ضرورت توجه به هویت و فرهنگ ملی، دینی و بومی در خلق آثار هنری

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، بر ضرورت توجه به فرهنگ بومی و ملی ایرانی در خلق آثار هنری تاکید کرد و اظهار داشت: باید به نگاهی دست یابیم که تنها به هنرمند مسلمان ایرانی تعلق دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان شامگاه چهارشنبه(6 مرداد) در مراسم اختتامیه جشنواره ملی آیات گفت: یکی از سیاست های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که در حوزه قرآنی به سمت فهم از قرآن حرکت کنیم تا جامعه آشنایی و ارتباط بیشتری با مضامین و مفاهیم قرآنی پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه در این راستا جلسات متعدد و رایزنی های بسیاری انجام شده، اظهار کرد: قرار شد در حوزه ها و رشته های مختلف با گروه های اندیشمند، صاحب نظران و هنرمندان فعالیت هایی را طراحی کنیم.

 

قنواتی تصریح کرد: ارائه برنامه های متنوع با زبان امروزی در حوزه کتاب، فیلم، سینما، هنرهای تجسمی، نویسندگی و همه ابزارهایی که می توانند مفاهیم، مضامین و محتوای آیات و سوره های قرآن را نشان دهند راه جدیدی است که در این هیاهویی که نسبت به فرهنگ ایرانی، دینی، اسلامی و قرآنی در جامعه ما شکل گرفته باید طی کنیم.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ و تمدن ما دارای مفاهیم بسیار قدرتمند و عمیقی است، اضافه کرد: این فرهنگ و تمدن حرف های بسیار زیادی برای انسان امروز و معاصر دارد که باید آنها را به زبان هنر ترجمه کنیم.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خاطر نشان کرد: محتوا و پیام را داریم و باید آن را به وسیله ابزار هنر در حوزه های مختلف سینما، کتاب، شعر داستان، موسیقی و... به جامعه ارائه کنیم تا درک بهتری از آنها ایجاد شود.

 

وی ادامه داد: مسئله اصلی که در حوزه هنر اسلامی وجود دارد این است که باید هنرمند ایرانی اسلامی که توجه به مفاهیم قرآنی دارد به حقیقتیی در درون خود برسد که بتواند عاطفه انسانی را به زبان هنر عرضه کند.

 

قنواتی با بیان اینکه آثاری که در نمایشگاه آیات عرضه شد آثاری نیستند که زائده دنیای بیرون باشند، ابراز کرد: این آثار از حقیقت وجود انسانی سرچشمه گرفته و خود را نشان می دهند.

 

وی با اشاره به این موضوع که همه انسان ها علی رغم تفاوت های ظاهری اما در حوزه مسائل عاطفی باهم شباهت دارند، اذعان داشت: همه انسان ها در دنیای درون خود و فطرت مشابه هستند به طوری که همه ما آدم های خیر طلب، خدا جو و صلح طلبی می باشیم و هنر دینی اسلامی از همین زاویه نشات می گیرد.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به برگزاری مطلوب جشنواره ملی آیات در استان خوستان اشاره کرد و گفت: در این جشنواره که نخستین دوره آن در خوزستان برگزار شد آثار قابل توجه و تقدیری ارائه شد که امیدواریم شروعی برای هنرمندان ما باشد تا درک درستی از ساختار زیباشناسانه فرهنگ ایرانی و اسلامی به وجود آید.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ابراز کرد: فرصتی برای همه هنرمندان فراهم است تا از شبکه هایی که زائیده دنیای دیگر است و با دنیای ما تفاوت دارد، حد و مرزی مشخص کنیم و به نگاهی دست یابیم که تنها به هنرمند مسلمان ایرانی تعلق دارد.

 

وی همچنین به موفقیت های اخیرا سینمای ایران اشاره کرد و افزود: سینمای ایران در حال زیاد کردن فاصله خود با همه سینماهای دنیا است به عبارتی سینمای ایران نه مثل سینمای هالیوود و نئورئالیسم ایتالیا است و نه مانند سینمای فرانسه و آلمان،  بلکه مثل سینمای ایران است و این نوعی موفقیت به شمار می رود.

 

وی با بیان اینکه از دلایل جذابیت و موفقیت هنر ایرانی این است که آرام آرام در حال پیدا کردن زبان، فرم ، محتوا و قالب خود است، تصریح کرد: هنرمندان ما ضمن این که دارای تفکر اسلامی و ایرانی هستند، نیازمند رسیدن به زیبایی شناختی و زبان هنری جدید هستند.

 

قنواتی با تاکید بر اینکه هنر ایرانی اسلامی باید بتواند خود را بشناساند، بیان کرد: به این صورت که هنر ایرانی در جهان حتی اگر بدون امضا باشد، از محتوا، زبان و رنگ آن ایرانی بودنش قابل تشخیص باشد و نشان دهنده فرهنگ سرزمینی با جهان بینی که با آن زندگی می کند باشد.

 

وی خاطر نشان کرد: هنرمندان در حال ممارست هستند تا خود را به هویت ایرانی نزدیک تر کنند چرا که هر اندازه  این نزدیکی بیشتر شود جایگاه و اعتبار هنر ایرانی در جهان افزایش خواهد یافت.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: اگر به هویت ملی، دینی و بومی خود توجه کنیم هنر ما جهانی تر خواهد شد چرا که جریان تازه ای را کشف کرده و نمایان ساخته ایم.

 

وی تاکید کرد: هنرمندی که بخواهد کپی بردارد و مشابه اثری کار کند، تقلید ذهنی دیگر کرده و هنرش تکرار مکررات خواهد بود بدون اینکه چیز تازه ای را کشف کرده باشد.

 

وی تصریح کرد: اگر ما مفاهیم و مضامین الهی و تمدنی را از حوزه تمدن و فرهنگ خودمان کشف کنیم مسیری برای ما باز می شود که اوج آن حضور در مجامع مختلف و بازار هنر جامعه و دنیا است و از این طریق پیوند بیشتری با مردم برقرار خواهیم کرد.

 

قنواتی یاد آور شد: زمانی هنرمند ما می تواند تاثیرگذار باشد و رسالت خود را انجام دهند که به حقیقت درون خود و هویت جامعه ای که در آن زندگی می کند توجه و احترام بگذارد.

 

کد خبر 561823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha