منابر علما و روحانیون در طول تاریخ عامل موثرتربیتی است

خبرگزاری شبستان:کارشناس دینی و فرهنگی لرستان، با اشاره به اینکه قلب جوان استعداد پذیرش معارف را بیشتر از دیگر اقشار دارد، افزود: منابر علما و روحانیون در طول تاریخ عوامل بسیار موثرتربیتی بوده اند.

حجت الاسلام والمسلمین رمضان تیموری، مولف کتاب و کارشناس دینی و فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: هر انسانی با سرشت وفطرت پاک و نفس سلیم پا در عرصه هستی می گذارد « کل مولودیولد علی الفطره ..».

 

وی افزود: اما تعلق خاطرها، دلبستگی به لذات های زود گذر دنیا، همنشینی با افراد فاسد العقیده اثرات سوء خود را برنفس بشری خواهد گذاشت و همین امور سبب آلودگی و انحراف از مسیر الهی را فراهم می آورد.

 

حجت الاسلام تیموری، اظهار داشت: به سان قطعه آهنی که در مجاورت کوره آتش قرار می گیرد داغ وگرم می شود  این نفس نیز اگر در مجاورت ناجنس و نااهل قرار گیرد اثر می پذیرد.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی خاطرنشان کرد: بهتر است با ایجاد فضایی متناسب در گیر و داد حوادث و رویدادهای عاری از اخلاق سمت و سوی اخلاق خودمان را آلوده و بیمار نکنیم.

 

وی با بیان اینکه باید مواظب باشیم وعوامل گوناگون را دخیل در تغییر شخصیت درونی خود قرار ندهیم، اذعان داشت: گناه توجهات نامربوط به چیزهایی که به ما ارتباط ندارند را بهانه ای برای کج رفتاری قرار ندهیم.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی در جواب این سوال که چه توصیه ای به جوانان برای رشد ملکات اخلاقی دارید، بیان کرد: قلب جوان استعداد پذیرش معارف را بیشتر از دیگر اقشار دارد.

 

وی ادامه داد:  همانطور که امام علی (ع) در نهج البلاغه می فرماید: « انما قلب الحدث کالارض الخالیه ما القی فیها من شی ء قبلته ...» قلب نوجوان مانند زمین خالی است هرچه در آن بیفشانی آن را می پذیرد.

 

حجت الاسلام تیموری، اذعان داشت: به جوانان توصیه می شود در مرحله اول ارتباط با علماء و روحانیت فراموش نشود چراکه این منابر در طول تاریخ از عوامل بسیار موثرتربیتی بوده اند.

 

وی خاطرنشان کرد: درمرحله دوم  به جوانان توصیه می شود تلاش مستمر در راه نهادینه کردن اخلاق داشته و خود را در این مسیر آنگونه گفته اند نشان دهند به فرموده معصوم ان لم تکن حلیماً فتحلم » اگر بردبار و صبور نیستم خود را به بردباری زدن و نشان دادن مزه آن فضیلت را به انسان می چشاند.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی خاطرنشان کرد: در هر صورت تلاش و کوشش نتیجه ای معنوی در پی دارد.

 

وی با اشاره به کتاب های عرفانی اخلاقی و اذکاری که در جامعه است، بیان کرد: اینکه تورق کتب ونگاه به سیره علماء جزء کارهای روزمره ما باشد بسیار مفید است و بسان احیاء شخصیت  بویژه برای جوانان خواهد بود.« من ورق مؤمناًکمن احیاها».

 

حجت الاسلام تیموری، ابراز کرد: نکته ای که این روزها می توان به عنوان آسیب به آن توجه کرد اذکاری است که در بعضی از کتب مشاهده می شود فلان عالم وعارف به مناسبتی ذکری را به شاگرد خود القاء وتجویز کرده است متأسفانه دیده می شود آن ذکر که به عنوان یاد وخاطره استاد در کتاب گرامی داشت او بیان شده عده ای آن را در دستور کار خود قرار می دهند باید توجه داشت اذکار مثل نسخه دکتر متخصص می مانند بدون اذن قرائت شوند چه بسا نتیجه معکوس گرفته شود.

 

وی ادامه داد: حال کسی صرفاً قربه الی الله بخواند اشکال ندارد اما روز و ساعت وتعداد معین آن را آنگونه که در کتاب خواند  بخواند این عواقب دارد.

 

حجت الاسلام تیموری، تصریح کرد: توصیه می شود به دوستان از انجام دادن این شیوه ذکر خوانی جریده ای و روزنامه ای خودداری کنند.

 

وی افزود: اتفاق دیگری که در این شیوه ذکر خوانی قابل تأمل است اینست که طرف مدتی مداومت بر ذکری که بدون اذن استاد و مربی بوده می کند ولی به آن نتیجه ای که می خواهد نمی رسد در این صورت علاوه بر ذکر زدگی و عدم اطمینان به اذکار دچار کسالت در عبادت نیزمی شود.

 

 

کد خبر 561575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha