به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، محمد طالبی در نشستی با امام جمعه دامغان افزود: این مراسم با همکاری ادارات شهرستان دامغان برگزار می شود.
وی گفت: دبیرخانه این نکوداشت در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دامغان فعال است و علاقه مندان برای ارائه کسب اطلاعات بیشتر می توانند به این دبیرخانه در میدان ورزش مجتمع فرهنگی و هنری شهید شاهچراغی مراجعه کنند.
حجتالاسلام والمسلمین شاهچراغی از علمای صاحبنام و برجسته شهرستان دامغان بود که سالها درد فراغ فرزند خلفش، شهید سیدحسن شاهچراغی را تحمل کرد.
وی پدر شهید شاهچراغی، نماینده مردم دامغان در دوره های اول و دوم مجلس شورای اسلامی و سرپرست مؤسسه کیهان بود که در اول اسفند ماه سال ١٣٦٤ در پی اصابت موشک جنگنده های رژیم بعثی عراق به هواپیمای حامل آنان، با حدود ٥٠ نفر از همراهانش به فیض شهادت نائل آمد.
حجت الاسلام والمسلمین حاج سید مسیح شاهچراغی در سن ٨٩ سالگی دارفانی را وداع گفت.
کیفیت آثار جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم) کیفی تر شده است
منتخب جشنواره یازدهم داستان رضوی (کبوتر حرم) استمرار برگزاری این جشنواره را موجب ارتقای سبک و شیوه داستان نویسی به ویژه در بین جوانان و نوجوانان دانست و گفت: کیفیت آثار در دوره های اخیر به لحاظ عناصر داستانی کیفی تر شده است.
عابدین زارع اظهار داشت: با مطالعه کتاب های خلاصه داستانهای رضوی در دوره های قبل متوجه می شویم که مرحله به مرحله کیفیت آثار ارائه شده به جشنواره بالاتر رفته است.
وی گفت: در دوره های اول بیشتر آثار از نظر محتوایی و مذهبی مورد داوری قرار می گرفت اما در دوره های اخیر داستانها و آثار از نظر عناصر داستانی تکمیل تر شده و این جای شادمانی دارد.
زارع که در جشنواره یازدهم با ارائه اثر "نامش برکت می دهد" در بخش داستان کوتاه رده سنی بزرگسال در رتبه اول قرار گرفته است گفت: برای جشنواره دوازدهم نیز یک اثر کوتاه ارائه کرده ام و اینکه جشنواره در بخش داستان بلند دو سالانه شده نیز از نقاط قوت آن است و موجب می شود داستان بلند که تولید آن وقت بیشتری می خواهد با کیفیت بهتری به جشنواره ارائه شود.
وی گفت: امسال نیز شاهد رشد آثار ارسالی هستیم و این بیانگر استقبال گسترده و فراگیر شدن جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم) در کشور است.
زارع روند برگزاری جشنواره را خوب دانست و با اشاره به اطلاع رسانی گسترده آن گفت: روند اطلاع رسانی از جهات ارسال پیامک، ارائه بروشور و نیز اطلاع رسانی در پایگاههای خبری امسال روند بهتری دارد.
وی در خصوص تاثیر این جشنواره در ارتقای فرهنگ رضوی در جامعه نیز اظهار داشت: شاخص مطالعه در کشور بسیار پایین است و برگزاری این جشنواره سبب شده تا نگاهها به داستان نویسی نیز معطوف شود و به لیل برگزاری این جشنواره با نام مبارک حضرت علی بن موسی الرضا توسط بنیاد بین المللی امام رضا (علیه السلام) نیز به این امر کمک کرده است.
منتخب جشنواره یازدهم بر حضور عامه مردم در آیین اختتامیه این جشنواره نیز تاکید کرد و گفت: بهتر است آیین اختتامیه این جشنواره در مکانی بزرگتر و با حضور گسترده مردم برگزار شود و در جریان آن حداقل یک اثر برتر برای مردم قرائت شود تا مخاطبین در جریان روند داستان نویسی نیز قرار گیرند.
