آیتالله سید عبد النبی نمازی، نماینده ولیفقیه و امام جمعه کاشان در توضیح و تبیین دلایل عدم پایبندی برخی افراد نسبت به عقاید و باورهای دینی به خبرنگار شبستان گفت: اسلام دارای یک ساختار، شاکله و نقشه مهندسی است که بر پنج پایه استوار است. به عبارت دیگر پنج اصل توحید، نبوت، عدل، معاد و ولایت پنج ستونی هستند که فنداسیون بنای اسلام را تشکیل میدهند.
وی تصریح کرد: موضوع توحید و معاد در بحث ترویج و تبلیغ دینی از اولویت و اهمیت خاصی برخوردار است و سایر مباحث از قبیل عبادات و احکام عملی مانند نماز، روزه و مباحث اقتصاد اسلامی یا مباحث حقوقی اسلام، همه بر پایه باورهای دینی انسان استوار هستند و این در حالی است که اصول و ارکان باورهای دینی، توحید، نبوت و معاد است.
میزان التزام به احکام بستگی به میزان خداشناسی افراد دارد
آیتالله نمازی خاطرنشان کرد: اگر باور جامعه نسبت به خداشناسی و معرفتشناسی به حد نصاب لازم برسد، جامعه به شکل طبیعی به دین گرایش پیدا کرده و خود را ملتزم به رعایت و اجرای احکام اسلام میداند. مشکل جامعه بشری امروز در معرفت آفریدگار هستی است.
امام جمعه کاشان با اشاره به رسالت و نوع تبلیغ انبیاء و پیامبران در طول تاریخ یادآور شد: نگاه کارشناسانه به قرآن ما را به این حقیقت می رساند که اولین پیام انبیاء برای امتهای خود موضوع معرفتشناسی، توحید و اعتقاد به عالم ماوراء طبیعت یعنی عالم آخرت بوده است. اعتقاد به قبر، برزخ، حساب و مواقف حساب.
عامل تمام ضعف های اجتماعی موجود، ضعف اعتقادی است
وی افزود: کسی که به معنای صحیح کلمه، به معاد اعتقاد پیدا کند امکان ندارد نماز نخواند، دروغ بگوید، روزه نگیرد. اگر کسی میزان معرفتش به خدا و معاد به حد لازم برسد هیچگاه در خانواده با همسر و فرزندان خود اوقاتتلخی، تندی، اهانت و ظلم نمیکند.
نماینده ولیفقیه در کاشان تصریح کرد: کلیه ضعفهای اجتماعی، ضعفهای اخلاقی و رفتاری موجود در اجتماع به دلیل ضعف در اعتقاد به مبدأ، اعتقاد به توحید و معاد است، بنابراین اصلیترین موضوعی که میبایست در مجامع عمومی، رسانه ملی و رسانههای فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد، پردهبرداری از معرفت خدای سبحان است.
آیتالله نمازی در تشریح دلیل عظمت اولیای الهی خاطرنشان کرد: عظمت اولیای خدا در همین یک کلمه یعنی معرفت و شناخت است. آنها چون خدا را به درستی شناختند هیچگاه نه تنها گناه نکردند حتی فکر گناه را هم در ذهن نپروراندند.
پیوند زدن جامعه با خدا، اولویت مبلغان در رمضان
وی با تاکید به این مطلب که اگر جوانی خدا را شناخت دیگر اهل گناه نمیشود، افزود: یکی از اولویتها در ماه مبارک رمضان برای مبلغان، برقراری رابطه میان خالق و مخلوق و پیوند دادن و گره زدن جامعه با خدای سبحان است.
آیتالله نمازی در ادامه بیان جایگاه و اهمیت عبادات را از دیگر رسالتهای مبلغان بخصوص در ماه مبارک رمضان دانست و گفت: بیان و تبیین اهمیت نماز، آثار و دستاوردهای آن، آثار اجتماعی، معنوی و سیاسی نماز یا بیان آثار مادی و معنوی روزه و تأثیرگذاری روزه در اصلاحات اجتماعی از دیگر وظایف و رسالتهای مبلغان در این ماه است.
امام جمعه کاشان خاطر نشان کرد: بخش عمده ای از مسایل معرفتی در آیات قرآن بیان شده است آیاتی که در ارتباط با توحید بوده و جامعه را به موضوع توحید توجه می دهد همه، منبع معرفت شناسی و افزایش معرفت هستند از جمله آیه مبارکه « الهکم اله واحد لا اله الا هو الرحمن الرحیم» (1) و یا «إِنَّ فِی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّیْلِ وَ النَّهارِ لآیاتٍ لِاولِی الْأَلْبابِ ...(2) قرآن کریم از این قبیل آیات فراوان در خود دارد.
آیت الله نمازی تصریح کرد: علاوه بر این موضوع کشف عظمت پروردگار در سیمای انسان می تواند عامل معرفت باشد. عجایبی که پروردگار در آفرینش انسان به وجود آورده مانند هوش، ذکاوت، تفکر، استعداد، قدرت بینایی، چشایی، بوبایی و موارد بسیار دیگر ، همه آیات الهی و نشانگر عظمت، قدرت و حکمت الهی هستند که متن این آیات، تفاسیری که ائمه (ع) در رابطه با آنها ارائه کرده اند همراه با علم روز و شگفتی های آفرینش در وجود انسان، عرصه گسترده ای در باب معرفت است که می بایست مردم را نسبت به آنها متوجه کرد.
پایان پیام/
نظر شما