به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سیودومین جلسه «کافه نقد» شامگاه گذشته(11 مرداد) از سوي كميته فرهنگ رسانه سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان با حضور کارگردان و مشاور مستند «بازگشت گُمورا» در سالن اصلی كتابخانه مركزي اصفهان برگزار شد.
این مستند که به بررسی سیر تحول زیستجنسی در غرب، انقلاب جنسی و طرفداران آن در مغرب زمین و معضلات اخلاقی ناشی از آن میپردازد، در ایران بازخوردهای مختلفی را به دنبال داشته است.
مقولاتی چون سینما، تبلیغات رسانهها، آرا و نظرات افرادی چون فروید و کینزی، اختراع داروهای ضد بارداری، نقش ارتش آمریکا در به کارگیری زنان در ارتش و موارد دیگر در این مستند بررسی شده كه در برنامه كافه نقد نيز مورد بررسي قرار گرفت.
رویکرد اصلی این مستند به رفتار مردم آمریکا اختصاص دارد. سئوال مطرح شده در این مستند این است چگونه مردم آمریکا که روزی به دلیل نمایش یک زن نیمه برهنه در یکی از فیلمهای هالیوودی تظاهرات کرده و دولت را مجبور به الزام آور کردن قانون سانسور کردند، طی چند سال، هیچ قید و بندی را برای مسائل جنسی جامعه به رسمیت نمیشناسند.
این مستند که پیرامون مسائل جنسی تهیه شده بود به خوبی توانسته تاریخ و منشأ این مسئله را برای بینندگان خود معرفی کند. در این مستند به تاریخ انقلاب جنسی آمریکا اشاره شد و همچنین درباره زندگی اجتماعی مردم آمریکا قبل از سال 1920 مطالبی مطرح می شود. مردم آمریکا قبل از انقلاب جنسی و در سالهای پیش از 1920 خانوادههایی پر جمعیت بوده اند که همراه با بزرگان خانواده خود زندگی میکردهاند اما این شرایط رفته رفته و در طول سالها دچار تغییر شده است.
بازگشت گمورا برای بررسی انقلاب جنسی غرب
مستند «بازگشت گُمورا» که به صورت تاریخی، به بررسی موضوع انقلاب جنسی پرداخته، نشان میدهد که از چه سالی مجلات و فیلمهای پورن در آمریکا شروع به فعالیت میکند. در این مستند نشان میدهد که صنعت پورنوگرافی و مسائل جنسی به چه میزان در نظام سرمایهداری آمریکا سودهایی برای افراد سودجو به دنبال داشته است.
حجتالاسلام جواد صافی، کارگردان مستند بازگشت گُمورا با حضور در برنامه کافه نقد سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان پیرامون این مستند اظهار داشت: مستند «ازگشت گمورا» به دنبال ایجاد یک راهحل نبوده و تنها به بررسی و آشنایی مردم و مسئولان پیرامون انقلاب جنسی در دنیا و آمریکا پرداخته است.
وی ادامه داد: مردم ما باید بدانند که این ویروس به صورت صرف از آمریکا وارد ایران شده و اگر بخواهیم مسئله انقلاب جنسی را نیز در ایران مورد بررسی قرار دهیم، باید این موضوع را از حدود 60 سال پیش تاکنون بررسی کرده و پیرامون آن تحقیق کنیم.
طبقات مختلف جامعه ما از لحاظ فرهنگی آسیب دیدهاند
کارگردان مستند بازگشت گُمورا در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا در این مستند تنها صحبت کوتاهی پیرامون محمدرضا پهلوی صورت میگیرد و دیگر سخنی از وی نیست، گفت: بخش عمده این مستند به تأثیر بازیگران هالیوود حتی بر پادشاهان دنیا اختصاص داشته و نمیخواستیم که در این بخش صحبت بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: باید گفت که در آن دوران تنها محمد رضا پهلوی تحت تاثیر بازیگران هالیوودی نبوده و افراد دیگری مانند قذافی تحت تأثیر آنها قرار گرفته بودهاند اما به دلیل این که این فرد ایرانی بود، از وی نام برده شد.
آمریکا از روز اول منشأ فساد نبوده است
حجتالاسلام صافی با اشاره به فساد در کشورهای غربی به خصوص در آمریکا گفت: موضوعی که باید به آن بسیار توجه داشته باشیم، این است که شاید اکثر ایرانیها فکر کنند آمریکا از ابتدا منشأ فساد بوده، در صورتی که این موضوع نادرست بوده و آمریکا از زمان سال 1920 به بعد به شروع انقلاب جنسی و مسائلی از این قبیل میپردازد.
وی ادامه داد: متأسفانه در رسانههای ما بر این موضوع بسیار تاکید میشود که «آمریکا منشأ فساد است» اما این در صورتی است که استفاده از لباسهایی مانند دامن کوتاه و طراحی این نوع دامن از سال 1960 انجام شده و آن زمان بود که وارد بازار شده است.
کارگردان مستند «بازگشت گمورا» با بیان اینکه آمریکاییها تا سال 1916 قانون منع مصرف مشروبات الکلی داشتهاند و دولت تا آن زمان مشروبات را جمعآوری میکرده، ادامه داد: زنگ خطر فساد کنونی آمریکا اکنون برای ما زده شده و اگر به خوبی پیرامون این موضوع دقت نکنیم، کشور ما نیز دچار چنین فسادی میشود.
وی ادامه داد: آمریکاییها نیز به اعتقاد خود پایبندی نشان ندادند و در صورتی که ما نیز در ایران به اعتقاد خود پایبند نباشیم، دچار چنین روزگاری میشویم. اکنون نیز در جامعه ما توجهی به این مسائل صورت نمیگیرد و این سبب شده که طبقاتی از جامعه ما از لحاظ فرهنگی از بین برود.
نظر شما