مجتبی شاکری عضو شورای مرکزی جمعیت شاهد و ایثارگران در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، در مورد برگزاری میتینگها و جلسات انتخابات قبل از موعد مقرر و قانونی گفت: موضوع انتخابات ریاست جمهوری که با انتخابات شورای شهر با هم در یک روز برگزار می شود هر دو از اهمیت خاصی برخوردار است انتخابات ریاست جمهوری انتخاباتی است که کل کشور بر آن متمرکز میشوند و شوراها نیز کارها و اقداماتی که در شهر و روستا لازم است را زیرنظر دارند و مطالبات مردم را در زمینه امور اجرایی فراهم میکنند.
عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران با اشاره به اینکه انتخابات می تواند جزء دغدغه های ذهنی مردم باشد اظهار کرد: افراد در جریان سیاسی برای انکه بتوانند ارایش تبلیغاتی خود را انتخاب کنند و برای دستیابی به ارایش رقیب و اینکه چه گزینه هایی را در دست دارد سعی می کنند با تشکیل جلسات و میزگردها نقطه رویارویی کاندیدای انتخاباتی با یکدیگر را بیشتر کنندتا انتخابات از هیجان بهتری برخوردار باشد.
شاکری با اشاره به عناوین قانونی در مورد تاریخ دقیق تبلیغات انتخاباتی تصریح کرد: ما در قانون تاریخ دقیقی که برای ثبت نام، تایید صلاحیت ها و تبلیغات وجود دارد و همچنین روز برگزاری ذکر شده است اما از سوی دیگر منعی قرار نداده است که اگر خارج از این چارچوب تاریخ تبلیغاتی رخ داد مانند تبلیغاتی که اکنون رخ می دهداقدامی صورت نگیرد.
وی گفت: قانون هنوز منع برگزار نشدن تبلیغات انتخاباتی را قبل از موعد ورود نیافته است و فقط چند مورد ذکر شده در مورد ثبت نام و صلاحیتها و روز برگزاری انتخابات است در قانون عنوان شده است.
وی در مورد غیرنظام مند برگزار شدن تبلیغات از سوی کاندیدا و نقش وزارت کشور در این موضوع افزود: وزارت کشور در این موضوع باید مطابق قانون عمل کند و قانون همانگونه است که عنوان شده است و برای خارج از تاریخ های عنوان شده در برگزاری جلسات و میتینگها منعی قرار نداده است به همین جهت اگر وزارت کشور بخواهد با این موضوع برخورد کند لازم است برای این موضوع مجوز قانونی از مجلس اخذ کند و لایحه ای را به مجلس ارایه دهد و مطابق ان به ماده قانونی عمل کند.
شاکری تصریح کرد: به هر صورت رای افراد با یکدیگر برابر نیست و برخی از کاندیدا چهره ملی شناخته شده اند و در دوره ای که رقابت ایجاد شده بود برخی چهره ها بین المللی بوده اند مانند رقابتی که میان هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد ایجاد شد در حال حاضر در این دوره نیز قطعا چهره های سرشناسی حضور می یابند که نسبت به چهره های دیگر که ناشناخته هستند از امتیاز بالاتری برخوردارند و به همین منظور سایر چهره ها فرصت بیشتری می خواهند تا بتوانند رای مردم را جذب کنند.
شاکری گفت: به نظر می رسد نمی توان بدون قانون عرصه را بر کاندیدای انتخابات تنگ گرفت هم اکنون کاندیدای شورای شهر باید به نوعی بتوانند خود را عرضه کنند تا مردم از آگاهی کافی برخوردار باشند و در مجموع پس از ثبت نام و تایید صلاحیت فرصت بسیار کم برای معرفی کاندیدای انتخابات وجود دارد و این فرصت کمتر از یک ماه است که از زمان ثبت نام تا رای گیری ادامه دارد.
عضو جمعیت شاهد و ایثارگران ادامه داد: فرصت یک ماهه فرصتی مناسب برای شناساندن فرد به جامعه نیست. گفته می شود تمام افرادی که به نوعی در معرض کاندید شدن قرار دارند حرکات انتخابات انجام می دهند.
شاکری در مورد بی نظمی در برگزاری میتینگ ها و جلسات انتخاباتی کاندیدای احتمالی قبل از موعد قانونی مقرر اظهار کرد: بی نظمی زمانی اتفاق می افتد که ما نظم را در قانون تعریف کنیم. اما چون قانون در این مورد مضمونی را ارایه نداده است نمی توانیم بگوییم که بی نظمی اتفاق افتاده است به طور مثال در مورد قالیباف گفته می شود که در فلان موضوع مصاحبه فعالیت ها و بحثهای انتخاباتی را عنوان کردهاند و یا در مورد روحانی (رئیس جمهور) گفته می شود که نقد شخصیت موردنظر یک حرکت انتخابات و یک صحنه ارایی برای انتخابات بوده است.
وی گفت: به نظر نمی رسد که اینگونه مباحث را بی نظمی بتوان تعریف کرد زیرا درگیری و اتفاق خاصی نیفتاده است و موضوع در یک مصاحبه عادی و یا جلسه دانشگاهی به طور عادی عنوان شده است در صورتی می توان گفت این اقدامات نظم عمومی را بر هم می زند که ما نظم را به طور کامل در قانون تعریف کنیم و بگوییم که در کمتر از یکسالی که به انتخابات باقی مانده است با توجه به مضمون قانونی اجازه برگزاری جلسات انتخاباتی را به افراد ندهیم.
نظر شما