به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، علیاکبر سقایی در همایش افتتاحیه اوقات فراغت کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به اجلاس مجمع جهانی اقتصاد که در سال 2016 در شهر داووس کشور سوییس و با شرکت 140 کشور دنیا برگزار شد، اظهار داشت: در این اجلاس نزدیک به 230 میزگرد و سمینار و کنفرانس و سخنرانی برگزار شد و در آخر نتیجه همه اینها ارائه 3 پیشنهاد در عرصه جهانی برای بهبود اقتصاد شد.
وی ادامه داد: اعطای فرصت مشارکت در اقتصاد به همه شهروندان جامعه، نخستین پیشنهاد ارائه شده بود تا منابع اقتصادی انحصاری نباشد و در میان همه لایه های اجتماع گسترش یابد. این امر در بحث اقتصاد مقاومتی که در سال 92 مطرح شد، در زمینه مشارکت بخش خصوصی و فعالیت مردم در حوزه های اقتصاد به خوبی دیده شده بود.
مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان کنار گذاشتن اموزشهای سنتی و آموزش مهارتهای جدید را دومین پیشنهاد ارائه شده در این اجلاس عنوان کرد و افزود: یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی، بحث آموزش مستمر همه لایههای اجتماع است.
وی با اشاره به رتبه کشور ایران از لحاظ تکنولوژی و فناوری در دنیا تصریح کرد: خوشبختانه ما در این حوزه در رتبه چهاردهم دنیا قرار داریم ولی متأسفانه در حوزه کسبوکار در بین 230 کشور جهان در رتبه 174 هستیم. این در حالیاست که ژاپن که در حوزه تکنولوژی در رده نخست جهان قرار دارد در حوزه کسبوکار نیز در رده اول است.
سقایی این فاصله زیاد میان دو رتبه را بسیار خطرناک دانست و تصریح کرد: باید گفت که دلیل این مشکل، ناکارآمدی سیستم آموزشی ماست چراکه آموزشهای عالی ما در زمینه علم و فناوری تنها در سطح مقالات علمی بوده و اگر دانشجویان ما بخواهند این مطالب را در زندگی روزمره بهکار گیرند، اغلب ناموفق خواهند بود.
وی در تعریف واژه گفتمانسازی اظهار داشت: این کلیدواژه به معنای مراوده دوسویه است و این یعنی مشارکت اجتماعی همه افراد جامعه در بحث اقتصاد مقاومتی و این گفتمانسازی بدون احساس دغدغه ذهنی و تکلیف محقق نخواهد شد.
مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان این نکته که عصر جدید، عصر جریانسازی است در توضیح این واژه افزود: جریانسازی یعنی تکرار مستمر یک موضوع و تأکید بر انجام آن در عصر جریانسازی توان کسی بیشتر خواهد ود که بتواند بیشتر جریانسازی کند.
وی پیرامون معضلاتی که در جریان اقتصاد مقاومتی وجود دارد، افزود: متأسفانه ما در این جریان با فقر باور عمومی مواجه هستیم به این صورت که جامعه ما هنوز به خودباوری در اقتصاد مقاومتی نرسیدهاند.
سقایی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی در جامعه افزود: امروزه رفتارهای دستوری و کنشهای مبتنی بر اجبار جوابگو نیست و ما نمیتوانیم با بخشنامه ها، دستورات و موارد دیگر، مردم را مجبور به اجرای برنامهها اقتصاد مقاومتی کنیم.
وی تنها راه پیاده کردن این طرحها در جامعه را گفتمانسازی در بین مردم و ایجاد فرهنگ اقتصاد مقاومتی در میان جامعه دانست و افزود در این زمینه مساجد و کانونهای فرهنگی مساجد دارای ظرفیت بسیار بالایی هستند و باید از این ظرفیتها در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی و ایجاد این فرهنگ به خوبی استفاده شود.
نظر شما