به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان، سید حسن حسینی چهارشنبه در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان سمنان به میزبانی شهرستان شاهرود، تأکید کرد: این کار اراده می خواهد اما مافیای قدرت اقتصادی کشور اجازه عملی شدن به آن نمی دهد.
وی با بیان اینکه برخی منافع مالی خود را بر منافع ملی ترجیح می دهند و نمی گذارند قوانین اصلاح شود و دولت باید با آن ها مبارزه کند تصریح کرد: نظام پولی وبانکی ما به دلیل گرفتن سودهای فراوان اسلامی نیست و همچنین نمی توان گفت الگوبرداری از سیستم سرمایه داری است چرا که اگر این چنین بود امروز همه بانک های خارجی نیز ورشکست می شدند.
حسینی شاهرودی خواستار عزمی برای اصلاح سیستم بانکداری کشور شدوافزود: همان گونه که در مورد گمرک و بازرگانی نیز دیده می شود.
وی ادامه داد: سامانه جدیدی در گمرک طراحی شده که کار بزرگی است و موانع به این ترتیب کم کم برطرف می شود اما باز هم نیاز به اقدامات بیشتر است.
حسینی شاهرودی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی ابراز داشت: این نوع اقتصاد درون زا و برون نگر است ، برون نگر یعنی داشتن نگاهی ویژه به صادرات و دنیای خارج.
وی با بیان اینکه فقط عده کمی به دنبال اجرای اقتصاد مقاومتی هستند، ابراز داشت: راه اندازی کارخانه کنسانتره که چهار سال از تعطیلی آن می گذرد نمونه ای از کار در حوزه اقتصاد مقاومتی است.
حسینی شاهرودی این امر را حاصل تفکر انقلابی و مدیریت جهادی خواند و افزود: پیگیری برای راه اندازی این کارخانه در کم تر از دو ماه انجام شد و ده ها هزار مورد دیگر در کشور وجود دارد که می توان به همین شیوه انجام داد.
وی همچنین جامعه کشاورزی را جامعه وسیعی در شرق استان خواند و افزود: درصد زیادی از افراد به طور مستقیم یا غیر مستقیم با این حوزه ارتباط دارند و در نتیجه این نشست ها باید شعاری نبوده و به دنبال خروجی مناسب باشد.
بهترین راه ایجاد اشتغال پایدار رونق کشاورزی است
فرماندار شاهرود با اشاره به صادرات انگور شاهرود به روسیه گفت: بهترین راه ایجاد اشتغال پایدار، رونق بخشیدن به بخش کشاورزی است.
سید محمدرضا هاشمی ایجاد شعبه گمرک استان و نمایندگی اتاق بازرگانی در شهرستان شاهرود را دو مطالبه مردم این شهرستان خواند.
وی تأکید کرد: شهرستان شاهرود به عنوان قطب کشاورزی استان توانایی بالایی در تولید محصولات برای صادرات به کشورهای دیگر را دارد.
وی شکل گیری نخستین انجمن انگور کشور در شاهرود، وجود خانه کشاورز به عنوان فعال ترین نظام صنفی کشاورزی، دانشکده کشاورزی با داشتن 30 استاد دارای دکتری تخصصی و مرکز تحقیقات کشاورزی استان در شاهرود را نشان از ظرفیت ویژه این شهرستان در حوزه کشاورزی دانست و گفت: شاهرود با وسعت بیش از 43 هزار متر مربعی خود، یک سوم وسعت و همچنین یک سوم جمعیت استان سمنان را در خود جای داده است.
معاون استاندار سمنان سطح زیر کشت شهرستان شاهرود را 40 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: از این میزان 25 هزار هکتار به کشت محصولات مختلف و 15 هزار هکتار هم محصولات باغی هستند.
هاشمی میزان تولیدات سالانه محصولات کشاورزی شهرستان را نیز 450 هزار تن عنوان کرد و گفت: این میزان شامل 230 هزار تن محصولات زراعی، 158 هزار تن باغی و 56 هزار تن محصولات دامی است.
وی با بیان اینکه انگور با میانگین تولید سالانه 78 هزار تن بیشترین میزان محصولات باغی را تشکیل می دهد، اضافه کرد: امسال تولید انگور بیش از 90 هزار تن پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: زرد آلو با 35 هزار تن و سیب با 24 هزار تن در ردیف های بعدی محصولات تولیدی قرار می گیرند.
فرماندار شاهرود همچنین با اشاره به اینکه بیش از 34 درصد صادرات استان سمنان مربوط به شهرستان شاهرود است یادآور شد: پارسال 780 هزار تن محصول در حوزه سیمان، پلاستیک، کابل و پلیمر به ارزش مالی 68 میلیون دلار صادر شده است.
هاشمی شاهرود را قطب معدن استان نیز خواند و افزود: از مجموع 68 نوع ماده معدنی کشور ، 40 نوع در استان سمنان موجود است و از این میزان 25 نوع را نیز می توان در شاهرود یافت.
تشکیل سه انجمن تخصصی کشاورزی نقطه عطف کمیسیون کشاورزی اتاق سمنان است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی سمنان از تشکیل پنج کمیسیون و اتاق فکر خبر داد و عنوان کرد : کمیسیون کشاورزی اتاق سمنان با قدمتی سه ساله توانسته است ، خیلی از مسائل و ظرفیت های کشاورزی استان را در سطح کشور معرفی کند.
علی اصغر جمعه ای تشکیل انجمن های پسته ، تولید کنندگان انگور و ارگانیک را بعنوان دستاوردهای کمیسیون کشاورزی نام برد و اضافه کرد : بهره برداران پسته در شرق استان فرصتی بسیار خاص برای فروش دارند ، چون پسته این منطقه یکماه قبل از پسته کرمان و رفسنجان به بار می نشیند و از طرفی نزدیکی به پایتخت فرصتی مغتنم است برای پسته کاران این خطه که یک ما ه قبل از موعد مقرر محصول خود را در بازار عرضه کنند .
وی فروش و صادرات پسته تازه را بعنوان یک ایده مطرح کرد و اضافه کرد : صادرات پسته تازه با روش های نوین می تواند ، توجه بازارهای بین المللی را به سمت خود جلب کند .
جمعه ای ؛ حمایت از تشکل های وابسته به اتاق را یک امر ضروری دانست و بیان داشت : اتاق رایزنی های مختلفی برای فروش انگور در بازار های داخلی و خارجی انجام داده و تمام سعی و توان خود را جهت توسعه صادرات این محصول صرف خواهد کرد .
رئیس اتاق سمنان استمرار صادرات را منوط به روابط خوب سیاسی با کشورها دانست و اشاره کرد : بازارهای صادراتی قواعد ، نظم و رقابت خاص خود را دارند و تا زمانی که ما نتوانیم روابط سیاسی خود را بهبود ببخشیم ، اثر گذاری مطلوب را در روابط اقتصادی نخواهیم داشت .
وی مواردی مانند تعرفه بالا ، مسائل مالی و بانکی ، مشکلات عدیده مرزی و دیگر مولفه ها مرتبط را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت : وجود قوانین مخل کسب کار و تفسیر موضوعی سازمانهای مرتبط با امر صادرات یکی از مشکلات فعالان اقتصادی است ، بطوری که تولید کننده بجای تولید و نو آواری وقت خود را در پیچ خم های ادارات صرف می کند .
رئیس اتاق سمنان از فعالان بخش کشاورزی استان سمنان خواست قوانین و مشکلات پیش رو را به دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ارائه نمایند ، تا تصمیمات جهت رفع موانع در این شورا اتخاذ شود.
جمعه ای ازانعقاد تفاهم نامه فروش انجمن انگور با طرف روس خبر داد و تصریح کرد: مذاکرات جدی در خصوص ایجاد پایانه بارگیری فرودگاه شاهرود در حال انجام است.
حدود 10 درصد سهم بازار انگور روسیه متعلق به ایران است
دبیر انجمن تولید کنندگان انگور استان سمنان با بیان اینکه ایران پارسال 266 میلیون دلار انگور تازه به روسیه صادر کرده، گفت: حدود 10 درصد سهم بازار انگور این کشور تعلق به ایران دارد.
امید فوقانی بیان کرد: روسیه هشتمین وارد کننده انگور دنیا است و این امر از دلایلی است که باید به دنبال صادرات به آن کشور بود.
وی با ارایه گزارشی از یک پژوهش به مقایسه بازار ایران و ترکیه در صادرات محصولات کشاورزی به کشور روسیه پرداخت و گفت: روسیه با داشتن 144 میلیون نفر جمعیت، دارای کالاهای پرمصرف وارداتی به ویژه در حوزه محصولات غذایی است.
فوقانی با اشاره به تحولات سیاسی یک سال گذشته روسیه در حوزه روابط خارجی خود با ترکیه و دیگر کشورهای اروپایی گفت: اقدامات خوبی نیز به تازگی با توجه به قراردادهای صورت گرفته گمرکی و بانکی میان ایران و روسیه انجام داده است.
وی واردات روسیه در سال 2014 را 286 میلیارد و 650 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: در این بین ترکیه با چهار میلیارد و 869 میلیون دلار در رتبه بیست و یکم کشورهای صادرکننده مواد غذایی به روسیه است در حالی که ایران با 260 میلیون دلار در رتبه شصت و نهم قرار می گیرد.
دبیر انجمن تولید کنندگان انگور استان سمنان اضافه کرد: به این ترتیب ترکیه با داشتن سهم 1.7 درصدی از بازار روسیه 19 برابر ایران به این کشور محصولات کشاورزی صادر کرده است.
فوقانی با اشاره به سهم 14 درصدی مواد غذایی در کل واردات روسیه تصریح کرد: در این میان محصولات گوشتی با بیش از 5.5 میلیارد دلار بیشترین واردات را داشته و پس از آن انواع میوه و آجیل در رتبه های بعدی قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه چهار درصد از واردات محصولات غذایی این کشور نیز به انواع کنسانتره اختصاص دارد، گفت: این امر زمینه مناسبی را برای صادرات محصولات کنسانتره استان به روسیه فراهم می کند.
فوقانی همچنین درخصوص چالش های ورود به بازار روسیه ابراز داشت: مشکل تعرفه و عوارض و نیز نبود پروتکل مشترک بین گمرک ایران و روسیه خوشبختانه به تازگی درحال برطرف شدن است.
وی با بیان اینکه استانداردهای لازم برای صدور محصولات به این کشور نیز دریافت شده یادآور شد: متأسفانه یکی از مشکلات پیش رو نبود شرکتی توانمند در حوزه صادرات محصولات کشاورزی است و محصولات صادر شده نیز معمولا توسط بازرگانانی از خارج استان صادر می شوند.
دبیر انجمن انگور استان سمنان به مشکلات حمل ونقل محصولات نیز اشاره کرد و افزود: نبود واگن های یخچال دار در راه آهن شمالشرق، نبود کامیون های مجهز و دارای یخچال در استان و همچنین نداشتن امکان حمل و نقل هوایی موانعی برای پیشرفت در این حوزه هستند.
ترویج کشت متمرکز و گلخانه ای، راه حل مشکل کم آبی استان سمنان
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق صنایع، معادن و بازرگانی استان سمنان وجود تنها 80 هکتار گلخانه در استان را فاجعه آمیز خواند و گفت: باید به سرعت به سمت کشت های متمرکز و گلخانه ای رفته و از کشت های باز فاصله گرفت.
مهدی حداد با اشاره به معضل کمبود آب تأکید کرد: در این خصوص کار جهادی انجام نشده و هنوز در کشاورزی، آبیاری بیشتر به روش سنتی انجام می شود.
وی پرسید: تا چه زمان باید نشست و با حرکتی آهسته و قدم به قدم کشاورزی را به پیش برد؟
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان سمنان با تأکید بر لزوم ضربتی کردن اقدامات در حوزه آبیاری بخش کشاورزی ابراز داشت: متأسفانه برخی نهاد ها موضوع کشت نکردن را به کشاورزان القا می کنند در حالی که باید به آن ها الگوهای مناسب ارایه کرد.
حداد با بیان اینکه اتاق بازرگانی به عنوان نهادی غیر دولتی آماده هرگونه همکاری در این خصوص است، گفت: مسئله کم آبی موضوعی است که باید از طریق مجلس و دولت راهکارهایی برای حل آن اندیشیده شود.
وی با انتقاد از نبود آینده نگری در حوزه کشاورزی افزود: با مطرح شدن قانون احیای آب های زیرسطحی باید جهاد کشاورزی و وزارت نیرو دست به دست هم دهند و آن را اجرایی کنند.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان همچنین با بیان اینکه به باقی مانده سموم محصولات کشاورزی کم تر توجه می شود، گفت: این موضوع بسیار مهم است اما حرکت ترویجی ویژه ای در این خصوص دیده نمی شود.
حداد اضافه کرد: اگر عده ای به صادرات تشویق می شوند، هم گام با آن باید برای سلامت خود و همچنین بازاری که تصاحب می شود نگاه سخت گیرانه تری وجود داشته باشد.
وی همچنین با بیان اینکه 20 درصد اشتغال کشور در بخش کشاورزی است، ابراز داشت: اکنون و با توجه به رکود اقتصادی، بخش کشاورزی کم ترین مشکلات را برای دولت ایجاد می کند.
حداد کشاورزان را مردمی کم توقع خواند که امنیت غذایی کشور را بر دوش دارند ، افزود: انتظار است کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز نگاه ویژه ای به این بخش داشته باشد تا از نوسانات قیمتی محصولات نیز خودداری شود.
وی همچنین تشکل گرایی را یکی از رویکردهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان دانست و گفت: به عنوان مثال انجمن انگور و پسته استان تمامی کارهای خود را به تنهایی انجام می دهند و مسئولیتی را به اتاق واگذار نمی کنند.
حداد با اشاره به کمک های یارانه ای دولت ها به بخش کشاورزی در دیگر کشورها، اضافه کرد: نیازی نیست حتما کمک ها به صورت نقدی ارایه شوند، در اختیار گذاشتن نهاده ها و ماشین آلات نیز می تواند برای کشاورزان حمایت خوبی از سوی دولت باشد.
نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان برای نخستین بار با حضور اعضا و همچنین نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی به میزبانی پارک علم و فناوری استان در شاهرود برگزار شد.
نظر شما