دانشجوی رشته روانشناسی کودک، مدت هفت سال است که برای کودکان در مقاطع سه سال به زبان شعر و قصه کتاب می نویسد و تا به امروز بیش از 20 عنوان کتاب و یک مجموعه کتاب روانشناسی با عنوان « آی مامانا آی باباها« با سه موضوع مامان بابا دعوا بده، مامان بابا منم توجه می خوام و مامان بابا دروغ بده را منتشر کرد.
نظر شما