وی با تقدیر از برگزار کنندگان این جشنواره خواستار تمهیدات بهتری برای اسکان مهمانان این جشنواره شد.
دوازدهمین جشنواره ملی داستانهای رضوی (کبوتر حرم) بیستم مرداد به میزبانی سمنان برگزار می شود.
سفر خادمان رضوی همزمان با دهه کرامت به دامغان
همزمان با دهه کرامت خادمان رضوی در قالب کاروان زیر سایه خورشید با سفر به دامغان این شهرستان را معطر به عطر رضوی کرده و در برنامه های مختلف شرکت می کنند.
فرماندار دامغان در نشست برنامه ریزی دهه کرامت و برگزاری جشن های زیر سایه خورشید بر اهمیت فرهنگ غنی رضوی و برنامه ریزی برای بسط و گسترش این فرهنگ تاکید کرد.
علی اصغر مجد گفت: این کاروان سراسر نور امسال میهمان شهرهای مختلف شهرستان دامغان است.
دبیر ستاد استانی جشن های زیر سایه خورشید نیز گفت: جشنواره در سایه خورشید به این منظور کاروانی به ۲۰ کشور مختلف و نیز استان های کشور اعزام می کند و امسال هشتمین سالی است که این برنامه در کشور اجرا خواهد شد.
حجت الاسلام حسنعلی عربی، سیاست کلی امسال را تاکید بر توجه به زندگی و سیره امام هشتم بیان کرد و افزود: مهمترین شاخصه زندگی ایشان مبارزه خستگی ناپذیر آن حضرت بود و شعار امسال جشنواره "یا علی ابن موسی الرضا الگوی همیشگی ما زندگی جهادی شماست" تعیین شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به حکم مقام معظم رهبری به تولیت جدید آستان قدس رضوی، جشنواره امسال دو برنامه اصلی توجه به مناطق محروم و دستگیری از نیازمندان و محرومان و بالا بردن شور و شعور معنوی با تمسک به قرآن و اهل بیت (علیه السلام) و زندگی حضرت رضا (علیه السلام) محور قرار گرفته است.
عربی گفت: امسال برای استان سمنان دو کاروان در نظر گرفته شده که در هر کاروان یک مبلغ و یک مداح نیز حضور دارند، ورود کاروان از بعدازظهر ۱۶مرداد ماه سال جاری ساعت ١٧ عصر در شهر دامغان خواهد بود و در روزهای ۱۷ و ۱۸مرداد ماه در شهرستان حضور خواهند داشت تا مراسم جشنی در شب ولادت برگزار شود.
این کاروان در روزهای ۱۹و ۲۰ مرداد در شاهرود، ۲۱ مرداد در گرمسار، ۲۲ مرداد در مهدیشهر و ۲۳ و ۲۴ مرداد در سمنان و سرخه حضور خواهند داشت.
تاکید بر تشکیل اتحادیه صنفی موسسات فرهنگی هنری در سمنان
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سمنان بر تشکیل اتحادیه صنفی برای موسسات فرهنگی و هنری این شهرستان تاکید کرد.
ابوالفضل دلآرام در نشست هم اندیشی موسسات فرهنگی هنری شهرستان سمنان بر استمرار این نشست ها تاکید کرد و خواستار برپایی کلاس های آموزشی برای این موسسات شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سمنان گفت: در این کلاس ها نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی آموزش داده شود.
وی بر تشکیل کارگروه بررسی قوانین تامین اجتماعی نیز تاکید و خواستار ایجاد زمینه همکاری با اتاق بازرگانی سمنان شد.
در این نشست که مدیران مسوول موسسات فرهنگی هنری تک منظوره و چند منظوره سمنان حضور داشتند مدیران حاضر مسایل و مشکلات و نیازها و برنامه های خود را مطرح کردند.
بیمه تامین اجتماعی و مشکلات آن، معافیت مالیاتی موسسات فرهنگی هنری و لزوم همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان در برگزاری برنامه های خود با موسسات فرهنگی و هنری از مسایلی بود که توسط مدیران این موسسات مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نظر شما